Сьогодні 28 квітня 2024 р.

Пономарьов: «Я задоволений тим, як «Рух» провів зимові збори»

Головний тренер львівського «Руху» Віталій Пономарьов прокоментував останні результати команди у спарингах, а також підбив підсумки навчально-тренувальних зборів у Словенії.

«У команди в Словенії були всі умови для якісної роботи на зимових зборах і «Рух» добре пройшов цей період та підготувався до другої частини чемпіонату України. Чудові умови проживання та поля, хороші спаринг-партнери – я задоволений тим, як «Рух» провів зимові збори.

Якщо аналізувати останні матчі, то з «Бріньє Гросуплє» грали зовсім молоді хлопці. Їм вже потрібно звикати до дорослого футболу, тому ми й взяли на збори вихованців клубної Академії, аби вони могли себе проявити. Гравці тренувались на рівні першої команди і я сподіваюсь, що це піде їм на користь та полегшить перехід з юніорського футболу у дорослий. Зараз вони виступатимуть у своїх вікових категоріях – U-19 та U-17, але ми продовжимо на них розраховувати. Рік-два і ці футболісти будуть грати в УПЛ.

Щодо гри з «Тріглавом», то жодну гру неможливо провести ідеально і реалізувати всі тренерські ідеї. Мені загалом сподобались усі матчі, які «Рух» провів на цих зборах – була хороша інтенсивність, прогрес у якості гри, який спостерігається протягом останніх півроку, також ми додали у позиційних атаках та виходах з оборони в атаку. Ми стали більш цілісною командою. Прикро, що були травми на цих зборах, зокрема Марко Сапуга отримав важку травму, в деяких гравців були мікроушкодження. Втім це – частина робочого процесу без якої неможливо пройти збори.

Наразі «Рух» готовий в усіх аспектах. Але всі наші майбутні суперники також готувались під час зимових зборів і майбутні матчі продемонструють, на скільки якісно ми попрацювали. Водночас я переконаний, що ми добре провели підготовку.

На матч з «Поліссям» склад обиратиметься згідно того, як футболіст підходитиме плану на конкретний матч. В нас є своя модель гри і «Рух» хоче грати з позиції тиску, високо пресингувати суперника, грати агресивно – всі гравці повинні це робити. На деяких позиціях вже є дуже серйозна конкуренція, а на деяких хотілося б, щоб вона була ще більшою. Це приємний головний біль, адже попереду ще 13 матчів у чемпіонаті України, а можуть бути травми, дискваліфікації чи ще якісь фактори. Кожен отримає свій шанс», – наводить слова Пономарьова прес-служба клубу.

Нагадаємо, перший офіційний матч у 2024 році «Рух» проведе у неділю, 25 лютого, о 18:00 за київським часом. Суперником буде «Полісся».

17 лютого 2024 14:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 26-й тур. Рух – Верес 3:1. Огляд матчу

 

27 квітня 2024 21:47

Україна, 26-й тур. ЛНЗ – Шахтар. Огляд матчу

 

27 квітня 2024 19:13

Україна, 26-й тур. Дніпро-1 – Динамо. Огляд матчу

 

27 квітня 2024 17:51