Сьогодні 20 вересня 2024 р.

Англія, 28-й тур. Челсі – Саутгемтон 2:2. Рятівник Миколенко

«Футбольний клуб»

В рамках цього матчу цілком могло б відбутися повноцінне українське протистояння, якби він був зіграний, наприклад, півтора місяця тому. Тоді і Михайло Мудрик грав за «Челсі» регулярно, і місце Віталія Миколенка на лівому фланзі захисту «Евертона» сумніву не піддавалося. Проте часи змінилися.

Бенджамін Годфрі скористався нетривалою хворобою нашого оборонця і, зайнявши його позицію, справив враження на наставника ліверпульців Шона Дайча. А Грем Поттер після низки невдач «синіх» тепер використовує свого 100-мільйонного новачка дозовано. Тож обидва наші співвітчизники почали гру на лаві запасних.

Схоже, «Челсі» потихеньку виходить із кризи. Підтвердження тому – три перемоги поспіль і потрапляння до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Відчувши впевненість, господарі робили все, аби продовжити успішну серію. І гол активного Жоау Фелікса на 52-й хвилині в цьому сенсі виглядав цілком логічним.

Проте всім відомо, що в Англії слизькість мінімальної переваги відчувається як ніде більше. Варто було лондонцям зменшити тиск на чужі ворота, взяти паузу, як «Евертон» миттєво завдав удару у відповідь. Заробив право на кілька стандартів і зрештою відновив рівновагу після кутового, коли Абдулує Дукуре скористався ступором Кепи Аррісабалаги і головою переправив м’яч за лінію воріт.

Можливо, якщо б нічийний результат протримався довше, Мудрика і було б кинуто в бій для рятування ситуації, проте «Челсі» швидко впорався і без допомоги нашого хлопця. Різ Джеймс заробив пенальті, а Кай Гаверц впевнено його реалізував – 2:1.

Вже після цього на полі з’явився Миколенко. І не просто не зіпсував каші, а ще й фактично допоміг «ірискам» вибороти сенсаційну нічию. Саме Віталій на 89-й хвилині довгою і точною передачею знайшов попереду Дукуре, який у дотик вивів на ворота Елліса Сіммса. А вже бородатий англійський нападник все зробив як слід. Хтозна, може Дайч тепер поверне Мико до «основи»?

Свого партнера по збірній наш захисник на полі так і не дочекався. Сподіваємся, після фінального свистка вони знайшли можливість поспілкуватися.

«Челсі» таким чином залишився на 10-ій позиції, а «Евертон» розмістився на 15-й.

ЧЕЛСІ – ЕВЕРТОН 2:2
Голи:
Жоау Фелікс (52), Гаверц (76, з пенальті) – Дукуре (69), Сіммс (89).
Челсі: Аррісабалага, Фофана (Чалоба, 87), Кулібалі, Бадьяшиле, Фернандес, Ковачич (Лофтус Чік, 81), Джеймс, Чілвелл, Пулішич (Галлагер, 62), Жоау Фелікс (Чуквуемека, 86), Гаверц.
Евертон: Пікфорд, Коулмен (МИКОЛЕНКО, 84), Кін, Тарковскі, Годфрі, Гує (Сіммс, 79), Дукуре, Онана, Івобі, Макніл, Грей.
Попередження: Кулібалі (57), Джеймс (74) – Гує (29), Макніл (45+1). 

18 березня 2023 21:33







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 4-й тур. Тоттенгем – Арсенал. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 20:10

Англія, 4-й тур. Борнмут – Челсі. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 01:53

Англія, 4-й тур. Манчестер Сіті – Брентфорд. Огляд матчу

 

14 вересня 2024 20:50