Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Англія, 26-й тур. Борнмут – МанСіті 0:1. Легкий переляк чемпіона

«Футбольний клуб»

У першому колі «Борнмут», який минулого сезону лише вдруге завоював путівку до елітного дивізіону, за всіма статтями програв «містянам» – 1:6. Проте на своєму полі «вишні» дали фавориту справжній бій. 

Команда Андоні Іраоли не притискалася до свого карного майданчика, високо зустрічала гостей і за першої ліпшої нагоди намагалася організувати контратаку.

Утім, «Сіті» є «Сіті». Кілька моментів до перерви він створив, а один з них – реалізував. Маркос Сенесі дозволив Ерлінгу Голанну прийняти м’яч у небезпечній близькості від воріт Нету, розвернутися і пробити. Голкіпер зреагував, але відбив м’яч дуже незручно для Іллі Забарного, який поспішав на допомогу партнеру. Натомість для Філа Фодена все склалося ідеально, він першим встиг на добивання і відзначився удев’яте у поточній першості.

Щодо українця, то він, як завжди відрізнявся своїми ґрунтовними і чіткими діями. Більше того, його довгі діагоналі кілька разів розпочинали непогані випади господарів. По перерві саме Забарний персонально відповідав за Голанна і за великим рахунком не дав продихнути могутньому норвежцю, якого було замінено за 15 хвилин до фінального свистка.

У другому таймі «Борнмут» діяв ще активніше і таки запалив кілька пожеж у володіннях Едерсона. Згадаємо і удар головою впритул від Домініка Соланке (з ним впорався воротар), і гостре підключення від Маркуса Таверньє, який, пробиваючи із вбивчої позиції, не потрапив як слід по м’ячу, дозволивши розрядити ситуацію Рубену Діашу. На 85-й хвилині Данго Уаттара накрутив кількох захисників і ледве не поцілив у нижній кут, а вже у компенсований час Енеса Юнала, який атакував з другого поверху, від гола відділили лише кілька сантиметрів.

«Містянам» відверто пощастило.  

Безвиграшна серія «Борнмута» в АПЛ сягнула семи матчів, і після цієї поразки «вишні» з’їхали на 14 місце. Але від зони вильоту команду відділяють цілих вісім балів. Щодо машини Пепа Гвардіоли, то вона відновила мінімальну відстань від «Ліверпуля», і на 4 очки відсунулася від «Арсенала». Свій матч – проти «Ньюкасла» – «каноніри» проводять ввечері.  

БОРНМУТ – МАНЧЕСТЕР СІТІ 0:1
Гол: Фоден (24).
Борнмут: Нету, Сміт, ЗАБАРНИЙ, Сенесі (Февр, 80), Керкеш (Сінестерра, 88), Крісті (Унал, 88), Кук, Семеньо, Клюйверт (Скотт, 69), Тавернье (Уаттара, 68), Соланке.
Манчестер Сіті: Едерсон, Аканжі, Рубен Діаш, Аке, Родрі, Стоунз, Ковачич (де Брейне, 84), Фоден, Бернарду Сілва, Нуньєс (Доку, 63), Голанн (Альварес, 75).

АПЛ. Турнірне становище

24 лютого 2024 21:29







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00