Сьогодні 8 вересня 2024 р.

«МЮ» – володар Кубка Англії

 У фінальному матчі на «Вемблі» команда Еріка тен Гага взяла гору над «МанСіті». Трофей забезпечили голи Гарначо та Мейну. 

Цей матч вже охрестили останнім в манчестерській кар'єрі Еріка тен Гага. Це був останній шанс для «червоних дияволів» потрапити до єврокубків і грати у Лізі Європи, незважаючи на провальний сезон та восьме місце в АПЛ. Але ж суперником виступає чинний чемпіон на чолі з Пепом Гвардіолою. Місія виглядала хоч і не неможливою, але малоймовірною. І на фоні таких очікувань «Манчестер Юнайтед» змусив стулити пельки всіх, хто сумнівався в їхніх силах.

«Манчестер Сіті» показував очікувано фінальний футбол: контроль м'яча, обережність, стерильність та гра без ризику. Увесь перший тайм «містяни» провели на чужій половині поля, постійно контролювали круглого, от тільки те, як вибудували свій оборонний блок їхні суперники, заважало хлопцям Пепа якось себе проявити. Це був прямо ідеальний перформанс в обороні, дуже щільно, без вільних зон для Фодена чи Де Брюйне, надзвичайно уважно та ефективно діяла вся команда.

Опорна зона разом з Мейну та Амрабатом тут виділяється по-особливому, захмарний рівень дисципліни при стримуванні такого важкого суперника. У першому таймі моментів біля воріт Онана ми не побачили, забудьте про це, а от біля воріт ОртеГи було гаряче. Незважаючи на те, що вони майже не володіли м'ячем, контратакувальні виходи «дияволів» були виконані ледь не ідеально. В атаці вони обійшлись без центрального нападника, попереду була пара Фернандеш-Мактоміней і, врховуючи активну флангову підтримку від Рашфорда та Гарначо, це все спрацювало.

На 30-й хвилині Гарначо скористався помилкою Гвардіола та Ортеги, які не узгодили взаємні дії, у підсумку чого Ортега вилетів на перехоплення, а Йошко віддав пас назад точно на Алехандро, який закотив круглого у пусті ворота. Через 9 хвилин у ворота «містян» прилетів і другий гол: чудово розіграна контратака і забігання від Гарначо, який віддав у центр на Бруну Фернандеша, а той віддав просто чарівний пас під удар на неприкритого Коббі Мейну (тут передаємо привіт Кайлу Уокеру. Точний удар від Мейну і 0:2. Перший тайм пішов в історію, а команда Пепа Гвардіоли програвала, причому програвала повністю справедливо. Їх нейтралізували, декласували, переграли, кому як більше подобається.

У другій половині матчу команда Пепа ще більше розкрилась, що дозволяло «Юнайтед» отримувати ще більше вільних зон для контратак. Це дозволило «містянам» нарешті створити бодай щось біля воріт Андре Онана. Наприклад, Ерлінг Голанн красивим ударом влучив у поперечку на 55-й хвилині. Після цього Пеп прийняв надзвичайно сміливе рішення, випустивши Едсона Альвареса замість Кевіна Де Брюйне. Слід зазначити, що бельгійця сьогодні дійсно з'їли.

Альварес невдовзі після виходу на поле запоров неймовірний момент, вийшовши сам на сам з голкіпером. Удар просто повз ворота вийшов просто жахливим. Чим ближчим був фінальний свисток, тим менше команда тен Гага думала про свої контратаки і просто намагалась відстояти здобуту перевагу в рахунку. За подібне її критикувати не варто, тому що план на гру був саме таким і втілений майже ідеально.

Чому майже? Тому що на 87-й хвилині Онана все ж пропустив удар в ближній кут від Жеремі Доку і нервова кінцівка була забезпечена. Але і її команда тен Гага пройшла достойно. Підсумкові 1:2 і абсолютно заслужена перемога «червоних дияволів». Вони відправляють «Челсі» до Ліги конференцій, а самі прямують до Ліги Європи. Ну і це реванш за поразку у фіналі Кубка минулого року. Гвардіола йде у відпустку з невеличким гірким присмаком, а тен Гаг зробив усе можливе, щоб його залишили біля керма клубу. Що думають з цього приводу власники?

МАНЧЕСТЕР СІТІ – МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД – 1:2
Голи: Доку (87) Гарначо (30), Мейну (39).
Манчестер Сіті: Ортега, Вокер, Стоунз, Аке (Аканджи, 46), Гвардіол, Родрі, Ковачич (Доку, 46), Сілва, Де Брюйне (Альварес, 57), Фоден, Голанн.
Манчестер Юнайтед: Онана, Ван-Біссака, Варан, Мартінес (Еванс, 73), Далот, Мейну, Амрабат, Гарначо (Лінделеф, 90+3), Решфорд (Гойлунн, 74), Фернандеш, Мактоміней (Маунт, 90+3).
Попередження: Альварес (90+8) Мейну (45).

25 травня 2024 19:26







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 3-й тур. МЮ – Ліверпуль. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:34

Англія, 3-й тур. Челсі – Крістал Пелес. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:11

Англія, 3-й тур. Ньюкасл – Тоттенгем. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 18:00