Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Зінченко в «Арсеналі». Усі деталі сенсаційного трансферу

«Футбольний клуб»

Стали відомі деталі переходу гравця збірної України та англійського «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка в лондонський «Арсенал».

Авторитетний інсайдер Фабріціо Романо підтвердив інформацію видання The Athletic щодо контракту 25-річного українця з «канонірами». Так, згідно з даними джерел, сума трансферу складе 30 мільйонів фунтів (35 мільйонів євро) плюс два мільйони у вигляді бонусів. Контракт розрахований до червня 2026 року. Зінченко має пройти медобстеження вже на цьому тижні.

Нагадаємо, головним тренером «Арсенала» є Мікель Артета. Раніше він працював помічником Хосепа Гвардіоли в «Манчестер Сіті», тому добре знає ігрові якості Зінченка й має чітке бачення ролі хавбека збірної України в своїй команді.

Так, Football.London стверджує, що наставник лондонців планує використовувати Олександра насамперед як гравця середньої лінії. До того ж в Артети залишається місце для маневру – в разі потреби за допомогою нашого футболіста він може закрити позицію лівого захисника, де Зінченко переважно й діяв у складі «Сіті».

Раніше повідомлялося, що у підписанні українця зацікавлені «Евертон» Віталія Міколенка, «Вест Гем» і «Челсі».

Минулого сезону Зінченко відіграв 28 матчів за «Манчестер Сіті» в усіх турнірах, відзначившись п'ятьма результативними передачами.

Цікаво, що за інформацією того ж Фабріціо Романо, манкуніанці вже готують офіційну пропозицію «Брайтону» щодо трансферу 23-річного іспанця Марка Кукурельї, якого Гвардіола завжди вважав головною ціллю на позицію лівого захисника «городян».

Перемовини повинні стартувати одразу після завершення продажу Зінченка в «Арсенал». Щоправда провернути угоду буде вкрай складно – «Брайтон» вимагає за свого гравця 55 мільйонів євро...

19 липня 2022 12:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00