Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Англія, 34-й тур. Лестер – Евертон 2:2. Вагомий «сейв» Миколенка

«Футбольний клуб»

Про важливість цього матчу для обох суперників годі й було говорити: як одна команда, так і друга зустріли 34-й тур у зоні вильоту. Тож битися доводилося відразу за шість очок, а призом для переможця був підйом на одне з рятівних місць.

«Евертон» почав гру активно і цілком заслужено відкрив рахунок. Кастань у власному штрафному штовхнув у спину Калвера-Льюїна, і нападник гостей сам реалізував пенальті.

Проте «Лестер» отямився швидко і не став затягувати з відновленням рівноваги: після подачі кутового спритнішим за всіх виявився турецький центрбек Союнчу. Другий гол у ворота Пікфорда «привіз» головний диригент «Ірисок» Івобі. Нігерієць обрізався у центрі поля, Меддісон класним пасом миттєво відправив Варді на побачення з Пікфордом, і 36-річний нападник легко переграв голкіпера.

Чергова помилка Івобі у компенсований до першого тайму час ледве не вартувала «Евертону» ще одного пропущеного гола. У контратаці «Лестер» заробив 11-метровий, проте Меддісон не зміг пробити голкіпера збірної Англії. Півзахисник, напевне, міг зіграти на добивання, однак його випередив наш Віталій Миколенко, який, до речі, проводив свій 50-й матч за «Евертон».

На початку другої половини той таки Івобі, віддаємо йому належне, виправився і зрівняв рахунок, завершивши атаку, яку, між іншим, почав український оборонець. Екс-динамівець взагалі провів дуже непоганий матч і був помітною постаттю на полі, гарно відпрацювавши в захисті і регулярно підтримуючи атаки.

В цілому по перерві команди на двох створили купу можливостей, і лише якесь диво дозволило голкіперам зберегти свої ворота в недоторканості у завершальні півгодини.

«Евертон» залишився в зоні вильоту, проте від «Лестера», «Лідса» і «Ноттінгема» ліверпульців відділяє лише один бал. Треба випередити двох конкурентів. До фінішу – чотири тури, а отже завдання зовсім не виглядає нездійсненним.   

ЛЕСТЕР – ЕВЕРТОН 2:2
Голи:
Союнчу (22), Варді (33) – Калвер-Льюїн (15, з пенальті), Івобі (54).
На 45+9-й хвилині Меддісон не реалізував пенальті (воротар).
Лестер: Іверсен, Кастань, Фас, Союнчу, Томас (Крістіансен, 88), Сумаре, Ндіді (Дака, 61), Меддісон, Тілеманс, Барнс (Прат, 88), Варді.
Евертон: Пікфорд, Коулмен (Паттерсон, 45+4), Кін, Тарковскі, МИКОЛЕНКО, Гує, Гарнер, Дукуре, Івобі, Макніл, Калвер-Льюїн.
Попередження: Сумаре (44), Томас (53), Меддісон (89), Крістіансен (90+2) – Гує (56).

Турнірна таблиця

2 травня 2023 00:12







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 4-й тур. Тоттенгем – Арсенал. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 20:10

Англія, 4-й тур. Борнмут – Челсі. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 01:53

Англія, 4-й тур. Манчестер Сіті – Брентфорд. Огляд матчу

 

14 вересня 2024 20:50