Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ефект Мудрика. В АПЛ запровадять ліміт на легіонерів?

За інформацією видання The Times, Футбольна асоціація Англії висловила занепокоєння напливом іноземців до АПЛ. За два попередні трансферні вікна клуби підписали вдвічі більше легіонерів, ніж за будь-яке інше трансферне вікно.

Глава FA Марк Буллінгем заявив, що асоціація може обмежити кількість іноземців у клубах АПЛ, аби гарантувати місця англійцям. Буллінгем зазначив, що минулого тижня лише 28% гравців, які вийшли на поле у матчах АПЛ, представляли Англію. Протягом усього сезону їхня кількість становить приблизно 30%.

«Дуже важливо обмежити приплив гравців. Після брекситу кількість англійців віком до 21 року, які отримують ігровий час, скоротилася приблизно вдвічі. Ця тенденція турбує нас», – сказав Буллінгем.

За його словами, одне з можливих рішень у ситуації, що склалася, – пом'якшення візових правил для обмеженої кількості іноземців в обмін на гарантії ігрового часу для англійців.

«Ця система дозволить клубам підписувати меншу кількість гравців за більш м'яких вимог. Вони зможуть підписати явно талановитого гравця до того, як він набере необхідну кількість очок для отримання візи. Тоді його куплять не за 30 млн. фунтів, а за 3 млн. Гравців, які справді додадуть АПЛ цінність, не так багато. Якщо починається аукціон, це лише підвищує ціну.

Енцо Фернандес та Михайло Мудрик були цікаві клубам АПЛ минулого року. Тоді вони, мабуть, змогли б отримати дозвіл на роботу. Але їх купили цього року, і це, мабуть, обійшлося у 20 разів дорожче, ніж могло б. Потрібен контроль – це ключовий момент. Не можна просто відкривати шлюзи», – сказав Буллінгем.

5 березня 2023 13:56







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00