Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Іспанія, 38-й тур. Севілья – Барселона 1:2. Закриття Примери, прощання з Хаві, коронація Довбика

«Футбольний клуб»

Гра на стадіоні «Санчес Пісхуан» не  мала якогось істотного турнірного значення, але саме вона підводила рису під черговим сезоном у Ла Лізі. Сезоном, який видався сумним як для «Севільї», так і для «Барси». 

Перша знову завершила кампанію у середині таблиці, друга залишилась без трофеїв і тепер змушена прощатися з Хаві Ернандесом – легендою, на якого покладалися величезні надії.  Минулорічний титул не врятував тренера від відставки, і ця недільна гра стала для нього заключною на чолі каталонського гранду.

Напевне, футболісти «Барселони» дійсно хотіли наостанок подарувати наставнику перемогу – це відчувалося. І в принципі закономірно, що зрештою саме гості взяли гору. У першому таймі вони відкрили рахунок завдяки напівакробатичному стрибку Роберта Левандовськи, який відгукнувся на гарну передачу Канселу. «Севілья» відповіла щільним ударом в ближній кут від Юссуфа Ен-Несірі, на який не встиг зреагувати Марк-Андре Тер Стеген. Вдруге каталонці вийшли вперед зусиллями 21-річного Ферміна Лопеса, чий дальній постріл застав зненацька Ер’яна Ньюланна. За іронією долі вирішальний м’яч вніс до свого доробку півзахисник, який цього сезону розкрився виключно завдяки довірі Хаві…

Ну а для нас матч в Севільї є важливим тому, що саме по його закінченні український нападник «Жирони» Артем Довбик з 24 голами офіційно став найкращим бомбардиром Ла Ліги-2023/24 і тепер може з чистою совістю приймати вітання.

СЕВІЛЬЯ – БАРСЕЛОНА 1:2
Голи:
Ен Несірі (33) – Левандовськи (15), Ф.Лопес (59).
Севілья: Ньюланн, Баде (Гудель, 80), Рамос, Салас (Маркан, 46), Сумаре, Агуме (Буено, 79), Х.Санчес, Педроса, Лукебюакіо (М.Діас, 78), Окампос, Ен-Несірі (Веліс, 90).
Барселона: тер Стеген, Кунде, Кубарсі, І.Мартінес, Канселу (Форт, 84), Крістенсен (Ромеу, 46), Педрі, Гюндоган, Ямал (Ж.Фелікс, 62), Ф.Лопес (В.Роке, 75), Левандовськи (Ф.Торрес, 62).
Попередження: Салас (36), Окампос (90+5) – Канселу (49).

Ла Ліга. Турнірне становище

27 травня 2024 00:04







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 4-й тур. Реал – Бетіс. Огляд матчу

 

02 вересня 2024 07:52

Іспанія, 4-й тур. Севілья – Жирона. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 22:31

Іспанія, 4-й тур. Барселона – Вальядолід. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 08:50