Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Англія, 31-й тур. «Евертон» із Миколенком врятувався у Ньюкаслі, Забарний з перемогою

Віталій Миколенко через хворобу пропустив попередній матч «Евертона», але сьогодні повернувся в основу на матч проти «Ньюкасла». «Іриски» з грудня не вигравали в АПЛ, тому ведуть боротьбу за виживання.

Сьогодні команда Шона Дайча також довго провалювалась. Два напівмоменти за першу годину гри – удар Тарковськи зі стандарту та шанс Дукуре з передачі Онана. «Ньюкасл» домінував: значно більше володів м'ячем, втричі частіше бив по воротах. Вже на старті зустрічі міг забивати Барнс, але на висоті був Пікфорд. Голкіпер збірної Англії не раз рятував гостей – ефектні сейви після ударві Мьорфі та Гімараєса.

Тиск господарів швидко конвертувався в гол. Ісак розібрався з центрбеками та точно пробив у дальній кут – Миколенко не встигав заблокувати. «Ньюкасл» продовжував створювати гостроту, сидів біля чужого штрафного майданчика, розхитуючи оборону.

На початку другого тайму «сороки» подвоїли перевагу. «Ньюкасл» хитро розіграв штрафний, поки футболісти «Евертона» не були готові. Концентрацію зберігав тільки Миколенко, який побіг за Ісаком, але не втримав шведа. Простріл останнього замкнув Бьорн, однак гол скасували через офсайд.

Миколенко віддав усі сили і став героєм

Миколенко, як вже зрозуміло, працював дуже багато. І не тільки проти Ісака. Українець розривався між опікою Мьорфі та активними підключеннями Крафта по флангу. Не завжди встигав, дозволяючи бити та прострілювати зі своєї зони. Ще був неприємний епізод з обрізкою на власній половині.

У фінальні 30 хвилин картина змінилася. «Евертон» розкрив гру в обидві сторони, збільшивши ризики. І на цьому етапі головною персоною на полі став Миколенко. Він був скрізь – відпрацьовував позаду та підтримував атаки попереду.

Віталій вирізав класний вертикальний пас на Гарнера (той розвернувся та пробив у стійку), придумавши найкращий момент «Евертона» в матчі. А через кілька хвилин українець вже рятував команду – зупинив м'яч на лінії після удару Ісака з 11 метрів. Ще кілька миттєвостей – і Миколенко вривається у чужий штрафний майданчик і претендує на пенальті за фол Шера.

Не дивно, що з такими подвигами українець заслужив високі оцінки від статистичних порталів: SofaScore – 7.3 (найкращий гравець «Евертона»), WhoScored – 6.9, FotMob – 7.4. Такі матчі, де на перший план виходить самовідданість, дуже комфортні для нашого захисника, який в кожному епізоді відпрацьовує до кінця.

А «іриски» врятували матч. Наприкінці зустрічі Янг заробив пенальті у боротьбі з Дамметом – Калверт-Льюїн з позначки зрівняв рахунок. «Евертон» набрав 26 очок і збільшив відрив від зони вильоту до 4 балів. «Ньюкасл» посідає 8 місце з 44 пунктами.

Захисник «Борнмута» Ілля Забарний вийшов у основі на домашній матч з «Крістал Пелес». Помилок Ілля майже не допускав, але партнери кілька разів підставили українця. Зокрема, обрізка Скотта на 26-й хвилині завершилась пасом Езе на Матета у штрафний – нападник опинився перед Забарним, хитнув його й пробив низом. На щастя, вийшло м'яко й зручно для голкіпера.

На 32-й же Езе обікрав Сміта й влетів на лівий край карного майданчика. Залишилось тільки обіграти Іллю – втім, наш земляк врятував «Борнмут», шикарно відібравши м'яч.

У компенсований до першого тайму час «вишеньки» пропустили гол. Матета поставив спину Забарному, той не зміг відібрати м'яч (це в принципі найскладніші дуелі для захисників) і скинув на фланг. Далі пішов простріл на Езе із замиканням, однак взяття воріт не зарахували. Якимось дивом екс-динамівець втримав лінію офсайду при передачі на Матета (ймовірно, просто пощастило).

У цьому матчі треба відзначити надзвичайно сильну пасову гру Забарного. Екс-динамівець віддав аж 77 передач із 87% точності. Пасів під удар не виникало, але 6-7 якісних пасів із просуванням українець виконав.

Загалом командам було важко грати, враховуючи сильний вітер і зливу. Попри це, «Борнмут» у другому таймі виглядав значно краще – «Крістал Пелес» навіть по воротах не бив, а от у господарів було кілька моментів.

Зрештою, «вишеньки» довели матч до заслуженого тріумфу. На 79-й хвилині Семеньйо відкрився на правому фланзі й прострілив у центр штрафного, а свіжий Клюйверт прийняв пас та розстріляв ворота другим дотиком. 1:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця. «Борнмут» здобув третю перемогу поспіль, відірвавшись від зони вильоту на 16 очок.

У паралельному матчі «Ноттінгем Форест» здобув на власному полі перемогу над лондонським «Фулгемом» із рахунком 3:1.

НЬЮКАСЛ – ЕВЕРТОН – 1:1
Голи:
Ісак (15) – Калверт-Льюїн (88, з пенальті).
Ньюкасл: Дубравка, Крафт, Шер, Берн, Голл (Дамметт, 79), Лонгстафф, Гімараес, Андерсон (Віллок, 71), Мерфі, Ісак, Барнс.
Евертон: Пікфорд, Годфрі (Коулман, 90), Тарковськи, Брентвейт, Миколенко, Янг, Гує (Шерміті, 82), Онана (Гарнер, 60), Макніл, Дукуре (Гомеш, 61), Бету (Калверт-Льюїн, 61).

БОРНМУТ – КРІСТАЛ ПЕЛЕС – 1:0
Гол: Клюйверт (78).
Борнмут: Нето, Сміт (Ааронс, 90), Забарний, Келлі, Уаттара (Керкез, 63), Біллінґ (Клюйверт, 64), Кук, Таверньє, Скотт (Семеньйо, 46), Крісті, Соланке (Унал, 90).
Крістал Пелес: Гендерсон, Муньйос, Ворд, Андерсен, Мітчелл, Г'юз (Озо, 70), Лерма, Уортон (Едуар, 86), Езе, Матета, Айю (Шлупп, 70).
Попередження: Таверньє (63), Семеньйо (68), Келлі (90+3) – Андерсен (35), Г'юз (59).

БЕРНЛІ – ВУЛВЕРГЕМПТОН – 1:1
Голи:
Ларсен (37) — Аїт-Нурі (45+3).
Бернлі: Муріч, Вітіньо, О'Ши, Естев, Тейлор, Ларсен (Родріґез, 73), Каллен, Берґе, Одобер, Фофана, Фостер (Бенсон, 86).
Вулвергемптон: Са, Доерті, Кілман, Тоті, Семеду, Ґомеш, Буену (Буено, 68), Аїт-Нурі, Сарабія (Траоре, 83), Леміна, Чівоме (Кунья, 76).
Попередження: Семеду (54), Ґомеш (90+3).

НОТТІНГЕМ ФОРЕСТ – ФУЛГЕМ – 3:1
Голи:
Гадсон-Одої (9), Вуд (19), Гіббс-Вайт (45+3) – Адарабіойо (49).
Ноттінгем Форест: Сельс, Вільямс, Омобаміделе, Мурільйо, Айна (Тоффоло, 83), Єйтс, Даніло, Еланга (Домінгес, 83), Гіббс-Вайт (Рейна, 77), Гадсон-Одої (Орігі, 69), Вуд.
Фулгем: Лено, Тете, Адарабіойо, Бессі, Робінсон, Палінья (Декордова-Рід, 71), Лукич (Керні, 33), Вілсон (Траоре, 33), Перейра (Рід, 71), Івобі (Вілліан, 33), Муніз.

2 квітня 2024 23:41







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00