Сьогодні 29 березня 2024 р.

Stop war! Рієка (Хорватія) – Збірна України 1:1. Звіт

Контрольним матчем проти хорватської «Рієки» національна збірна України продовжила серію поєдинків у межах підготовки до плей-офф відбору ЧС-2022 та червневих зустрічей у Лізі націй-2022/23.

У третьому травневому контрольному поєдинку синьо-жовті зустрічалися на виїзді з «Рієкою» з Хорватії. Нагадаємо, раніше збірна України перемогла «Боруссію» із Менхенгладбаха (2:1) та італійський «Емполі» (3:1).

Наші футболісти вийшли на поле в особливому комплекті форми синього кольору. Перед початком зустрічі зі словами підтримки нашої країни виступили хорвати – директор донецького «Шахтаря» Даріо Срна й головний тренер «Дніпра-1» Ігор Йовичевич. Гімн України перед матчем виконала відома українська співачка Світлана Тарабарова.

Для українців вхід на стадіон «Руєвіца» сьогодні був вільним. Зазначимо, що кошти, зібрані за цей та інші контрольні поєдинки збірної України буде перераховано на платформу United24.

Зважаючи на те, що лише вчора синьо-жовті грали з «Емполі», Олександр Петраков виставив нову стартову 11-ку. Через отриману в попередньому матчі травму не міг допомогти команді Попов.

Українці з самого початку контролювали м’яч, певний час гра йшла без моментів. На 15-й хвилині у «Рієки» небезпечно поруч зі стійкою пробив Вук. Пізніше Буяльський недостатньо сильним ударом у руки голкіперу замкнув простріл Конопля. На 24-й хвилині ігрова перевага синьо-жовтих втілилася в гол – після закидання Буяльського в межах штрафного Гармаш потужно пробив із відскоку без шансів для кіпера.

Ближче до перерви хорвати стали частіше підбиратися до володінь Бущана. В одному з епізодів Мурич увірвався до штрафного, але не поцілив у дальній кут. А на 37-й хвилині господарі відігралися – після позиційної помилки наших центрбеків Вук спершу пробив у стійку, а потім прострілив на Дрмича, який і став автором голу. До перерви напівмоменти були в Гармаша та Довбика, але ударам наших хлопців на вистачало сили й влучності.

На початку другого тайму українці відправили м’яч у сітку, але гол Зубкова скасували через офсайд у Бєсєдіна в попередній фазі атаки. Незабаром із ударом Дрмича впорався Різник, який у перерві змінив Бущана. Згодом Качараба після подачі Коноплі з кутового не влучив у практично порожні ворота.

Надалі ігровою перевагою володіли українці, хорвати ж відповіли ударом Дрмича в руки Різнику. На 70-й хвилині Гармаш пробив вище після непоганого закидання партнера, пізніше у площину пробив Бєсєдін.

Ближче до завершення зустрічі темп гри знизився, українці трохи підсіли, проте не покинули спроб вирвати перемогу. Синьо-жовті мали напівмоменти, але Гармаш і Мудрик не зуміли переграти кіпера. У відповідь на 84-й хвилині Стойкович з лінії штрафного поцілив у стійку. У доданий арбітром час голкіпер хорватів парирував удар Буяльського після кутового. Тож у підсумку команди задовольнилися нічиєю – 1:1.

РІЄКА (Хорватія) – ЗБІРНА УКРАЇНИ – 1:1
Голи:
Дрмич (37) – Гармаш (24).
Рієка: Зломислич, Бодетич (Дуймович, 81), Честич, Мурич, Крешич (Стойкович, 60), Вук (Обрегон, 60), Дрмич (к) (Коупленд, 81), Солано (Посинкович, 74), Бушня, Станич (Бурчул, 81), Селахі.
Україна: Бущан (Різник, 46), Конопля, Бондар, Качараба, Сирота, Сидорчук (к), Буяльський, Гармаш, Зубков (Циганков, 79), Сікан (Мудрик, 79), Довбик (Бєсєдін, 46).
Попереджені: Честич (77) – Сидорчук (57), Качараба (86).
Арбітр: Іван Бебек (Хорватія).
18 травня. Рієка. Стадіон «Руєвіца».

18 травня 2022 21:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39