Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Кубок ліги, 1/2 фіналу. Челсі – Мідлсбро 6:1 (заг. 6:2). Мудрик прямує на «Вемблі»

«Футбольний клуб»

«Знищивши» суперника до перерви, господарі перетворили другий тайм на формальність.

Для «Челсі», який посідає дев’яту сходинку в таблиці АПЛ, Кубок Англійської ліги надає найреальніший шанс потрапити до єврокубків наступного сезону. Тому й поразка в першій півфінальній зустрічі від представника Чемпіоншипу (0:1) стала для команди Маурісіо Почеттіно неабияким шоком. Утім, на матч-відповідь «сині» налаштувалися як слід, чого не скажеш про «Мідлсбро», який, пропустивши два удари, відверто поплив.

«Челсі» відкрив рахунок уже на 15-й хвилині. Рахім Стерлінг, отримавши класний пас від Бенджаміна Чілвелла, вивів на порожні ворота Армандо Брою, а Джонатан Хаусон, намагаючись завадити албанцю, вніс до свого пасиву автогол.

Ситуація за сумою двох матчів вирівнялася, і лондонці продовжили тиснути. Їх другий успіх знову прийшов із правого флангу. Стерлінг п’ятою віддав на Акселя Дясасі, простріл француза підкорегував Броя, а Енцо Фернандес зблизька вразив ціль.

Друга невдача дійсно добряче вдарила по впевненості гостей, які до перерви встигли привезти собі ще два голи. Спочатку суперників обікрав Дісасі, розпочавши і завдяки ще одній передачі Стерлінга завершивши контратаку. А потім Коул Палмер скористався подарунком від чужих захисників, спокійно спрямувавши м’яч у нижній кут. Відомий у минулому опорник «МЮ» Майкл Каррік, який наразі тренує «Мідлсбро», явно не очікував, що все для його хлопців закінчиться настільки швидко. По перерві були ще голи, але вони вже ні на що не впливали.

А що ж наш Михайло Мудрик? Як ми пам’ятаємо, саме рятівний гол українця вивів столичну команду до півфіналу, проте ця січнева гра хлопцю не вдалася. 23-річний вінгер запам’ятався хіба шо одним невлучним ударом та суперечкою з арбітром, за яку був нагороджений «гірчичником». На другий тайм Почеттіно вирішив свою «десятку» не випускати.

Тепер на «Челсі», який з 2018 року не вигравав нічого на внутрішній арені, чекає 10-й фінал  Кубка ліги і можливість вшосте завоювати почесний трофей. 25 лютого на «Вемблі» лондонці протистоятимуть переможцю двобою «Ліверпуль» – «Фулгем», доля якого вирішиться у четвер, 24 січня (у першій зустрічі «червоні» вдома взяли гору – 2:1).

Наступним іспитом для Мудрика і його партнерів стане гра 1/16 Кубку Англії: за два дні, 26-го числа, вони прийматимуть «Астон Віллу».

ЧЕЛСІ – МІДЛСБРО 6:1
Голи: Хаусон (15, автогол), Е.Фернандес (29), Дісасі (36), Палмер (42, 77), Мадуеке (81) – Роджерс (88).
Челсі: Петрович, Дісасі, Т.Сілва, Колвілл, Чилвелл (Гіллкріст, 65), Кайседо (Чуквуемека, 72), Е.Фернандес, Стерлінг (Калсдайн, 85), Палмер, МУДРИК (Мадуеке, 46), Броя (Галлагер, 65). 
Перша гра – 0:1.

23 січня 2024 23:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00