Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Гаманн: «Гвардіола ніколи не хотів такого гравця, як Голанн»

Колишній півзахисник «Манчестер Сіті» Дітмар Гаманн упевнений, що головний тренер «городян» Хосеп Гвардіола ніколи не хотів купувати нападника Ерлінга Голанна.

Норвежець потужно розпочав англійську кар'єру після переходу з дортмундської «Боруссії», забивши 31 гол у 28 поєдинках у всіх турнірах. Але невиразна гра бомбардира в нещодавніх матчах проти «Тоттенгема» та «Манчестер Юнайтед» відкрила дискусію, наскільки форвард підходить під стиль «Сіті».

На думку Гаманна, це – чужорідний гравець для «городян», оскільки їх керманич Хосеп Гвардіола сповідує зовсім інший футбол.

«Сила Голанна віддзеркалення тому, що є силою манкунінанців. «Сіті» був успішний, тому що він контролював м'яч, грав ритмічно та плавно, розділяючи голи. А тепер у нього є гравець, який майже не бере участі в розіграші м'яча. Це немов грати вдесятьох. Мені все одно, скільки голів він забив і скільки хет-триків зробив. Потрібно дивитися, скільки забила команда, а вона забила голів менше й має очок менше, ніж на цій стадії минулого сезону.

Я не думаю, що Голанн – той гравець, який відповідає цій команді, тому що все в ньому суперечить цій команді. Він корисний, коли ти граєш швидко. В Дортмунді він забивав голи після відбору м'яча й трьох-чотирьох передач. Але «Манчестер Сіті» виконує 30-40 пасів, перш ніж зламає чужу оборону, й це не його гра.

Не думаю, що він посилить «городян» у довгостроковій перспективі, й це їхня найбільша проблема. Я ніколи не думав, що він перейде до «Сіті», тому що Гвардіола ніколи не хотів такого гравця. Хосеп позбавлявся кожного центрального форварда в «Барселоні». А в «Баварії» він іноді використовував Роберта Левандовськи зліва. Габріель Жезус грав у нього на фланзі в більшості випадків.

Можливо, вони думали, мов є гравець, якого можна купити за 50-60 мільйонів фунтів і котрий коштує вдвічі чи втричі дорожче. Підсилив би він «Челсі» або «Манчестер Юнайтед»? Так, думаю посилив би. Забивав би він стільки ж за них? Я не знаю. Напевно, ні, тому що в «Сіті» в нього більше моментів, ніж було б у цих командах, але я не думаю, що він підходить «Манчестер Сіті», – цитує Гаманна talkSPORT.

9 лютого 2023 12:56







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00