Сьогодні 29 березня 2024 р.

Жіноча збірна України в першому матчі плей-офф ЄВРО-2022 поступилася команді Північної Ірландії

Українська жіноча національна команда є однією із шести збірних, які ведуть боротьбу за три вакантні путівки, що лишилися, до фінального турніру ЄВРО-2022 в Англії. Сьогодні в Ковалівці за загалом приблизно рівної гри більш вдалими в атаці були суперники українок.

Команди жваво розпочали зустріч, обмінюючись взаємними атаками, причому синьо-жовті намагалися після втрати м’яча вступати у відбір на половині поля суперника. Небезпечними на стартових хвилинах були простріли у виконанні Овдійчук та Макгіннесс, а потім господарі припустилися невимушеної помилки. Після розіграшу від воріт Хімич помилилася під час поперечної передачі, і Фарнесс в один дотик переадресувала м’яч до сітки. 0:1.

Гості, повівши в рахунку, намагалися заспокоїти гру, але синьо-жовті усе ж створювали тиск та регулярно доставляли м’яч до штрафного майданчика північноірландок. Завдати ж акцентованого удару вдалося на 22-й хвилині, і він став результативним. Андрущак підхопила м’яч на половині поля гостей та виконала ідеальну передачу на Апанащенко, яка головою пробила під стійку. 1:1. Цей гол став для Дар’ї, кращого бомбардира збірної всіх часів, 61-м у 122-му матчі за головну команду.

За інерцією синьо-жовті провели ще кілька гострих атак, проте розвинути успіх не вдалося. У завершальні хвилини першого тайму вже острів’янкам удалося взяти м’яч під контроль. Але й вони зі своєї територіальної переваги в цей період не змогли отримати дивідендів, а в компенсований час Хімич із зручної позиції завдала удару в руки голкіперу.

Із початку другого тайму українки проводили позиційні атаки, але пропустили контрвипад гостей. Після передачі із глибини від Макфедден Меджілл виграла боротьбу в захисників синьо-жовтих та вдало упіймала м’яч на ногу після відскоку від газону. 1:2.

Часу, аби змінити ситуацію на свою користь, у збірної України було достатньо, і підопічні Наталії Зінченко доклали для цього чималих зусиль. Але північноірландки продемонстрували дисципліновану гру та пристойну фізичну підготовку, не дозволивши господарям досягти бажаного.

Матч-відповідь відбудеться 13 квітня в Белфасті на стадіоні «Сів’ю» (початок – о 21.45 за київським часом).

ЄВРО-2022 серед жіночих команд. Плей-офф. Перший матч

УКРАЇНА – ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ – 1:2
Голи:
Апанащенко (22) – Фарнесс (5), Меджілл (57).
Україна: Саніна, Філенко, Кравець, Шматко, Басанська (Петрик, 81), Андрущак (Панцулая, 46), Хімич, Овдійчук, Апанащенко (Андрухів, 86), Козлова (Калініна, 86), Кравчук (Куніна, 61).
Північна Ірландія: Бернс, Нельсон, Хаттон, Макфедден (Рафферті, 79), Маккенна, Колдуелл (Вейтлінг, 79), Холлоуелл, Каллахан, Фарнесс (Маккаррон, 32), Макгіннесс (Келлі, 90+4), Меджілл.
Попередження: Кравчук (49), Панцулая (64), Хімич (83) – Макфедден (9).

9 квітня 2021 21:13







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55