Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Трубін дебютував за «Бенфіку»

Український воротар Анатолій Трубін зіграв перший матч за Бенфіку, потрапивши у стартовий склад команди на поєдинок проти Візели.

Цікаво, що Візелу очолює 37-річний Пабло Вільяр. Іспанець свого часу працював в Україні – у сезоні 2018/19 Вільяр входив до штабу львівських Карпат. Тренер був асистентом Жозе Мораїша, Фабрі Гонсалеса, Олега Бойчишина та Олександра Чижевського.

Поєдинок розпочався за сценарієм чинного чемпіона Португалії. Вже на 9-й хвилині Бенфіка святкувала забитий гол. Муса отримав пас від Рафи Сілви, і метрів з 11-ти відкрив рахунок. Допоміг рикошет від захисника – підопічні Рогера Шмідта зуміли забити швидкий м'яч.

Могла Бенфіка і подвоїти перевагу. Ді Марія класно віддав на Кьокчю, який пробив повз дальню стійку. Той-таки Кьокчю виконав штрафний – м'яч зачепив поперечину і залишив межі поля. Як бити штрафні удари, зразково продемонстрував Анхель Ді Марія. На 39-й хвилині чемпіон світу перехитрив кіпера ударом у «воротарський» кут. Перший тайм завершився з рахунком 2:0 на користь Бенфіки, а у площину воріт Трубіна Візела так і не пробила.

Міг український воротар взяти участь у гольовій атаці. Ще до перерви Анатолій виконав розкішний довгий пас, відрізавши пів команди суперників. Все зіпсував партнер, якому забракло техніки.

По перерві Трубін нарешті отримав бодай якусь роботу. На 56-й хвилині українець здійснив перший сейв у футболці Бенфіки, забравши м'яч після несильного удару. Момент гостей був куди гострішим, однак Муса не зміг оформити дубль – ефектний порятунок від Бунтіча.

На 67-й хвилині арбітр призначив пенальті у ворота Бенфіки – Аурснес завалив суперника у штрафному. VAR підтвердив рішення. До м'яча підійшов Саму і розвів м'яч та Трубіна по різних кутах. Українець почав гадати і впав до удару – 1:2.

Цей гол став останнім у матчі. Трубін пропустив один гол і здійснив один сейв, а Бенфіка набрала 12 очок і піднялася на друге місце турнірної таблиці. Вище – тільки Порту.

Наступний матч «орли» зіграють 20 вересня. У першому турі Ліги чемпіонів Бенфіка прийматиме Зальцбург.

ВІЗЕЛА – БЕНФІКА – 1:2
Голи: Саму (70, з пенальті) – Муса (9), Ді Марія (39).

 

17 вересня 2023 00:46







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 859-го дня повномасштабної війни

 

01 липня 2024 20:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня повномасштабної війни

 

13 травня 2024 20:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня повномасштабної війни

 

24 квітня 2024 23:02