Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Англія, 22-й тур. Евертон – Арсенал 1:0. Миколенко засмутив Зінченка

«Футбольний клуб»

Суботню програму матчів АПЛ відкрила гучна сенсація. 

«Арсенал» Олександра Зінченко лише вдруге в сезоні програв в АПЛ. І кому! Передостанній команді чемпіонату, яка не замикала дно таблиці лише завдяки різниці м'ячів. Новий тренер «ірисок» Шон Дайч не отримав жодного футболіста в зимове трансферне вікно, але це не завадило йому ідеально підготувати свою команду до матчу з «Арсеналом». Це не був відскік. Один з аутсайдерів ліги заслужено переграв лідера.

Для «Арсеналу» це був один із найгірших матчів у сезоні. «Евертон», у старті якого традиційно вийшов наш лівий захисник Віталій Міколенко, нівелював багато сильних сторін «канонірів», але і гра «Арсеналу» сама по собі викликає питання, як в індивідуальному плані, так і командному. «Арсенал» більшу частину матчу провів у пішохідному темпі, не зумівши впоратися з динамізмом і зусиллями противника.

Команда Артети погано грала при стандартах біля своїх воріт (і так пропустила єдиний гол, забігаючи наперед), були проблеми в гостей із виходом з-під пресингу, звичні патерни в атаці не працювали, а плану «Б» – не було. Дуже рідко гравцям «Арсеналу» вдавалося показувати індивідуальний клас, багато в чому через те, що «каноніри» не створювали чисельну перевагу на якихось ділянках поля, тільки Сака вдавалося пару раз розібратися з Миколенком на лівому фланзі.

Саме з флангу Саки та Миколенка «Арсенал» зміг створити своїх два напівмоменти в першому таймі. Спочатку гравець збірної Англії обіграв Мико, дав пас Нкетії, але форвард «канонірів» вдарив вище, а потім Сака пробивав сам, але Коуді виніс м'яч із порожніх воріт.

Отже, що робив «Евертон», чому ми не побачили колишній «Арсенал»? Насамперед, Шон Дайч наситив центр поля «ірисок». Дукуре, Гейє і Онана провели чудовий матч, перекриваючи всі вільні зони для «вісімок» гостей Джаки і Едегора, так «Арсенал» позбувся одного зі своїх головних елементів гри. Тріо центрхавів «Евертона» показали взаєморозуміння і дисципліну – нічого подібного за час роботи Лемпарда ми не бачили.

Крім того, «Евертон» мав чисельну перевагу на флангах. Макніл та Івобі часто мінялися позиціями, але незмінними залишалися їхні функції – робота без м'яча, допомогти фланговим захисникам, початок атак.

«Евертон» створив більше шансів біля воріт «Арсеналу» в першому таймі. Кожен кутовий таїв у собі небезпеку, крім того були небезпечні простріли з флангів, але Калверт-Льюїну та Дукуре не вдалося зіграти на завершенні.

Господарі забили свій перший гол одразу ж після того як «Арсенал» провів подвійну заміну. І символічно, що перший гол екстренера «Бернлі» на «Гудісон Парк» організували... два ексгравця "Бернлі". Макніл виконав подачу з кутового, а Тарковськи виграв боротьбу в повітрі в Едегора.

Гра стала більш відкритою після забитого гола, гравцям «Евертона» було складно грати з такою інтенсивністю та енергією весь матч, і наприкінці поєдинку вони сіли ближче до своїх воріт, розраховуючи на контратаки. Але при цьому «іриски» діяли дуже дисципліновано.

І «Арсеналу» так і не вдалося щось зробити з цим суперником. 

Дуже важливий результат для обох команд. «Евертон» може отримати необхідний імпульс у боротьбі за виживання, Артеті потрібно буде багато подумати, щоб зрозуміти, що трапилося з його командою на «Гудісон Парк». Перша поразка в АПЛ з четвертого вересня.

ЕВЕРТОН – АРСЕНАЛ – 1:0
Гол:
Тарковськи (60).
Евертон: Пікфорд, Миколенко, Тарковськи, Коуді, Коулмен, Івобі, Онана, Гейє, Дукуре, Макніл, Калверт-Льюїн (Мопе, 62).
Арсенал: Ремсдейл, Вайт (Томіясу, 85), Саліба, Габріел, Зінченко, Едегор (Вієйра, 77), Парті (Жоржиньо, 59), Джака, Сака, Нкетіа, Мартінеллі (Троссард, 59).
Попередження: Миколенко (63), Онана (69), Пікфорд (86), Мопе (90+6) – Зінченко (90+6).

4 лютого 2023 16:38







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00