Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Англія, 21-й тур. Арсенал – МЮ 3:2. Вольова перемога «канонірів»

Лондонський «Арсенал» прагнув взяти реванш за свою єдину поразку в сезоні, якої зазнали від команди Тен Хага на «Олд Траффорд» (1:3) у вересні. 

Перші цікаві моменти з активною участю Олександра Зінченка виникли вже на початку поєдинку. Спочатку Сашко обігрався з Мартінеллі та Едегором, але удар норвезького капітана заблокували. На третій хвилині українець красиво віддав у розріз, але Джаку заблокували, зате вдалося заробити кутовий, після якого міг забивати Парті, якому дозволили пробити з воротарського майданчика – м’яч пройшов повз ворота…

Перший же удар манкуніанців завершився голом. Допомогли суперники. Сака дозволив Мактомінею себе обікрасти, Парті віддав Решфорду, який обігрався з Бруну Фернандешем і з впевненістю вразив ворота Ремсдейла. Олександр, як його команда, не знітився. Мартінеллі пристрілявся, а Нкетія забив з другої спроби. Атаку почав півзахисник збірної України, відрізавши пасом Еріксена. Едегор продовжив на фланг, а Джака подав на дальню стійку, де Ван-Біссака проспав ривок Нкетії з-за своєї спини і той головою пробив точно у сітку воріт.

Тайм завершився з українським акцентом. Зінченко чи то пробивав, чи то котив так на дальню стійку, але Нкетія не відчув, а удару не вистачило і сили, і влучності. На останніх секундах Олександр розігнав ще одну атаку пасом на Едегора, той швиденько ще вперед на Сака, якого двічі заблокували у штрафному. Аж дев’ять ударів «Арсенала» за перші 45 хвилин з меж штрафного майданчика. В «МЮ» у володіннях Ремсдейла лише чотири дотики і жодної вдалої дії. Лондонці за сукупністю моментів на перемогу награли відчутно більше, хоча й створили лише один явний момент.

Друга половина стартує з брутального полювання за ногами Зінченка, яке влаштували Фернандеш та Антоні (заробив жовту). Едегор віддавав магічний пас у штрафний – шкода, що не пройшло. Зате потім Томіясу, який замінив у перерві Вайта, відкотив у центр, а там Сака дальнім ударом під дальню штангу прошив Де Хеа без шансів для голкіпера. Рашфорд міг самотужки витягнути «МЮ». Форвард накрутив усе того ж Томіясу і з рикошетом від Саліба пробив – як же потягнув Ремсдейл з дальнього кута! Натиснули на фланг японського захисника, і він дав слабину ще раз. Шоу заробив кутовий, Еріксен подав, кіпер «Арсенала» врізався в Томіясу, а Мартінес випередив Едегора і пірнув за м'ячем – отаким курйозним чином низькорослий центрбек забив головою.

І знову тонка передача Зінченка виводить Джаку до штрафного на зовсім вільну позицію, Нкетія поборовся, м’яч відскочив до Едегора, але капітан не виконав вирішальний удар, як належить. Ще один шалений удар Сака зі зміщенням ближче до центру. Букайо з рикошетом майже влучив у дальній лівий кут – стійка рятує гостей. Рашфорд намагався обігнати Ремсдейла і всіма силами доводив, що воротар «Арсенала» фолив на червону картку. Лондонці регулярно заходили у штрафний манчестерців, буквально втискаючи гостей у периметр. Не вистачає лише останнього мазка.

Троссар дебютував за хвилин до завершення матчу, замінивши Мартінеллі. Бразилець зробив дуже багато у підготовчих фазах атак, але вирішити результат гри не міг. Неймовірний сумбур у виконанні манкуніанців, після якого м'яч після кількох рикошетів дійшов до Нкетії – Де Хеа неймовірним чином реагує! У вирішальний момент Зінченко зовсім вільний отримав м’яч на фланзі після пасу Троссара. Сашко покотив у центр, де Едегор намагався пробити, але Еріксен у відчайдушному підкаті блокує, а м’яч відлітає до Нкетії, який переправляє у ворота – 3:2!

«Арсенал» святкує перемогу та відривається від «МЮ» на 11 очок, зберігаючи п’ять балів переваги над другим у таблиці «Манчестер Сіті» й маючи гру в запасі.

АРСЕНАЛ – МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД – 3:2
Голи:
Нкетіа (24, 90), Сака (53) – Рашфорд (17), Мартінес (59).
Арсенал: Рамсдейл, Вайт (Томіясу, 46), Саліба, Габріель, Зінченко, Едегор (Холдінґ, 90+3), Парті, Джака, Сака, Нкетія, Мартінеллі (Троссард, 82).
Манчестер Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Мартінес, Варан (Гарначо, 90+3), Ван-Біссака, МакТоміні, Еріксен, Решфорд, Бруну Фернандеш, Антоні (Фред, 71), Вегхорст.
Попередження: Вайт (19) – Антоні (27), Шоу (83).

22 січня 2023 20:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00