Сьогодні 8 вересня 2024 р.

«Саутгемптон» повернувся до АПЛ!

«Футбольний клуб»

На «Вемблі» у присутності 85 тисяч глядачів «Саутгемптон» обіграв «Лідс» і знову пробився до англійської Прем’єр-ліги.

Склад учасників АПЛ-2024/25 набув остаточного вигляду. Як відомо, за підсумками сезону, що добігає кінця, елітний національний дивізіон залишають «Лутон», «Бернлі» і «Шеффілд Юнайтед». Два місця, що звільнилися, зарезервували за собою «Лестер» та «Іпсвіч» – перша та друга команда Чемпіоншипу відповідно.

Суперечку за третю путівку вели чотири клуби. У півфіналах «Лідс» впорався з «Норвічем» (0:0; 4:0), а «Саутгемптон» здолав «Вест Бромвіч» (0:0; 3:1). Таким чином у вирішальній суперечці в Лондоні, на головній арені країни, шпаги схрестили колективи, які фінішували в Чемпіоншипі на 3-й і 4-й позиціях, і які, до речі, разом вилетіли з АПЛ у 2023 році.

Долю зустрічі вирішила єдина гольова комбінація, яку підопічні Рассела Мартіна провели в середині першого тайму. Уїльям Смоллбоун проникаючою передачею вивів на ударну позицію Адама Армстронга, і той влучним ударом поцілив у дальній нижній кут. Протиставити суперники належні аргументи, які б могли змінити хід подій, «Лідс» так і не зумів, хоча шанс перевести гру в овертайм у номінальних господарів все-таки був: на 84-й хвилині гарматний постріл Даніеля Джеймса струснув поперечину.

ЛІДС – САУТГЕМПТОН 0:1
Гол:
Армстронг (24).

Отже, після річної перерви «Саутгемптон» повертається до Прем’єр-ліги, а 38-річний наставник «святих» вперше випробує себе на цьому рівні. Раніше шотландець працював виключно з клубами другого та третього за силою англійських дивізіонів. «Святих» Мартін очолив влітку 2023-го, з першої спроби прорвавшись до еліти.

Учасники АПЛ-2024/25:
Манчестер Сіті
Арсенал
Ліверпуль
Астон Вілла
Тоттенгем
Челсі
Ньюкасл
Манчестер Юнайтед
Вест Гем
Кристал Пелес
Брайтон
Борнмут
Фулгем
Вулвергемптон
Евертон
Брентфорд
Ноттінгем Форест
Лестер
Іпсвіч
Саутгемптон

26 травня 2024 19:04







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00