Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Іспанія, 25-й тур. Атлетик – Жирона. Анонс матчу

Важкі часи починаються для «Жирони». Про сенсаційні чемпіонські перегони вже не йдеться, але треба зберегти місце в ТОП-4. І робити це потрібно проти дуже зубастих опонентів, на кшталт «Атлетика», який не програє на своєму полі з серпня.

На папері саме баски – фаворит у цьому протистоянні. Але, звісно, у Циганкова, Довбика, Савіо й Алейша Гарсії з цього приводу може бути своя думка.

Атлетик – Жирона
19 лютого, 22.00
Більбао. «Сан-Мамес»
Арбітр:
Хосе Марія Санчес Мартінес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

НОВИНИ «АТЛЕТИКА»

Більбао відстає від зони ЛЧ лише на 5 очок, і це перший сезон за 10 років, коли баски всерйоз претендують на ТОП-4.

Крім цього, клуб традиційно успішний у Кубку, де переміг «Атлетико» 1:0 у першому півфіналі. Боротьба на два фронти відбирає багато сил, і на виїзди басків часто не вистачає, як нещодавно було з «Кадісом» (0:0) та «Альмерією» (0:0). Натомість у себе на «Сан-Мамесі» вони неперевершені – 9 перемог у 10 останніх матчах.

Який прийом чекає на «Жирону»? Максимально швидкий, агресивний, гострий. Удома «Атлетик» набрав 29 очок, це 3-й результат в Іспанії. Також у нього друга найкраща оборона в Ла Лізі – 21 пропущений у 24 турах. Погані новини? Тільки сумніви щодо Ніко Вільямса. Найкращий асистент команди останні тижні провів у лазареті.

НОВИНИ «ЖИРОНИ»

«Жирона» довго йшла врівень з «Реалом», але минулий виїзд на «Бернабеу» розставив усе по місцях. Так-так, поки що каталонцям до «вершкових» далеко (0:4).

Тепер команді Мічела важливо якнайшвидше отямитися. Вона випереджає 5-й у таблиці «Атлетик» на 10 очок, але одна поразка – і почнуться нерви. А ЛЧ, тим часом – це величезні гроші та шанс на розвиток; втрачати її не можна.

Наразі «Жирона» на найгіршому відрізку зі старту сезону – у неї лише 1 перемога у 4 матчах. Атака у каталонців досі непогана, особливо Савіо, але захист пропустив 7 голів у 3 останніх виїздах. Це турбує вболівальників перед «Сан-Мамесом» навіть більше, ніж дискомфорт у коліні Довбика.

«АТЛЕТИК» – «ЖИРОНА»: СТАТИСТИКА ОСОБИСТИХ ЗУСТРІЧЕЙ

У першому колі «Жирона» й «Атлетик» розписали нічию 1:1 – до речі, гол каталонців на рахунку Циганкова.

Щодо минулого сезону, то там «Жирона» взагалі двічі перемогла – 2:1 вдома та 3:2 на виїзді. Щоправда, тоді Більбао був зовсім інший.

ОСТАННІ МАТЧІ «АТЛЕТИКА»

undefined


ОСТАННІ МАТЧІ «ЖИРОНИ»

undefined


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

«Атлетик», як уже зазначалося, має сумніви щодо Ніко. Крім того, під питанням найкращий бомбардир команди Гурусета, а центрбек Вівіан пропустить гру через травму.

У «Жирони» точно не зіграють центрбек Давід Лопес (травма) та правий латераль Ян Коуто (дискваліфікація), а от Артема Довбика лікарі, швидше за все, на ноги таки поставлять.

«Атлетик»: Сімон – де Маркос, Єрай, Паредес, Берчіче – Весга, де Галларета – Вільямс, Сансет, Беренгер – Вільялібре

«Жирона»: Гассаніга – Арнау, Блінд, Ерік Гарсія, Гутьєррес – Мартін, Еррера, Алейш Гарсія – Циганков, Довбик, Савіо

19 лютого 2024 10:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 4-й тур. Реал – Бетіс. Огляд матчу

 

02 вересня 2024 07:52

Іспанія, 4-й тур. Севілья – Жирона. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 22:31

Іспанія, 4-й тур. Барселона – Вальядолід. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 08:50