Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Англія, 1-й тур. Фулгем – Ліверпуль 2:2

Черговий гол новачка червоних Дарвіна Нуньєса не дозволив віце-чемпіону святкувати перемогу на старті нового сезону.

В матчі 1-го туру чемпіонату Англії «Фулгем» в Лондоні на стадіоні «Крейвен Котедж» приймав «Ліверпуль».

Після перемоги над «Ман Сіті» у Суперкубку «Ліверпуль» було зовсім не видно в перші 15 хвилин. «Фулгем» дуже активно душить високим пресингом, вистачає і брутальної гри на межі фолу. Александер-Арнольд під таким тиском помиляється біля свого штрафного. Мітровіч без особливих перепон вривається у володіння Аліссона, і лише невлучний останній удар дозволяє гостям зберегти ворота сухими. У «Ліверпуля» лише 2 гострі проходи Робертсона і Діаса лівим краєм за половину першого тайму. В одному випадку Луїс навіть забив на добиванні після удару Енді, однак перед спробою шотландця був очевидний офсайд. Перший удар Салаха на 23 хвилині, і знову активність фулбеків. Мохамед головою не дуже якісно пробив після навісу Трента.

Паніка «червоних» на стандартах. Ніби й не мають «дачники» особливо ударів, але команда Клоппа відбивається вкрай натужно. При 30% володіння «Фулгем» перестріляв абсолютного фаворита у перші пів години (4:1). Тричі поспіль «Ліверпуль» рятується лише відчайдушним блоком, коли всі удари пропускають у межах штрафного. Однак на 32 хвилині і це не допомогло. Тете (не плутати з екс-вінгером «Шахтаря») подав з правого флангу, Мітрович спокійно переграв Трента на другому поверсі, Аліссон незграбно пропустив у ближній.

Діас дивом не дотягнувся до прострілу Робертсона з меж воротарського, а потім поцілив у хрестовину. Оце вже щось. Але де Салах, на пару із Соном найкращий голеадор минулого сезону? Решта тайма – знову багато возні на підступах у фінальній третині та повна відсутність ударів. «Фулгем» переграв «Ліверпуль», який ніби чекав, що новачок АПЛ буде настільки ж приреченим з перших хвилин, як інший клуб, який бігає туди-сюди з Чемпіоншипу («Норвіч»). Так, гості створили свої моменти і навіть могли вже повести, але про звичне домінування з такими суперниками нема й мови. План лондонців спрацював значно краще при обмеженому часовому ресурсі (28% контролю м'яча).

Ураганний початок і другого тайму. Травмувався Тьягу Алькантара, провалився Фірміно. Відтак на 50 хвилині подвійна заміна від Клоппа. Гарві Елліот та Дарвін Нуньєс вийшли. Кебано пробиває метрів з 16 зовсім без опіки – стійка рятує «Ліверпуль», який ганьбиться усе більше. Дві поспіль ідентичні атаки з прострілом Салаха та ударом Дарвіна... п'ятою. В одному випадку Родак парирував, в іншому уругваєць таки прошив візаві. Дарвін скидає головою, Діас розстрілює – черговий сейв голкіпера. Родак рятує і після удару Салаха, але тут відвертий офсайд.

Екс-вінгер «Шахтаря» Соломон дебютував за «Фулгем», також вийшовши на заміну, як і новачок суперника Нуньєс. Манор перехопив пас у центрі поля і відразу кинув на хід Мітровичу. Серб у знущальному стилі простеньким фінтом спровокував Ван Дейка на пенальті та оформив дубль, перегравши Аліссона, який навіть вгадав кут. Карвалью, який замінив Діаса, дебютував проти своєї попередньої команди. Португалець стріляв з льоту після подачі Трента з кутового – вище.

Клопп уже було похнюпив носа, але далі Дарвін до забитого м'яча додає асист. Александер-Арнольд накинув у штрафний, суперник скинув Нуньєсу, той дещо випадково дав назад, а Салах розстріляв по суті порожні ворота. На 4 компенсованій хвилині Хендерсон ефектно підкрутив у поперечину з-за меж штрафного. «Фулгем» зупиняє «Ліверпуль», залишаючи «Арсенал» із Зінченком на 1-му місці АПЛ.

ФУЛГЕМ – ЛІВЕРПУЛЬ – 2:2
Голи:
Мітрович (32, 72, з пенальті) – Нуньєс (64), Сахах (80).
Фулгем: Родак, Тете, Рим, Адарабіойо, Робінсон, Кебано (Соломон, 66), Рід (Даффі, 90+4), Перейра (Кейрні, 89), Пальїнья, Декордова-Рід, Мітрович.
Ліверпуль: Аліссон, Александер-Арнольд, Матіп, Ван Дейк, Робертсон, Гендерсон, Тьяго Алькантара (Елліотт, 51), Фабіньйо (Мілнер, 59), Фірміно (Нуньєс, 51), Салах, Діас (Карвалью, 78).
Попередження: Тете (17), Рід (90).

6 серпня 2022 16:38







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 4-й тур. Тоттенгем – Арсенал. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 20:10

Англія, 4-й тур. Борнмут – Челсі. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 01:53

Англія, 4-й тур. Манчестер Сіті – Брентфорд. Огляд матчу

 

14 вересня 2024 20:50