Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Суперкубок Іспанії. Реал – Атлетико 5:3 (д.ч.). Саудівські забави мадридців

«Футбольний клуб»

Мадридське дербі подарувало веселий футбол у Саудівській Аравії, де іспанці розігрують трофей на чотирьох.

Останньої й єдиної поразки в поточному сезоні «Реал» зазнав 24 вересня минулого року в поєдинку Ла Ліги саме з «Атлетико» (1:3). Проте, з того часу мадридці видали 19-матчеву безпрограшну серію, лише тричі на цьому відрізку зігравши внічию, але поклавши на лопатки «Барселону» та несподіваного лідера «Жирону».

«Атлетико» ж, навпаки, після вдалого початку нині відчуває спад. В останніх п'яти іграх у всіх турнірах «матрацники» лише двічі святкували успіх за двох поразок, пропустивши десять голів.

Негаразди в обороні команди Дієго Сімеоне виплили на поверхню й у цьому двобої. Однак спочатку номінальні гості забили самі, засмутивши сусідів після розіграшу кутового вже в дебюті. Хлопці Карло Анчелотті не згнітилися й відповіли двічі – своєю результативною подачею від кутового прапорця, а згодом вдалим підключенням до атаки Ферлана Менді.

Проте, відпочивати опоненти пішли за рівного рахунку. Антуан Грізманн до асисту додав влучний удар, котрий зробив його найкращим бомбардиром в історії «Атлетико».

На початку другої половини гольовий фестиваль продовження не отримав. Супротивники не поспішали тішити публіку великою кількістю моментів із реальною претензією на взяття воріт. Невеличкою ігровою перевагою володів «Реал», але небезпечнішим був його опонент, що зусиллями Альваро Морати створив пару непоганих нагод.

«Вершкові» на активність форварда, на рахунку якого хет-трик «Жироні» (3:4) в останньому поєдинку чемпіонату Іспанії, особливої уваги, здається, не звернули. А дарма. Нападник усе ж таки досяг свого, змусивши Антоніо Рюдігера здійснити самостріл і втретє засмутити Кепу, котрому Анчелотті довірив місце на останньому рубежі замість українця Андрія Луніна.

Утім, не встигли «матрацники» як слід посмакувати усіх, як отримали ще одну пробоїну від Дані Карвахаля, який удало зіграв на добиванні після затяжної атаки й перевів гру в овертайм.

В ендшпілі основного часу «Атлетико» вже захищався в низькому блоці й продовжив це робити в додатковий, сподіваючись дотягнути до серії пенальті. Але не судилося. «Реал» дожав опонента, котрий програв через свій автогол, коли м’яч після спроби Хоселу й рикошету від ноги Стефана Савича опинився у воротах Яна Облака. А там трапився й контрольний від «вершкових» – відзначився Браїм Діас, який вийшов на заміну саме «під овертайм».

У фіналі Суперкубка Іспанії команда Анчелотті зіграє з переможцем пари «Барселона» – «Осасуна», що виявить сильнішого в четвер.

РЕАЛ – АТЛЕТИКО – 5:3 (д.ч.)
Голи:
Рюдігер (20), Менді (29), Карвахаль (85), Савич (116, автогол), Браїм Діас (120+2) – Ермосо (6), Грізманн (37), Рюдігер (78, автогол).
Реал: Аррісабалага, Карвахаль, Начо, Рюдігер, Менді (Камавінга, 81), Модрич (Кроос, 67), Вальверде (Гюлер, 112), Тчуамені (Браїм Діас, 81), Беллінгем, Вінісіус Жуниор (Хоселу, 105), Родріго (Себальос, 105).
Атлетико: Облак, Савич, Хіменес, Ермосо, Льоренте (Аспілікуета, 105), Коке (Галан, 104), Сауль (Моліна, 67), Де Поль (Вітцель, 90), Грізманн, Мората (Корреа, 91), Ліно (Рікельме, 67).
Попередження: Браїм Діас (120+3).

10 січня 2024 23:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 4-й тур. Реал – Бетіс. Огляд матчу

 

02 вересня 2024 07:52

Іспанія, 4-й тур. Севілья – Жирона. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 22:31

Іспанія, 4-й тур. Барселона – Вальядолід. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 08:50