Сьогодні 28 березня 2024 р.

Петраков: «Наша кваліфікаційна група за своїм складом нагадує мені квартет еліт-раунду»

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2003 року народження) розпочала роботу з підготовки до кваліфікаційних матчів Євро-2020 (U-17). Про майбутні змагання, які відбудуться в Португалії, розповів керманич синьо-жовтих Олександр Петраков.

– Олександре Васильовичу, чи всіх найсильніших футболістів вам вдалося запросити на збір цього разу?
– На жаль, ні. Травмувався й не встиг відновитися наш основний воротар Тимур Пузанков. Також ушкодження отримав Антон Боль, який вийде на поле вже навесні.

– Охарактеризуйте майбутніх суперників. Перший матч синьо-жовті зіграють зі збірною Грузії...
– Це дуже сильний опонент. На цей вік грузини роблять велику ставку. Команда вже кілька років працює разом. Цю академію фінансують навпіл УЄФА з грузинською федерацією. Вони зіграні, технічні. Тож буде дуже непросто впоратися із цим супротивником.

– Потім на ваших підопічних чекає зустріч з Албанією.
– Цікава команда. Албанці прогресують. Переважна більшість збірників виступає в нижчих дивізіонах чемпіонату Італії, тому вони апріорі не можуть бути слабкими.

– І наприкінці…
– Португалію, думаю, зайвий раз представляти не потрібно – не кажучи вже про те, що вона є господарем турніру. Наша кваліфікаційна група за своїм складом нагадує мені квартет еліт-раунду. Тому дуже цікаво буде перевірити свої сили, і мої підопічні це чудово розуміють.

– Останні матчі, турніри дають вам привід для оптимізму?
– Це покажуть самі поєдинки кваліфікації, оскільки в останніх двох товариських зустрічах я не зміг побачити весь потенціал своєї команди. По-перше, збірна України виступала не оптимальним складом, а по-друге, суперник в особі команди Вірменії був не найвищого рівня.

– Головне – не виграти групу, а вийти до наступного раунду?
– Безумовно, ми хочемо потрапити до еліт-раунду, а що стосується конкретного місця, то це ми обговоримо всередині команди. Не хочеться зараз говорити щось конкретне.

– Із 13-ти груп 10 уже завершили змагання. Сенсації є?
– Ні. Усі, хто мав потрапляти до еліт-раунду, це зробили.

***

У кваліфікаційному раунді Євро-2020 (U-17) збірна України зіграє з Грузією (13 листопада), Албанією (16-го) й Португалією (19-го). До еліт-раунду вийдуть дві найсильніші команди кожної з 13-ти груп і чотири кращі збірні, що посядуть треті місця (за результатами зустрічей із двома лідерами своєї групи). Матчі цієї стадії відбудуться в березні 2020 року.

В елітному раунді всі учасники будуть розподілені на вісім груп. Переможці груп і сім кращих других команд (за результатами матчів із першою та третьою збірними своєї групи) вийдуть до фінальної стадії, де приєднаються до господаря Євро – Естонії.

Фінальний турнір відбудеться в травні 2020 року.

8 листопада 2019 18:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00