Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

«ПСЖ» виграв Кубок Франції

Паризький клуб у фіналі обіграв «Ліон» завдяки голам Дембеле та Руїса. Цей матч став прощальним для Мбаппе

Через підготовку до Олімпіади фінал Кубка Франції перенесли зі «Стад де Франс» на арену «П'єр Моруа» в Ліллі. «ПСЖ» – рекордсмен за кількістю перемог на турнірі. Парижани 14 разів здобували Кубок Франції, але два останні роки не могли пробитися у фінал. «Ліон» востаннє вигравав національний кубок 12 років тому.

«ПСЖ» розпочав матч доволі активно і притисну «ткачів» до своїх воріт. За перші кілька хвилин команда Луїса Енріке створила декілька небезпечних моментів. На 23 хвилині позиційна атака парижан принесла гол. Нуно Мендеш навісив на дальню стійку, де захисники «Ліона» залишили без нагляду Усмана Дембеле. Вінгер головою переправив м'яч у ворота. Тиск «ПСЖ» не згасав, а рідкісні атаки «ткачів» нічим не закінчувалися. Другий гол прийшов після подачі від Дембеле з правого флангу на Фабіана Руїса, який з другої спроби відправив м'яч у сітку з поміж ніг Перрі.

По перерві малюнок гри не змінився – «ПСЖ»домінував у володінні, створював моменти. Утім, «Ліону» вдалося відіграти один гол. О'брайєн класно замкнув подачу з кутового від Шеркі. Захисник став другим ірландцем в історії Кубка Франції, який забивав у фіналі.

Після забитого м'яча «ткачі» стали діяти трішки агресивніше та частіше пресингували, що не вдавалося в першому таймі. Але «ПСЖ» швидко відновив контроль над грою. До фінального свистка рахунок на табло не змінився. Столичний клуб здобув свій 15-й Кубок Франції.

Луїс Енріке, який влітку очолив парижан, взяв з командою три трофеї. Іспанець виграв Суперкубок Франції, титул чемпіона Ліги 1 і Кубок Франції. Для Кіліана Мбаппе цей матч став останнім у футболці парижан.

ЛІОН – ПСЖ – 1:2
Голи:
О'Браєн (55) – Дембеле (22), Руїс (34).
Ліон: Перрі, Мата (Мейтленд-Найлс, 74), О'Браєн, Чалета-Цар, Тальяфіко. Какере, Матіч (Бальде 86), Толіссо (Мангала, 74), Шеркі (Нуама, 67), Ляказетт, Бенрахма (Фофана, 74).
ПСЖ: Доннарумма, Хакімі, Маркіньос, Беральдо, Мендеш, Руїс, Вітінья, Заїр-Емері, Дембеле (Асенсіо, 90+2), Мбаппе, Баркола (Лі Кан Ін, 85).
Попередження: Чалета-Цар (45+2), Тальяфіко (88) – Дембеле (88).

25 травня 2024 23:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Франція, 6-й тур. ПСЖ – Ренн. Огляд матчу

 

28 вересня 2024 00:19

Франція, 5-й тур. Ліон – Марсель. Огляд матчу

 

23 вересня 2024 09:47

Кубок Франції, фінал. Ліон – ПСЖ. Огляд матчу

 

26 травня 2024 00:36