Сьогодні 8 вересня 2024 р.

У європейському футболі назріває страйк гравців

Перевантажений футбольний календар може спровокувати страйк гравців. Про це заявив глава Асоціації професійних футболістів Англії (PFA) Махета Моланго, виступаючи на конференції про навантаження та відновлення гравців у минулому сезоні, яка проводиться спільно зі світовою профспілкою гравців FIFpro.

«Я можу розповісти вам ситуацію, яка сталася лише 10 днів тому. Я був у роздягальні, де знаходились гравці, постраждали від перевантажень, і сказав: «Я радий бути тут і порушити цю тему, але зрештою все залежить від вас. Як далеко ви хотіли б зайти? Деякі з них відповіли: «Мені це не подобається, ми могли б зробити страйк». Хтось сказав: «У чому сенс такого календаря? Так, я мільйонер, але я навіть не маю часу витрачати гроші», – сказав Моланго.

PFA закликає ФІФА до дій щодо зміни перевантаженого футбольного календаря, особливо у зв'язку з планами провести наступного літа розширений клубний чемпіонат світу за участю 32 команд.

Раніше PFA разом із FIFpro та Асоціацією світових ліг (WLA) направила до ФІФА листа з погрозами судового позову, якщо вона продовжить реалізацію планів щодо проведення нового клубного чемпіонату світу. У листі сказано, що якщо ФІФА розширює свої власні змагання, то заради здоров'я та благополуччя гравців їй слід внести зміни і в інші.

Нещодавнє дослідження, присвячене молодим гравцям, попередило, наскільки сильному стресу зазнають їхні тіла. У ньому наведено кількість хвилин, які зіграв гравець збірної Англії та Реала Джуд Беллінгем до того, як йому виповнився 21 рік. 20-річний півзахисник уже відіграв за свою кар'єру 18 486 хвилин порівняно з 3 929 хвилинами, які зіграв Девід Бекхем, та 6 987 хвилинами, відіграними Френком Лемпардом у тому ж віці.

Крім того, опитування гравців після закінчення цього сезону показало, що понад 50% респондентів грали з травмами.

31 травня 2024 16:19







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 859-го дня повномасштабної війни

 

01 липня 2024 20:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня повномасштабної війни

 

13 травня 2024 20:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня повномасштабної війни

 

24 квітня 2024 23:02