Сьогодні 20 вересня 2024 р.

Англія, 2-й тур. Вулвергемптон – Челсі 2:6. Звіт

Достатньо неочікувано після великої порції критики на адресу Михайла Мудрика від Енцо Марески, італієць вирішив поставити його до стартового складу на матч проти «Вулвергемптону». Це вже історично непростий суперник для лондонців, які не можуть обіграти «вовків» на виїзду з 2019 року. Не був простим для них і цей виїзд, хоча з перших хвилин здалось, що все може піти за сценарієм «синіх».

Стартовий тиск від гостей завершився тим, що вони заробили кутовий, після подачі якого Ніколя Джексон на дальній стійці спокійно перевів круглого у сітку воріт. Легкі 0:1 і від них можна було відштовхуватись при подальшій стратегії, але ні. Натомість, ми побачили справжні гойдалки від обох команд і це була просто атака на атаку від колективів Ґарі О'Ніла та Енцо Марески.

Господарі створювали свої моменти в основному завдяки вдалому пресингу в центрі поля, нерідко вдавалось переховлювати м'яч, зокрема у неуважного сьогодні Мойзеса Кайседо, і летіти у перспективні атаки. Саме таким чином вони і зрівняли рахунок. Втрата м'яча в центрі від лондонців і стрімкий рух віт Раян Аїт-Нурі через всю чужу половину поля, він вичекав вдалого моменту і віддав ідеальний пас під удар вільному Куньї, який не схибив, 1:1.

Гра продовжилась в такому ж дусі за обміну небезпечними моментами, в атаку пішли і стандарти з боку господарів, але в підсумку вони пропустили після стрімкої контратаки, яку розпочав Роберт Санчес: довгий пас від іспанського голкіпера, Джексон прийняв і віддав під удар Палмеру, а той перекинув Жозе Са, який не встиг повернутись до своїх воріт. 1:2. І трішки не дотерпіла команда Марески до свистка на перерву: подача зі штрафного, скидка від Ґомеша точно на хід Йорґену Странду Ларсену, який вдало перевів м'яч у сітку воріт Санчеса, 2:2.

Ця гра відверто нагадувала всі матчі «синіх» минулого сезону, коли вони наче й атакують, але через власні помилки в обороні взагалі не можуть контролювати свого суперника, а від цього і сам матч. Другий тайм мало що змінив у картині на полі, взаємні атаки і тільки вони. В одній з таких Ноні Мадуеке отримав пас від Палмера, вийшов на ворота під гострим кутом і пробив: не без допомоги рикошету круглий опинився у сітці воріт і гості вже втретє вийшли вперед. 2:3.

І тут ви запитаєте: а що по Мудрику? Та нічого, після перерви його замінив Педру Нету, а виділитись за перші 45 хвилин в українця взагалі не вийшло. Чимало втрат та передачі, які не просились, або просто не доходили до адресата. Черговий невпевнений матч від українського вінгера.

Зате після чергового обміну атаку у другому таймі знову забив Чуквунонсо Мадуеке. І знову схожа ситуація: передача від Палмера на правого вінгера, той під гострим кутом пробив по воротах і на цей раз круглий залетів навіть без рикошету. 2:4. Ось таке безумство. Сьогодні було мало осмисленої тактики, складалось враження, що це просто табун на табун і який з них виявиться більш якісним та холоднокровним при реалізації, той і виграє. Холоднокровнішим був Ноні, який знову отримав передачу від Палмера, знову під гострим кутом і знову удар по воротах, на цей раз у ближній кут і це хет-трик, причому як для Ноні в плані голів, так і для Палмера в плані асистів.

І коли здалось, що атакувальний натиск гостей нарешті ослаб і «вовки» повернулись у гру із забитим голом від Леміна (який скасували через офсайд), «Челсі» забив і шостий гол. Це новенька португальська зв'язка, яка вийшла на заміну: Педру Нету та Жоау Фелікс. Перший отримав пас від Дьюсбері-Голла, полетів по флангу і віддав зрячу передачу під удар Феліксу, а другий потужно і точно пробив. 2:6.

На цьому з голами нарешті все. Це перша перемога Енцо Марески на чолі «Челсі» у рамках АПЛ. Це друга поразка поспіль для проблемного «Вулвергемптону» і це в підсумку справедливий результат такої перестрілки. Другим таймом лондонці заслужили забрати своє.

«Вулвергемптон» – «Челсі» – 2:6
Голи:
Кунья (27), Ларсен (45+6) – Джексон (2), Палмер (45), Мадуеке (49, 59, 63), Фелікс (81)
«Вулвергемптон»: Са – Доерті, Москера, Тоті, Аїт-Нурі (Доусон, 68) – Ґомеш, Леміна (Дойл, 90) – Хван (Поденсе, 60), Бельґар (Р. Ґомеш, 69), Кунья (Сарабія, 68) – Ларсен. 
«Челсі»: Санчес – Ґюсто, Фофана, Колвілл, Кукурелья (Вейґа, 83) – Кайседо (Дьюсбері-Голл, 76), Фернандес – Мадуеке, Палмер (Нкунку, 83), Мудрик (Нету, 46) – Джексон (Фелікс, 68).
Попередження: Аїт-Нурі (35), Москера (71) – Ґюсто (40), Палмер (44), Кукурелья (72).

25 серпня 2024 18:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 4-й тур. Тоттенгем – Арсенал. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 20:10

Англія, 4-й тур. Борнмут – Челсі. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 01:53

Англія, 4-й тур. Манчестер Сіті – Брентфорд. Огляд матчу

 

14 вересня 2024 20:50