Сьогодні 21 вересня 2024 р.

Суперкубок Іспанії, 1/2 фіналу. Реал – Валенсія 1:1, пен. 4:3. Куртуа виграв лотерею

«Футбольный клуб»

Королівський клуб із боєм прорвався у фінал Суперкубку Іспанії. Український воротар мадридців Андрій Лунін традиційно залишився в запасі. 

В Ер-Ріяді відбувся перший півфінал розіграшу Суперкубку Іспанії, який вже вчетверте поспіль приймають стадіони Саудівської Аравії. Турнір у форматі «фіналу чотирьох» відкрили чемпіон та фіналіст Кубка Іспанії – «Реал» та «Валенсія».

Матч розпочався за сценарієм Королівського клубу. У дебюті «Реал» виглядав цікавішим, створивши три поспіль небезпечні моменти, проте Родріго, Бензема та Вальверде свої шанси втратили. Незабаром «Валенсія» підрівняла гру, і теж провела кілька гострих і безрезультатних атак на ворота Куртуа.  Ну а наприкінці першого тайму Кемерт у своєму штрафному майданчику зрубав Бензема, арбітр вказав на «точку» і сам постраждалий реалізував пенальті.

Проте «Кажани» недовго пробули у статусі наздоганяючих. На початку другого тайму Коррейя покотив м'яч правою брівкою на Лато, який вирізав шикарну подачу на лівий кут воротарського майданчика, а Ліно ударом у дотик переправив м'яч у ворота «Реала».

Мадридці явно розлютилися і тут же могли відповісти голом. Але удар Бензема після стіночки з Родріго парирував воротар, а Начо, який замикав головою навісну передачу з кутового, не влучив у ворота.

Загалом, з інтригою у цьому матчі було все гаразд. І пристрасті на полі вирували серйозні. Ближче до середини другого тайму темп та інтенсивність гри очікувано знизилися. Наче команди вже подумки готували себе до овертаймів. Хоча якби не воротар Мамардашвілі, який виграв на п'ятій компенсованій хвилині дуель у Жуніора, то до них діло не дійшло б. У додатковий час голкіпер «Валенсії» записав до свого активу ще пару сейвів. Але, до речі, і Куртуа показав клас, відбивши майже мертвий м'яч після удару Переса.

Зрештою дійшло до післяматчевої лотереї, як ще називають серію пенальті. Їх впевненіше виконали футболісти «Реала». Ну і Куртуа - красень: завадив відзначитися Кемерту і парирував удар Гайя.

Можна сказати, справедливість перемогла, адже у фінал пройшла команда, яка створила більше гольових моментів.

Додамо, що у другому півфіналі Cуперкубка Іспанії 12 січня зіграють «Барселона» (друге місце у чемпіонаті) та «Бетіс» (володар Кубка Іспанії).

РЕАЛ – ВАЛЕНСІЯ – 1:1, пен. 4:3
Голи: Бензема (39, з пенальті) – Ліно (46).
Серія 11-метрових: 0:1 Кавані, 1:1 Бензема, 1:1 Кемерт (промах), 2:1 Модрич, 2:2 Моріба, 3:2 Кроос, 3:3 Гільямон, 4:3 Асенсіо, 4:3 Гайя (воротар).
Реал: Куртуа, Мілітао (Менді, 74), Рюдігер, Начо, Васкес (Карвахаль, 68), Кроос, Камавінга (Модрич, 46), Вальверде (Себальйос, 106), Вінісіус, Бензема, Родріго (Асенсіо, 84).
Валенсія: Мамардашвілі, Гайя, Кемерт, Озкачар, Коррейя (Гільямон, 115), Алмейда, Муса (Фульк'є, 95), Лато (Моріба, 95), Ліно (Перес, 82), Кавані, Клюйверт (Дуро, 73).
Попередження: Камавінга (28), Начо (108) – Клюйверт (31), Кемерт (38), Кавані (92), Алмейда (100).

12 січня 2023 00:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 5-й тур. Атлетико – Валенсія. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 01:05

Іспанія, 5-й тур. Жирона – Барселона. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 19:39

ЧС-2024 з футзалу. Україна – Аргентина. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 17:48