Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Гроші на вітер: найгірші трансфери минулого сезону

Минулий сезон порадував безліччю цікавих моментів, великою кількістю голів, сенсаціями та деякими несподіванками. Проте минула кампанія була гарною не для всіх. 

Це стосується як клубів, так і окремих футболістів. Не всі з них виправдали очікування. Далі розповімо про найгірші трансфери минулого сезону.

Ансу Фаті («Брайтон», оренда)

1695576399 


Певний час Фаті вважали спадкоємцем Ліонеля Мессі. На хлопця покладалися великі надії в «Барселоні», але очікування виявилися набагато вищими за реальний стан справ. Десь молодий іспанець сам не впорався, десь заважали травми. Зрештою, футболіст вирушив у «Брайтон» до Роберто Де Дзербі розвиватися і перезапускати кар'єру. Але із цього теж нічого не вийшло. Минулого сезону 21-річний вінгер взяв участь у 19 поєдинках і забив 2 голи в АПЛ, проводячи на полі в середньому всього 26 хвилин за матч. Це явно не те, на що очікують від гравця, який отримав номер Мессі. Після невдалої оренди майбутнє футболіста під питанням знову.

Ренату Саншеш («Рома», оренда)

Після невдалого періоду у «Баварії» Саншеш провів кілька непоганих сезонів у «Ліллі». Потім, здавалося, португалець пішов на підвищення. Але так тільки здавалося. Перехід до «ПСЖ» явно не пішов на користь гравцеві, оскільки в Парижі він отримував мало часу на полі. Саншеш вирішив вирушити в «Рому», сподіваючись на найкраще, але стан справ став лише гіршим. Минулого сезону Серії А 26-річний хавбек зіграв лише 7 матчів. Не обійшлося без травм, але навіть здоровим, Саншеш проводив багато часу на лаві запасних. За весь сезон португалець п’ять разів вибував з ладу через пошкодження і лише три рази виходив на поле у стартовому складі. Ні про який викуп йти не може.

Оріоль Ромеу («Барселона», 3,4 млн. євро)

undefined 


Влітку «Барселона» шукала наступника Серхіо Бускетса. Хаві хотів Мартіна Субіменді з «Реала Сосьєдад», а отримав Оріоля Ромеу з «Жирони». Враховуючи трансферну вартість гравця, важко було очікувати від нього чогось великого. У першій половині сезону 32-річний хавбек отримував пристойний ігровий час, але у другій частині кампанії він різко скоротився. Хаві почав розчаровуватись у гравці, якого, можливо, і не особливо хотів бачити у своєму складі. Тепер з'являються новини про можливий перехід Ромеу назад до «Жирони». Цей трансфер не можна назвати успішним для каталонців. Футболіст команду не посилив, питання щодо опорника залишається відкритим.

Мейсон Маунт («Манчестер Юнайтед», 64 млн. євро)

undefined 


Перехід Маунта до «МЮ» був гучним і трохи несподіваним. По-перше, було не зовсім зрозуміло, навіщо манкуніанці підписують гравця на позицію Бруну Фернандеша та ще й за такі гроші. По-друге, форма Мейсона викликала питання. У своєму останньому сезоні в «Челсі» він набрав лише п’ять очок в АПЛ за системою гол+пас (3+2). Минулої кампанії ці побоювання підтвердилися. Минулого сезону Прем'єр-ліги 25-річний хавбек зіграв лише 14 матчів та забив 1 гол. Маунту завадили травми, через які він лише в АПЛ пропустив 20 матчів. Однак на останні три поєдинки він взагалі не потрапив до заявки. Перспективи англійця у новому клубі стають дедалі туманнішими.

Сандро Тоналі («Ньюкасл», 64 млн. євро)

Спочатку перехід Тоналі з «Мілана» здавався дуже несподіваним, оскільки вважалося, що в складі «россонері» він затримається на довгі роки. Трохи пізніше почало здаватися, що від цього трансферу виграли всі. «Сороки» придбали якісного гравця, а «червоно-чорні» змогли витратити ці гроші на посилення складу. Але невдовзі переможцем із цієї угоди вийшов лише «Мілан». Італійця впіймали на ставках, за що дискваліфікували до 27 серпня. Таким чином, 24-річний хавбек встиг зіграти лише 8 матчів у АПЛ. Може наступного сезону Тоналі принесе більше користі команді, але для минулої кампанії цей трансфер став провальним.

Матеуш Нуньєш («Манчестер Сіті», 62 млн. євро)

undefined 


Минулого літа «Манчестер Сіті» вирішив зміцнити центр поля після відходу Ілкая Гюндогана. «Городяни» підписали одразу двох гравців – Матео Ковачича та Матеуша Нуньєша. Не можна сказати, що новачки грали багато, але у португальця справи пішли набагато гірше, ніж у хорвата. Під час виступів у «Вулвергемптоні» Нунеш привертав до себе увагу топ-клубів – того самого «Манчестер Сіті» та «Ліверпуля». Але, перейшовши на найвищий рівень, португалець мало що зміг показати. Минулого сезону АПЛ 25-річний хавбек проводив на полі лише 38 хвилин за матч. Бувало, що він не грав кілька турів поспіль, залишаючись здоровим. Зважаючи на все, «городяни» не вгадали з цим трансфером. Навіть чемпіонам властиво помилятися.

Брайан Сарагоса («Баварія», 13 млн. євро)

За останні кілька років керівництво «Баварії» ухвалило багато дивних рішень. Підписання Сарагоси, мабуть, одне з них. Трансфер гравця «Гранади» спочатку здавався авантюрою, тим паче посеред сезону. Ймовірно, мюнхенці хотіли зміцнити атаку через часті травми Сержа Гнабрі. Але, знову ж таки, чи був футболіст із команди, яка боролася за виживання, реальним посиленням для «рекордмайстра»? За півсезону 22-річний вінгер зіграв лише 7 матчів у Бундеслізі, не відзначившись результативними діями. Адаптація в іспанця проходить важко, оскільки він не говорить ні німецькою, ні англійською. Подальші перспективи Сарагоси здаються дуже туманними.

Ромео Лавія («Челсі», 62 млн. євро)

undefined 


Трансфер Лавії безумовно входить до списку найгірших за минулий сезон, якщо не є найгіршим. Достатньо того факту, що гравець, за якого «Челсі» заплатив 62 мільйони, провів на полі сумарно 32 хвилини, взявши участь лише в одному матчі Прем'єр-ліги. «Сині» підписували гравця вже з пошкодженням, а далі ситуація стала лише гіршою. Ніхто досі не знає, чого чекати від 20-річного хавбека, оскільки після переходу з «Саутгемптона» він майже не грає. Можливо, щось зміниться наступного сезону, але поки що цей трансфер – повний провал.

13 червня 2024 12:33







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 859-го дня повномасштабної війни

 

01 липня 2024 20:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня повномасштабної війни

 

13 травня 2024 20:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня повномасштабної війни

 

24 квітня 2024 23:02