Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Англія, 24-й тур. Астон Вілла – Арсенал 2:4. Прем’єрний гол Зінченка!

У трьох попередніх турах «каноніри» здобули лише одне очко – прикра серія, яка змусила розтаяти впевнену перевагу над переслідувачами. У Бірмінгемі потрібно було повертатися на переможний шлях.

Але початок матчу вийшов невдалим для лондонців. Олександр Зінченко дозволив обікрасти себе на половині поля «Вілли», яка миттєво організувала контратаку, і зрештою Оллі Воткінс невідпорно пробив повз Аарона Ремсдейла – 1:0.

Проте «Арсенал» відігрався доволі швидко, коли після тривалої атаки правим флангом на могутній удар під поперечину спромігся Букайо Сака. Здавалося, фаворит зараз перехопить ініціативу і переверне ситуацію до гори дригом. Але ні.

Вдруге вперед «Астон Віллу» на 31-й хвилині вивів Феліпе Коутіньо, якому асистував Алекс Морено. Господарям вдалося утримати перевагу до перерви, а отже свою рятівну місію підопічним Мікеля Артети довелося відкласти на другий тайм.

«Арсенал» тиснув і створював моменти. Зокрема, Едвард Нкетіа після повітряної атаки струснув поперечину. Відновити ж рівновагу вдалося українцю. Відгукнувшись на розважливий пас Мартіна Едегора, Зінченко з лівої, метрів з 18, увігнав м’яч у нижній кут воріт чемпіона світу Еміліано Мартінеса. Олександр вперше відзначився голом в рамках УПЛ – на це у 26-річного універсалу пішло 92 гри.

Той таки Едегор невдовзі мав прекрасну можливість принести гостям перемогу, але схибив після зручної передачі Сака. А отже героєм зустрічі судилося стати новобранцю лондонців Жоржиньо. Після його дальнього пострілу м’яч знову влучив у поперечину, але цього разу зрикошетів у голкіпера «Вілли», від якого вже відлетів у сітку.

Трагедія для Мартінеса, який таким чином став автором автоголу на третій компенсованій хвилині... Коли ж незабаром аргентинець пішов на кутовий до чужого карного майданчика рятувати ситуацію, його остаточно «вбив» Габріель Мартінеллі, втікши на порожні ворота і спокійно встановивши підсумковий рахунок – 4:2!

Перервавши серію невдач, «Арсенал» збільшив відрив від «Манчестер Сіті» до трьох очок. Утім, уже сьогодні в АПЛ може знову встановитися двовладдя, якщо «городяни» переможуть «Ноттінгем Форест».

АСТОН ВІЛЛА – АРСЕНАЛ 2:4
Голи: Воткінс (5), Коутіньо (31) – Сака (16), ЗІНЧЕНКО (61), Мартінес (90+3, автогол), Мартінеллі (90+8).
Астон Вілла: Мартінес, Кеш, Конса, Мінгс, Морено (Дінь, 78), Дуглас Луїс (Дендоркен, 67), Камара, Макгінн, Коутіньо (Ремзі, 62), Буендіа (Бейлі, 67), Воткінс (Дуран, 78).
Арсенал: Ремсдейл, Вайт (Томіясу, 79), Саліба, Габріель, ЗІНЧЕНКО (Тірні, 90+6), Жоржиньо, Едегор (Холдінг, 90+6), Джака (Вієйра, 79), Сака, Троссард (Мартінеллі, 68), Нкетіа.
Попередження: Дуглас Луїс (45+3), Мартінес (84) – Сака (45+3).

Турнірна таблиця

18 лютого 2023 16:37







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00