Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Англія, 26-й тур. Арсенал – Ньюкасл 4:1. Із гармат по сороках

«Футбольний клуб»

Слідом за «Ліверпулем» та «Манчестер Сіті» свої три очки взяв «Арсенал». Взяв куди більш упевнено, ніж його прямі конкуренти. 

Ця звитяга для «канонірів» стало шостою поспіль у АПЛ, причому у двох попередніх вони також трощили своїх опонентів – «Вест Гем (6:0) та «Бернлі» (5:0). До речі, у двох заданих матчах лівий захисник «Арсеналу» Олександр Зінченко участі не брав, не зіграв він і в суботу. Причина та сама – м’язове ушкодження.

Утім, будемо відверті, господарі відсутність українця не відчули. Вже на першій хвилині вони подали два кутові, а к середині тайму вже двічі засмутили Лоріса Каріуса. Того самого – героя київського фіналу Ліги чемпіонів. Спершу після повітряної атаки Габріела м’яч у своїх ворота спрґмував Свен Ботман, а потім Кай Гаверц у дотик замкнув чудовий простріл Мартінеллі.

«Ньюкасл» по перерві спробував переконати усіх, що гру поки не закрито, провів кілька вилазок на чужу половину поля, проте доволі скоро «каноніри» їх надії загасили. Спочатку Букайо Сака, змістившись у центр, забив у притаманному для себе стилі (цей гол став 13-м для англійця в поточній кампанії), а потім поляк Якуб Ківьор після кутового від Деклана Райса вдало зіграв головою. «Сороки» зусиллями Джозефа Віллока пігулку підсолодили, але не більше.

«Ньюкасл» залишається восьмим, а «Арсенал» відновлює відставання від лідерів. До «Сіті» – одне очко, до «Ліверпуля» – два. Наступним опонентом лондонців стане «Шеффілд Юнайтед». Але то вже навесні, 4 березня.

АРСЕНАЛ
– НЬЮКАСЛ 4:1
Голи: Ботман (18, автогол), Гаверц (24), Сака (65), Ківьор (69) – Віллок (84).
Арсенал: Рая, Вайт, Саліба, Габріел, Ківьор, Райс, Жоржиньо, Едегор (Сміт-Роу, 76), Сака (Нелсон, 76, Мартінеллі (Троссар, 64), Гаверц (Нкетіа, 76).
Ньюкасл:
Каріус, Тріпп’єр, Шер, Ботман (Ласселс, 73), Лівраменто (Берн, 73), Гімараєш (Віллок, 73), Лонгстофф, Майлі, Альмірон (Дж.Мерфі, 64), Гордон, Ісак (Барнс, 64).

АПЛ. Турнірне становище

24 лютого 2024 23:56







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00