Сьогодні 29 березня 2024 р.

Матч

Анонс

Онлайн

Матеріали

Чемпионат Украины 2019/20 / Второй этап. Группа 1. 4 липня 2020. 19:30


Вербич (50)

Де Пена (66)


Динамо
Київ
2:3
Шахтар
Донецьк

Степаненко (31)

Коноплянка (38)

Алан Патрик (71)

Состав Звіт Состав

Бойко
Кендзьора
Кадірі
Сирота
Піварич
Сидорчук
Цитаїшвілі
(Караваєв, 73)
Буяльський
(Каргбо, 84)
Шапаренко
Вербич
Русин
(Де Пена, 46).

І четверте лідерське дербі в поточній першості ознаменувалося перемогою нового-старого чемпіона...

Олексій КАЗАНОВ, «Футбольний клуб»

Стартові склади учасників битви лідерів не могли не здивувати. Особливо це стосувалося господарів. Наставники «Шахтаря» не приховували, що після дострокового завоювання чемпіонського титулу практикуватимуть активну ротацію в решті поєдинків першості (зокрема, треба відзначити дебют Вітао). А ось штаб Олексія Михайличенка змушений був сушити голову не тільки через травми та дискваліфікації виконавців «основи», а й з огляду на фінал Кубку України, запланований на середу.

Відтак шанс дебютувати в першій команді отримав центральний захисник Сирота, склавши пару з Кадірі. Після довгої відсутності з’явився на полі Піварич. Останній рубіж знову зайняв Бойко.

На жаль, навіть експериментальним складом «Шахтар» урешті-решт не залишив шансів мега-експериментальному складу опонента, який цього вечора моментами відчував серйозні проблеми з організацією гри.

Це стало зрозуміло після гола Коноплянки. Перший м’яч, що його організували в два темпи Болбат і Степаненко, можна було списати на індивідуальну помилку Сидорчука, котрий дав себе «обікрасти» на виході зі свого карного майданчика. А там уже Фортуна, на мить замислившись і спрямувавши рикошет у стійку, все ж вирішила, що гості таки награли на свій гол.

Контратака, що привела до другого м’яча, засвідчила: між лініями «Динамо» виникають просто жахливі для команди такого рівня розриви. Те, як легко та стрімко долали середню зону донеччани, підкреслювало не стільки їхній клас, скільки безпорадність біло-синіх.

Коноплянці слід віддати належне за прекрасний удар здалеку. Однак, не забий він – це зробив би хтось із його партнерів, які, немов відчувши розгубленість господарів, кинулися їх дотискати. В цьому односторонньому русі рахунок іще до перерви цілком міг зрости до розгромного. На щастя для «Динамо» рефері, передивившись епізод із торканням м’яча руки Кадірі, вказав не на 11-метрову позначку, а на кутовий.

Та було зрозуміло: якщо так само продовжиться гра й у другому таймі, фіаско киянам не уникнути. А на фінішній прямій кожне втрачене очко для претендента на путівку до Ліги чемпіонів – на вагу золота.

Швидкий гол Вербича став натяком на те, що принаймні характер і честолюбство у підопічних Михайличенка ще присутні. Варто відзначити черговий націлений пас із глибини Цитаїшвілі – прямо на голову Шапаренку. І – помилку молодого донецького воротаря Трубіна, яка не стала для нього останньою, дозволивши киянам зрівняти рахунок. На 67-й хвилині голкіпер залишив ворота, але не встиг завадити Де Пені їх вразити. Першу в кар’єрі гольову передачу на дорослому рівні записав до свого активу Сирота. Схоже в перспективі він здатний розпочинати атаку довгим гострим пасом принаймні не гірше від Кадара.

Коли здавалося, що в грі остаточно настав злам, головний тренер «Шахтаря» викинув на зелений «стіл» один із своїх козирів. І Тайсон уже через хвилину після заміни одним дотепним пасом пошив у дурні практично весь київський захист. Патріку залишалося обробити зручний м’яч і знову вивести свою команду вперед – 3:2!

Як виявилося згодом, цей гол ознаменував перемогу гірників. Усі чотири дербі в поточній першості залишилися за новим-старим чемпіоном..

Трубін
Додо
Вітао
Матвієнко
Болбат
(Сіпріано, 54)
Степаненко
(Бондаренко, 76)
Соломон
(Тайсон, 71)
Маркос Антоніо
Алан Патрік
Коноплянка
(Марлос, 76)
Мораес
(Фернандо, 77)