Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Англія, 12-й тур. «Арсенал» – «Манчестер Сіті» 1:3. Звіт про зміну лідера

У перенесеному матчі 12-го туру Прем’єр-ліги «Арсенал» приймав «Манчестер Сіті».

Останнім часом і «Арсенал», і «Манчестер Сіті» зазнали кількох невдач. «Каноніри», які випереджали команду Хосепа Гвардіоли на три очки при наявності гри в запасі, не виграли у останніх трьох матчах. Спершу «Арсенал» вилетів від «МанСіті» в Кубку Англії, після чого вже в рамках чемпіонату програв «Евертону» (0:1) та не втримав перемогу над «Брентфордом» (1:1), пропустивши вирішальний гол не без помилки суддівської бригади, яку пізніше офіційно визнали навіть в АПЛ.

Що стосується «Манчестер Сіті», то команда Гвардіоли впродовж останнього місяця вже програла двом серйозним суперникам на виїзді – «МанЮнайтед» (1:2) та «Тоттенгему» (0:1). Щоправда, перемога на «Емірейтс» дозволяла «блакитним» зрівнятися за очками з «Арсеналом» і обійти його завдяки кращій різниці голів. Відповідно, «містяни» мали шанс бодай тимчасово, але все ж вперше за кілька місяців захопити лідерство в АПЛ.

У «МанСіті» була під питанням участь Ерлінга Голанна, однак найкращий бомбардир чемпіонату встиг відновитися. Гвардіола вирішив відмовитися від традиційних вінгбеків, випустивши лише трьох центральних – Вокера, Діаша та Аке. У півзахисті вийшли Бернарду, Родрі, Гюндоган та де Брюйне, тріо нападу сформували Голанн, Гріліш та Марез. У «Арсенала» замість травмованого Томаса Партея вийшов Жоржінью, для якого це був дебют у старті. Томіясу на правому фланзі захисту змінив Вайта. Решта – все прогнозовано. Зінченко теж отримав своє місце у старті.

«Містяни» останнім часом стали дуже незручним суперником для «Арсенала». Так, Хосеп Гвардіола в АПЛ ще не програвав «канонірам», вигравши 11 матчів із 12-ти. Взагалі, останні 10 поєдинків Прем'єр-ліги завершилися перемогою «Сіті» – найгірша серія «Арсенала» проти одного суперника.

Перша спроба залишилась за «Арсеналом». Нкетія увійов у штрафний, його удар заблокували. М'яч відскочив до Джаки, який пробив вище. Гості відповіли проривом з лівого флангу Зінченка – українець дав проскочити Голанну, той віддав на Мареза, простріл якого перервав Жоржінью. Зінченко на старті матчу більше грав у центрі, поруч із Жоржінью, а в одному з епізодів ефектно отримав поміж ніг від Гріліша, який розігнав чергову атаку «містян». На лівому фланзі навіть частіше діяв Граніт Джака, ніж представник збірної України. У Сіті позицію лівого оборонця закривав... Бернарду Сілва. Катастрофа на цій позиції у Гвардіоли після відходу Зінченка і Канселу.

Нкетія вирвався на ударну позицію після вчасно пасу Жоржінью – не менш вчасний блок Діаша дозволив «Сіті» уникнути проблем. Зінченко зірвав овації трибун, вибивши м'яч з-під ніг Голанна. Майже нічого не дозволяють норвезькому бомбардиру, який поки провалює виїзні матчі проти топ-суперників – нуль голів у 4-х поєдинках.

Зінченко ледь не став автором асисту. Олександр розкішно навісив на Нкетію, який не влучив у кут з лінії воротарського! І практично тут же забив «МанСіті». Перший же удар у площину став гольовим. На 24-й хвилині Томіясу провалився, невдало віддавши на голкіпера у боротьбі з Грілішем – вийшов ідеальний пас на де Брюйне, який перекинув Ремсдейла і відкрив рахунок!

Японець міг швидко виправитися за свою результативну помилку. Томіясу забули на 11-ти метрах, але удар правого латераля вийшов невдалим. Сака отримав м'яч у штрафному і замість удару вирішив обіграти всіх – незрозуміле рішення лідера «Арсенала».

Вокер отримав жовту на рівному місці – повернення у гру без дозволу арбітра. На 39-й хвилин Ентоні Тейлор призначив пенальті у ворота «Ман»Сіті. Едерсон, який вже мав жовту, сфолив проти Нкетії. Обійшлося без вилучення, а 11-метровий пішов бити Букайо Сака. Сьомий номер «Арсенала» все виконав влучно – 1:1. Дуже важливий гол «канонірів», які відігралися ще до перерви.

Гостріше грав «Арсенал» до перерви, але пропустив після єдиної грубої помилки в захисті. Але й забив, зрештою, з єдиного удару в площину, і міг піти на перерву, програючи. Родрі відірвався від Зінченка після подачі зі штрафного і пробив у поперечину. Українець може занести перший тайм до свого активу – дуже солідні 45 хвилин (51 з компенсованим).

На старті другого таймі пішли пристрасті. Де Брюйне відштовхнув Артету в технічній зоні – врятувало втручання асистента тренера «Арсенала». Нкетія трохи не встиг до м'яча після удару Жоржінью – Едерсон забрав м'яч. На 57-й хвилині «МанСіті» заробив пенальті – жахливо зіграв Габріел, який спершу програв силову боротьбу Голанну, після чого ще й завалив норвежця. Величезне щастя «Арсенала» і Габріела зокрема, що VAR побачив крихітний офсайд у Ерлінга.

Значно частіше почали помилятися «каноніри». Після однієї з таких помилок Голанн ледь не вибіг віч-на-віч. Нкетія міг залишити господарів у меншості – груба накладка проти Діаша. Ентоні Тейлор обмежився жовтою, а нападник ледь не вивів «Арсенал» вперед після прострілу Томіясу.

Знову щастить» Арсеналу». Хаос у штрафному Ремсдейла завершився виносом Жоржінью майже з лінії воріт. Зінченко ледь не «привіз». Українець на рівному місці віддав на Бернарду, той – на Голанна, який не зміг пробити Ремсдейла. Солідно так «поплили» підопічні Артети.

Довго так щастити «Арсеналу» на могло. На 72-й черговий провал завершився пропущеним голом. Габріел обрізався в центрі поля, м'яч опинився в Голанна, який розігнав контратаку. Ерлінг віддав на Гюндогана, той продовжив на Гріліша, який ударом повз Ремсдейла знову вивів гостей вперед.

Артета кинув у бій Троссара. Бельгієць, як і у грі з «Брентфордом», міг стати джокером. Леандро обігрався з Зінченком і впав після контакту з Вокером. Без пенальті, попри апеляції українця.

На 82-й «Сіті2 поставив крапку. Знову помилка «Арсенала» – Троссар під пресингом втратив м'яч на своїй половині, Родрі віддав на Гюндогана, Ілкай відпасував на де Брюйне, Кевін знайшов Голанна, який з правої поклав у дальній кут. Це все. «Арсенал» «поплив» ще після другого пропущеного, і виглядав приреченим.

У підсумку, 1:3 – «Манчестер Сіті» показово покарав господарів за кричущі помилки. «Арсенал» продовжив безвиграшну серію в чемпіонаті до трьох матчів і віддав команді Гвардіоли проміжне перше місце. Так, у лондонців ще є гра в запасі, але психологічний настрій тепер на боці «містян». Багато хто місяць тому вже віддав команді Артети чемпіонство, а все тільки починається. «МанСіті» спершу вибив «канонірів» з Кубка, а тепер підтвердив статус незручного суперника і в чемпіонаті. Від ще донедавна великого гандикапу «Арсенала», по суті, нічого не залишилося.

АРСЕНАЛ – МАНЧЕСТЕР СІТІ – 1:3
Голи:
Сака (42, з пенальті) – Де Брюйне (24), Ґріліш (72), Голанн (82).
Арсенал: Рамсдейл, Томіясу (Вайт, 82), Саліба, Габріел, Зінченко, Едегор, Жоржиньо, Джака (Вієйра, 82), Сака, Нкетія, Мартінеллі (Троссард, 76).
Манчестер Сіті: Едерсон, Аке, Діаш, Вокер, Бернарду Сілва, Родрі, Ґріліш (Фоден, 77), Ґюндоган, Де Брюйне (Філліпс, 88), Марез (Аканджі, 61), Голанн.
Попередження: Томіясу (48), Нкетія (64) – Вокер (34), Едерсон (36), Бернарду Сілва (45+2), Ґріліш (62).

15 лютого 2023 23:48







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00