Сьогодні 8 вересня 2024 р.

«Манчестер Сіті» подав безпрецедентний судовий позов проти АПЛ

«Манчестер Сіті» судитиметься з англійської Прем'єр-лігою через правила угод з асоційованими сторонами, передає видання The Times.

«Містяни» хочуть позбутися запроваджених у 2021 році правил, які були відповіддю на поглинання «Ньюкасл Юнайтед» Фондом державних інвестицій Саудівської Аравії. Вони були покликані підтримувати конкурентоспроможність чемпіонату, не даючи клубам підписувати надто роздуті спонсорські угоди з компаніями, пов'язаними з цими ж клубами.

Як повідомляється, у «Манчестер Сіті» стверджують, що вищезгадані правила заважають їм отримувати більше прибутку від комерційних угод. Слухання в цій справі стартують у понеділок, 10 червня. Вони триватимуть два тижні.

У клубі вважають, що правило є дискримінаційним стосовно них і було встановлено, щоб придушити їхній розвиток. На слуханнях «Манчестер Сіті» також стверджуватиме, що поточна система АПЛ, згідною з якою 14 із 20 клубів мають підтримати те чи інше рішення, щоб воно було прийнято, є несправедливою. Тим не менш, повідомляється, що більшість колективів турніру стали на його ж бік.

Деякі суперники «містян» вважають, що те, що вони роблять, може знищити конкурентоспроможність найпопулярнішої ліги світу. Скасування правил, на їхню думку, може збільшити прірву між уже багатими клубами АПЛ і рештою команд.

«Манчестер Сіті» також звинувачує англійську Прем'єр-лігу в тому, що вона не регулювала витрати в епоху домінування «Манчестер Юнайтед» у 1990-х і 2000-х роках, кажучи, що нинішні правила означають, що вони не зможуть монетизувати свій бренд так, як це вдалося їхнім сусідам в епоху сера Алекса Фергюсона. «Містяни» також стверджують, що у більш вигідному становищі також перебувають лондонські клуби, оскільки вони нібито можуть встановлювати вищі ціни на квитки, ніж команди з півночі.

Нагадаємо, у листопаді має відбутися окреме слухання щодо 115 ймовірних порушень «Манчестер Сіті» фінансових правил АПЛ. У клубі заперечують свою провину.

5 червня 2024 13:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00