Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Globe Soccer Awards: Мбаппе – найкращий футболіст Європи, Алонсо – лауреат серед тренерів

У рамках щорічної церемонії Globe Soccer Awards, яку проводить Європейська асоціація клубів та футбольних агентів, було названо головних героїв сезону в клубному континентальному футболі.

Найкращим гравцем Європи визнаний 25-річний форвард «ПСЖ» Кіліан Мбаппе, який у сезоны-2023/24 забив 44 голи та зробив 10 асистів у 48 матчах за клуб. Також на нагороду претендували Джуд Беллінгем («Реал»), Філіп Фоден («Манчестер Сіті»), Антуан Грізманн («Атлетико»), Серу Гірассі («Штутгарт»), Ерлінг Голанн («Манчестер Сіті»), Гаррі Кейн («Баварія»), Лаутаро Мартінес («Інтер»), Родрі («Манчестер Сіті»), Мохамед Салах («Ліверпуль»), Бернарду Сілва («Манчестер Сіті») та Вінісіус Жуніор («Реал»).

Найкращим тренером Європи за підсумками сезону 2023/24 за версією Globe Soccer Awards визнаний коуч «Байєра» Хабі Алонсо. Його конкурентами були Рубен Аморім («Спортінг»), Карло Анчелотті («Реал»), Мікель Артета («Арсенал»), Джан П’єро Гасперіні («Аталанта»), Пеп Гвардіола («Манчестер Сіті»), Сімоне Індзагі («Інтер»), Мічел Санчес («Жирона»), Тіаго Мотта («Болонья») та Хаві («Барселона»).

«Байєр» цього сезону на чолі з іспанським фахівцем виграв чемпіонат та Кубок Німеччини. До поразки «Аталанті» у фіналі Ліги Європи команда не поступалася у 51 матчі поспіль.

Ну а найкращим чоловічим клубом Європи за підсумками сезону-2023/24 за версією Globe Soccer Awards визнаний «Манчестер Сіті».

«Сіті» цього сезону виграв чемпіонат Англії. В Лізі чемпіонів команда вилетіла у чвертьфіналі від «Реала». Також клуб програв «Манчестер Юнайтед» у фіналі Кубка Англії.

Також на нагороду претендували «Байєр», «ПСЖ», «Інтер», «Аталанта», «Спортінг», «Барселона», «Реал», «Арсенал» та «Жирона».

 

29 травня 2024 10:16







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 859-го дня повномасштабної війни

 

01 липня 2024 20:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня повномасштабної війни

 

13 травня 2024 20:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня повномасштабної війни

 

24 квітня 2024 23:02