Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Мессі: «Цей переїзд виходить за рамки спорту – він більше про сім'ю»

Ліонель Мессі дав розгорнуте інтерв'ю каталонським виданням Mundo Deportivo та Sport.es, де детально описав свої відносини з «Барселоною», «ПСЖ», а також пояснив переїзд до США, де він виступатиме за «Інтер Маямі».

Завжди коректний аргентинець цього разу зважився на відверті слова щодо менеджменту «Барси», мотивів своїх рішень та причин невдач.

– Як ти почуваєшся, Лео?
– Добре. Почуваюсь добре. Це був нетиповий сезон із чемпіонатом світу посередині. Через це все пройшло інакше. Зараз думаю тільки про матчі збірної та відпустку.

– Ти залишаєш Париж, але твоя статистика аж ніяк не погана. З якими почуттями ти їдеш звідси?
– Зі змішаними. Перший рік був дуже важким із різних причин, як я вже казав. У другому сезоні мені було дуже комфортно у команді, у місті, сім'я теж адаптувалася. Але далі був чемпіонат світу, і я думаю, що він змінив чимало. Я думав, що ці два роки завершуватимуться по-іншому.

– Ми також прийшли поговорити про «Барселону». Ти дивився її матчі?
– Так, звичайно, дивився матчі і за будь-якої нагоди намагався приїжджати туди оживити спогади, побути у місті.

– Думаю, як будь-який Куле, ти був щасливий, коли вони виграли Ла Лігу.
– Очевидно, так. Я бажав перемоги «Барсі», як будь-який уболівальник. Я багато спілкуюся з Хаві про деякі матчі, ситуації, іноді після ігор. Це правда, ми постійно були на зв'язку.

– І ви з ним обговорювали можливість повернення?
– Це правда, я дуже цього хотів і був схвильований можливістю повернутися. Але з іншого боку, після пережитого мною, після мого від'їзду з «Барси» я не хотів ще раз опинитися в такій ситуації. Я не хотів чекати і віддавати своє майбутнє у чужі руки. Я хотів прийняти рішення сам, виходячи зі своїх інтересів та інтересів своєї сім'ї.

Так, я чув, що Ла Ліга схвалила моє повернення, але залишалося багато речей, які треба було зробити. Я знав, що їм доведеться продавати гравців або скорочувати їм зарплати, і я не хотів брати за це відповідальність. Мене вже звинувачували у багатьох речах раніше, хоча це не було правдою, і я трохи втомився. Не хотів ще раз проходити через це.

Зрештою, у 2021-му Ла Ліга теж дала добро на контракт, але потім все переграла, і я опинився в Парижі без нічого. Моя сім'я жила у першому ж готелі, який я знайшов. Я хотів у «Барсу», але зрозумійте, я вже не хочу стільки уваги до себе – я більше думаю про сім'ю. І до того ж я провів два настільки погані роки, коли не відчував найменшої насолоди. Був вражаючий місяць, коли я виграв Кубок світу, але загалом цей етап забути буде важко.

– З усіх проблем, яка тиснула найбільше?
– Найбільше я не хотів покладатися на інших і чекати. Я шукаю трохи душевного спокою.

– А що каже сім'я? Вони при першій нагоді приїжджали до Барселони…
– Вони схвильовані тим, що почули. Вони хотіли повернутись. Але все ж таки вони знали, як йдуть справи. Вони ніколи не хотіли їхати з Барселони, але все ж таки переїзд до Маямі – це наше спільне рішення.

Дітям буде непросто. Спочатку їм доводилося складно в Парижі, але зараз вони більш ніж адаптовані, в них тут друзі. Але вони вже великі, і Тіаго розуміє ситуацію як дорослий.

– У «Барселоні» заявляли, що 99% трансферу залежить лише від тебе.
– Я слухав, хто і що говорив, і можу тільки запевнити, що це неправда, що все залежало від мене. Бракувало ще багатьох речей, а я не хотів затягувати.

– Два роки у Парижі теж вплинули на твоє рішення?
– Почасти. Як я сказав, я не був тут щасливим, не отримував задоволення, і це вплинуло на моє сімейне життя. Я пропустив надто багато в житті своїх синів. У Барселоні я брав більше участі у їхньому житті, і моє рішення ґрунтується на бажанні повернутися до них. Мені пощастило досягти всього у футболі, і цей переїзд виходить за рамки спорту – він більше про сім'ю.

– Давайте поговоримо про Хаві та Лапорту. Як часто вони з тобою зв'язувалися?
– Правду кажучи, з президентом Лапортою я спілкувався дуже мало – раз чи два. Я часто спілкувався з Хаві. Ми обговорювали все, і моє повернення теж - ми думали, як це вплинуло б на команду, чи був би я корисний, тощо.

– На недавньому концерті у Барселоні всі скандували твоє ім'я.
– Я насолоджувався цим. Я пішов із клубу дивним чином. Я хотів би попрощатися, як Бусі, Жорді, або Хаві з Іньєстою. Я хотів би піти, попрощавшись із людьми. Тому мені було дуже приємно чути своє ім'я після такого.

– Наскільки важливими були гроші для тебе? Подейкували, що ти був готовий грати за Барсу безкоштовно. Це правда?
– Правда в тому, що гроші ніколи не стояли на заваді і навіть не були фактором. Цього разу ми навіть не обговорювали контракт. Не було письмової, офіційної пропозиції. Були лише наміри. Якби я хотів грошей, то вибрав би Саудівську Аравію, але я поїхав не туди, де найбільше грошей.

– І ти вважаєш, що «Барселона» зробила все можливе, щоб тебе повернути?
– Це не до мене питання. Я не знаю. Вони кажуть, що добилися дозволу Ла Ліги, але я знаю інше. Клуб не міг підтвердити на 100%, що зможе оформити угоду.

– Щодо «Барси» у тебе відкрита рана, яка продовжує кровоточити, я правий?
– Є таке. Адже, як я сказав, я не зміг попрощатися із фанатами. Мені здається, я заслужив на це право. Інші гравці, яких я назвав, також заслужили і зробили це, а я ні. Крім того, я потворно пішов із клубу. Я виглядав антигероєм, і це мені не подобалося, адже то була брехня.

– Виходячи з цього, ти хотів би повернутися до «Барселони» в іншій ролі? Як технічний директор, тренер чи, може, посол…
– Так, мабуть, я хотів би бути близько до клубу. Більше того, я збираюся жити у Барселоні. Це одна з речей, яка зрозуміла всім членам сім'ї. Не знаю, коли і як, але дуже сподіваюся якось допомогти «Барселоні», адже я люблю цей клуб, я завжди це казав. Я ціную любов фанатів, яку відчував протягом усієї кар'єри, і я хотів би бути в клубі, так.

– Щодо Маямі. Бускетс теж вирушає туди?
– Це, до речі, чергова брехня ЗМІ. Вони писали, що я, Бусі та Жорді вирушаємо до Саудівської Аравії, але ні. Кожен самостійно обирає собі майбутнє. Ми ніколи не домовлялися щось робити разом. Я прийняв рішення за себе і не знаю, що вони вирішили.

– Коли ти кажеш, що хочеш менше уваги – це що означає? Не хочеш більше конкурувати на топ-рівні?
– Це означає, що я їду з Європи. У мене були пропозиції від деяких європейських клубів, але я їх навіть не розглядав, адже дивився лише у бік Барселони. І коли з нею не вийшло, я проаналізував усе і вирішив, що після перемоги на чемпіонаті світу, США - це те, що мені потрібно. Тут я зможу насолоджуватися кожним днем. Бажання робити все якнайкраще залишиться, але додасться душевний спокій.

8 червня 2023 09:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 859-го дня повномасштабної війни

 

01 липня 2024 20:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня повномасштабної війни

 

13 травня 2024 20:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня повномасштабної війни

 

24 квітня 2024 23:02