Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Англія, 23-й тур. Арсенал – Ліверпуль 3:1. Тайм Зінченка та парад помилок

«Футбольний клуб»

У центральному протистоянні туру «Арсенал», у стартовому складі якого вийшов український лівий захисник Олександр Зінченко, приймав лідера чемпіонських перегонів «Ліверпуль».

Двобій мав би стати піком майстерності суперників, але долю його вирішили помилки. «Каноніри» вийшли вперед завдяки вдалій грі Букайо Сака на добиванні, але наприкінці тайму отримали відповідь «у роздягальню». Ще прикрішим для лондонців має бути те, що «Ліверпуль» відігрався, не завдавши жодного точного удару за всю першу половину – м’яч у ворота влетів після гри рукою захисника господарів Габріела.

У перерві Мікель Артета замінив Зінченка на номінального центрального захисника Якуба Ківьора, однак на потужності господарів, це не позначилося, й навіть допомогло.

Навпаки, «каноніри» не згнітилися, за що були винагородженні результативним ляпом опонента. Вірджил ван Дейк залишив м’яч для виносу своєму голкіперу Аліссону, той махнув мимо, а Габріель Мартінеллі виявився тут як тут і забив у порожні ворота.

«Червоні» спробували повернутися в гру, однак усе ж здалися. Наприкінці вони заробили вилучення, а в компенсований час Леандро Троссард, який вийшов на заміну, після пасу Ківьора здійснив слалом і за допомогою невеличкого рикошету від ван Дейка робив поміж ніг голкіперу.

Після цієї звитяги «Арсенал» до двох очок скоротив відставання від «Ліверпуля», а потенційним лідером став «Манчестер Сіті», котрий відстає на п’ять турнірних балів, але маж дві гри в запасі. В понеділок підопічні Хосепа Гвардіоли зіграють на виїзді з «Брентфордом» Єгора Ярмолюка.

АРСЕНАЛ – ЛІВЕРПУЛЬ – 3:1
Голи:
Сака (14), Мартінеллі (67), Троссард (90+2) – Габріел (45+3, автогол).
Арсенал: Райя, Вайт, Габріел, Саліба, ЗІНЧЕНКО (Ківьор, 46), Жоржіньо, Едегор, Райс, Гавертц, Мартінеллі (Троссард, 74), Сака (Нелсон, 79).
Ліверпуль: Аліссон, Александер-Арнолд (Робертсон, 58), ван Дейк, Конате, Гомес (Тьяго Алькантара, 85), Мак Аллістер, Джонс, Гравенберг (Елліотт, 58), Діогу Жота, Діас, Гакпо (Нуньєс, 58).
Попередження: Вайт (31), Габріел (57), Ківьор (69), Саліба (90+1), Райс (90+4), Гавертц (90+5) – Гомес (25), Конате (55), Нуньєс (90).
Вилучення: Конате (88, повторне попередження).

4 лютого 2024 20:42







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія. 20 найшвидших голів у історії Прем'єр-ліги

 

10 жовтня 2024 17:16

Англія, 7-й тур. Брентфорд – Вулвергемптон. Огляд матчу

 

05 жовтня 2024 21:38

Англія, 7-й тур. Арсенал – Саутгемптон. Огляд матчу

 

05 жовтня 2024 21:20