Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Суперкубок Англії. Ліверпуль – МанСіті 3:1. Бенефіс Нуньєса, мовчання Голанна

«Футбольний клуб»

«Ліверпуль» і «Манчестер Сіті» зустрілися суботнім вечором на стадіоні «Кінг Пауер» у Лестері, аби визначать володаря Суперкубка Англії, який традиційно відкриває новий сезон в АПЛ.

Із «трофейного» боку матч мав більше значення ля «червоних», адже вони останнього разу вигравали приз аж у 2006-му, тоді як манкуніанці святкували успіх відносно недавно – три роки тому.

Отже активніше гру розпочали мерсисайдці. На перших хвилинах вони провели кілька атак, які увінчалися влучанням Мохамеда Салаха в сітку із зовнішнього боку. Невдовзі тим самим відповів Кевін де Брейне з рикошетом від суперника. За п'ять хвилин м'яч знову влучив у зовнішній бік сітки – Енді Робертсон пробив туди головою з подачі Трента Александера-Арнольда.

А в середині тайму перевага «Ліверпуля» відбилася на табло. Луїс Діас обігрався з Тьяго Алькантарою, той закинув на лінію штрафного Салаху, котрий продовжив на Александера-Арнольда. Трент несильно пробив у кут, і м'яч, зачепивши голову Натана Аке, опинився у воротах. Ріяд Махрез намагався виправити ситуацію ще в першому таймі, а Ерлінг Голанн, який дебютував в офіційному поєдинку за «Сіті», особливо шансів попереду не мав, за винятком епізоду, коли не зміг переграв Сан-Мігеля Адріана, який замінив на останньому рубежі «червоних» травмованих Алісона та Келлехера.

Після перерви більш зарядженими вийшли «небесно-блакитні», й вони мали нагоду швидко встановити статус-кво. Родрі закинув на Махреза, однак із його спробою впорався Адріан. Продовження наступу не сталося. «Ліверпуль» поступово перехопив ініціативу й контролював події.

Утім, «Сіті» рано було списувати з рахунків. Відставання в один м'яч для такої команди ніщо. Після передачі де Брейне Філ Фоден у кутку воротарського встиг на відскок і відпасував на Хуліана Альвареса, який замкнув передачу. ВАР порушення не зафіксував, на відміну від епізоду на 83-й хвилині. Дарвін Нуньєс головою відправив м'яч у руку Рубену Діашу – пенальті, котрий реалізував Салах.

Нуньєс із «другого поверху» невдовзі ледь не забив сам, запоров свій момент із лінії штрафного Робертсон, і було б за класикою, якби «Сіті» покарав суперника за марнотратство, тим більше, що було додано сім хвилин. Голанн справді встиг забити, але після виходу м'яча за лінію поля. Проте Нуньєс таки досяг свого, в падінні головою замкнувши передачу Роберстона.

«Ліверпуль» узяв Суперкубок Англії вперше з 2006 року, Голанн оформив офіційний дебют за «Манчестер Сіті» без гольових дій, хоча наприкінці компенсованого часу й запустив м’яч у перекладину. Проте відзначився Нуньєс, котрий перейшов до лав «червоних» із «Бенфіки».

ЛІВЕРПУЛЬ – МАНЧЕСТЕР СІТІ – 3:1
Голи:
Александер-Арнолд (21), Салах (83, з пенальті), Нуньєс (90+4) – Альварес (70).
Ліверпуль: Адріан, Александер-Арнолд (Мілнер, 74), Матіп, ван Дейк, Робертсон, Хендерсон (Елліотт, 73), Тьяго Алькантара (Кейта, 85), Фабіньо, Фірміно (Нуньєс, 59), Салах (Джонс, 90+5), Діас (Карвалью, 90).
Манчестер Сіті: Едерсон, Вокер, Аке, Рубен Діаш, Жоау Канселу, де Брейне (Гюндоган, 73), Бернарду Сілва, Родрі, Гріліш (Фоден, 58), Махрез (Альварес, 58), Голанн.
Попередження: Нуньєс (90+5) – Рубен Діаш (83).

30 липня 2022 21:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00