Сьогодні 20 вересня 2024 р.

Англія, 30-й тур. МЮ – Евертон 2:0. Тайм для Миколенка

«Манчестер Юнайтед» провів переконливий матч проти «Евертона» і набрав чергові три очки. Для МЮ ця перемога стала сімнадцятою в чемпіонаті.

Головний тренер «Евертона» Шон Дайч вирішив замінити дискваліфікованого півзахисника Дукуре на нападника Елліса Сіммса. У цьому можна було було прочитати сміливість та амбіції, але не вийшло навпаки. Схема «Евертона» втратила компактність, між лініями і футболістами було багато простору, чим з перших хвилин почав користуватися «Юнайтед». І захисники «ірисок» банально не справлялися зі швидкістю флангових футболістів МЮ.

Бруну Фернандеш грав нижче, в центрі поля, і це давало йому змогу виконувати вивірені діагоналі на Рафшорда і Антоні. Також довгі передачі вперед віддавали Маґуайр і... Де Хеа.

Футболісти МЮ отримали велику кількість шансів, але їх неймовірно підводила реалізація. Рашфорд не забив кілька виходів віч-на-віч, пробиваючи в Пікфорда, не щастило й Антоні, в одному з епізодів його наздогнав Ґодфрі, в іншому бразилець пробив у штангу після кутового, а Ван-Біссака на добиванні не влучив у порожні ворота з кількох метрів.

Складно було сказати скільки ще потрібно було «Манчестер Юнайтед» створити моментів, щоб нарешті забити гол. Зрештою Рафшорд вдало покрутив м'яч біля штрафного гостей, зупинив його для Санчо, а Джейдон видав влучну передачу в штрафний майданчик на Мактоміні. Хавбеки «Евертона» за підключенням шотландця не встигли.

Загалом за перший тайм «Манчестер Юнайтед» виконав 21 удар і створив шість явних гольових моментів. У гостей був лише один хороший шанс – Сіммс без опору отримав м'яч у штрафному майданчику, але пробив слабко та повз.

Шон Дайч бачив, як складно було Ґодфрі справлятися з Антоні, і в другому таймі на полі з'явився Віталій Миколенко.

І в матчах із «Челсі» та з «Тоттенгемом» в останніх турах «Евертон» теж пропускав першим, але йому вдавалося уникати поразок. Сьогодні натяку на це не було. Після перерви команда Дайча змінила структуру, стала діяти щільніше, і провалів після діагоналей МЮ у гостей більше не було. Але у «ірисок» нічого не виходило у володінні. Виконувалися поспішні передачі, приймалися поспішні дії, так гольові моменти створювати дуже складно.

Відносний баланс у грі протримався недовго. Два помітних епізоди сталися з капітаном «Евертона» Коулменом. Спочатку він отримав стусан по м'якому місцю від Мактоміні, а потім ірландець дозволив обікрасти себе Рашфорду, і Маркус перевів м'яч від Марсьяля.

2:0 – «Манчестер Юнайтед» чекає на результат матчу «Ньюкасла» з «Брентфордом», «Евертон» за підсумками туру може повернутися в зону вильоту.

МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД – ЕВЕРТОН – 2:0
Голи:
Мактоміні (36), Марсьяль (71).
Манчестер Юнайтед: Де Хеа, Ван-Біссака, Маґуайр, Мартінес, Маласія, Мактоміні, Бруну Фернандеш, Антоні (Марсьяль, 60), Забітцер (Фред, 76), Санчо (Еріксен, 77), Рашфорд (Вегорст, 81).
Евертон: Пікфорд, Ґодфрі (Миколенко, 46), Тарковскі, Кін, Коулмен (Паттерсон, 87), Макніл, Онана (Ґарнер, 60), Гейє (Девіс, 60), Івобі, Сіммс (Мопе, 70), Ґрей.
Попередження: немає.

8 квітня 2023 16:28







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 4-й тур. Тоттенгем – Арсенал. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 20:10

Англія, 4-й тур. Борнмут – Челсі. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 01:53

Англія, 4-й тур. Манчестер Сіті – Брентфорд. Огляд матчу

 

14 вересня 2024 20:50