Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Англія, 23-й тур. Вест Гем – Челсі 1:1. Звіт

Михайло Мудрик вдруге вийшов в основі та взяв участь у голах обох команд, розкішний асист українця скасували.

«Челсі» прагнув повернутися на переможний шлях після двох поспіль втрат очок («сухі» нічиї із «Ліверпулем» та «Фулхемом»). Сьогоднішній суперник набрав чотири бали за два тури, завдяки чому уникав зони вильоту, до якої лише один бал.

Фанати відзначали, як Михайло Мудрик ладнає з Жоау Фелішем на тренуваннях. І ось вже на першій хвилині зустрічі саме українець підхопив м'яч після проходу португальця і заробив перший стандарт. Джеймс зі штрафного не зміг переграти Фабіанськи. Пакета невдало впав під ноги Хаверцу – це Мадуеке ціною фолу зупиняв прохід бразильця. Відзначаємо, що в атакувальному тріо Поттер випустив усіх новачків. Феліш непогано виконував роль розігрувача, Мудрик допомагав виходити з-під пресингу.

В одному з епізодів Мудрик агресивно накрив Пакета, Енцо Фернандес підібрав і бахнув метрів з 25 повз ворота. Бразилець, гол якого тиждень тому відібрав очки в «Ньюкасла» на виїзді, остаточно здався після єдиноборства з українцем. Вимушена заміна відбулася вже на 14 хвилині – замість Пакети вийшов Томаш Соучек. Мудрик активно відкривався, але не завжди отримував пас. Михайло в жорсткому підкаті прокинув м’яч повз Бовена. Далі Енцо Фернандес розгойдав пресинг обіграшем з Кукурельєю й ідеально подав на Феліша, який відкрив рахунок у матчі! Зовні дуже легко забивав «Челсі» силами своїх найдорожчих новачків. Доречі, це перший гол Феліша, який проводив другий матч у складі «Челсі». У попередній своїй грі він був вилучений і далі відбував триматчеву дискваліфікацію.

undefined

undefined


Друге взяття воріт скасовують через офсайд. Цього разу Мудрик класно розрізав лінії, але Хаверц на дещицю випередив події. «Вест Гем» забив з другого удару. Спочатку Антоніо технічно пробивав п'ятою, Кепа виручив. А згодом Мудрик не дограв з Цоуфалом, Бовен продовжив подачу чеського захисника на дальню стійку, де Емерсон скористався неуважністю Джеймса – 1:1. «Челсі» пропустив уперше за 4 тури.

На 34 хвилині Мадуеке дав необхідний імпульс атаці господарів, але Фабіанськи тягне обвідний удар. Мудрик спробував підхопити хвилю наступу, але двічі Цоуфала у штрафному не обіграв. Після кутового «молотів» українець ефектно обіграв Бовена, прорвався на швидкості у фінальну третину і віддав. На жаль, Енцо Фернандеса заблокували у штрафному. Феліш зі штрафного змусив виконувати черговий сейв польського голкіпера «Вест Гема». Бадіашиль після подачі кутового дав вище з кількох метрів. Цоуфал грубо врізався у ногу Мудрика на фланзі. Крик було чутно на всю арену. Не дуже вдалий тайм вінгера збірної України.

На початку другої половини було забагато браку й сумбуру. Мудрик класно відпрацював на оборону. Прочитав гру і зірвав швидку контру, перехопивши дуже небезпечний пас Бовена за спини. Як не дивно, але Михайло сьогодні краще виглядав в захисних єдиноборствах, хоча пропущений гол «Челсі» стався не без його пасивності на фланзі. Українець сміливо пішов на кількох захисників, уже по суті відпускав м'яч, але заробив для Цоуфала таке собі відкладене ще з першого тайму попередження. Джеймс навішував так, що ледь не влучив у дальній нижній.

Мудрик непогано запускав Кукурелью ліворуч, не втратив динаміку і мав забирати підбирання у воротарському, але жахливий прийом все зіпсував. Нічого не міняється в атаці «Челсі», а «Вест Гем» намагався подачами з гри і стандартів придумати ще один гол. «Молоти» у своїй тактиці були ефективніші, адже за ударами 3:0 за 25 хвилин другого тайму. Потрійна заміна Поттера на 67-й хвилині. Мудрика, Мадуеке і Кукурелью замінили Зієш, Маунт і Чілвел.

Інгс активно увійшов у гру в складі господарів, Бовен просив пенальті після жорсткого стику з Джеймсом. Перший удар «Челсі» після перерви трапився на 75-й хвилині. Чілвел класно прострілив, Хаверц у падінні головою не влучив. Маунт пройшов туже правим флангом, воротар в останню мить випередив усе того ж німця. Момент на 83-й хвилині навряд чи міг когось здивувати. Чергова подача штрафного. Соучек добиває після удару Райса і сейву Кепи, VAR допомагає з'ясувати, що замість взяття воріт таки поза грою.

Епізод надії для ЙЧелсі» на прикінці основного часу Хаверц перетворив не зовсім вдалий простріл з лівого флангу в ударну ситуацію. Галлахер після пасу німця назад влучає у Соучека, гості біжать вимолювати пенальті за нібито гру рукою, судді незворушні.

За чотири дні до відновлення Ліги чемпіонів і першого матчу плей-офф проти «Борусії» Дортмунд «Челсі» втретє поспіль грає внічию. Команда Поттера набирає 31 бал і залишається на 9 місці. Вест Хем з 20 очками перебуває на 15 позиції з перспективами опуститися ближче до зони вильоту.

ВЕСТ ГЕМ – ЧЕЛСІ – 1:1
Голи:
Емерсон (28) – Жоау Феліш (16).
Вест Гем: Фабіанськи, Керер, Огбонна, Агуерд (Джонсон, 80), Цоуфал, Пакета (Соучек, 14), Райс, Емерсон, Боуен, Бенрахма (Даунс, 67), Антоніо (Інгз, 67).
Челсі: Аррісабалага, Джеймс, Сілва, Бадіашиль, Кукурелья (Чілвелл, 67), Лофтус-Чік (Галлахер, 79), Енцо Фернандес, Мадуеке (Маунт, 68), Жоау Феліш, Мудрик (Зієш, 67), Хавертц.
Попередження: Цоуфал (55) – Бадіашиль (64).

Зазначимо, що від авторитетного статистичного порталу WhoScored Мудрик отримав оцінку у 6,3 бала. Серед гравців основи «Челсі» нижчий бал отримав лише Кай Хаверц.

З чотирьох гравців, які виходили у «Челсі» на заміну, вища, ніж у Мудрика оцінка лише у Бела Чілвелла.

undefined

11 лютого 2023 16:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 23-й тур. Вест Гем – Челсі 1:1. Огляд матчу за участі Мудрика

 

11 лютого 2023 17:25