Сьогодні 1 травня 2024 р.

Капітан «Руху» переніс операцію, на відновлення піде 8-9 місяців

У середу, 14 лютого, півзахиснику «Руху» Марку Сапузі у Варшаві провели операцію на передній хрестоподібній зв’язці. 

Капітан «жовто-чорних» успішно переніс хірургічне втручання та продовжує відновлюватись від травми. Вже у найближчі дні його випишуть із лікарні. Далі після консультацій у лікарів Марко працюватиме з фізіотерапевтами для якісного та швидкого відновлення. 

«Операція пройшла успішно й тривала приблизно 3 години. Попередньо вона мала тривати більше, але спільно з хірургом було прийнято рішення пройти передопераційну реабілітацію, яка дала свій результат, зокрема – зменшився прояв дефіциту підколінного м'яза і його не потрібно було додатково стабілізувати. Відтак операційний процес скоротився на годину. 

Марко зараз почуває себе добре, його стан – повністю задовільний. Завтра лікарі даватимуть прогноз під час виписки, але попередні терміни – 8-9 місяців без футболу. Важливим є ранній післяопераційний догляд (прийом ліків для розрідження крові, дотримання режиму реабілітаційних вправ та відпочинку, охолодження суглоба та формування еластичного післяопераційного рубця). Для цього процесу на базі академії футболу є медичний центр «Руху» та «Emily medical center», які оснащені сучасним обладнанням саме для таких процесів.

Також важливо, що Марко відновив об’єм певних рухів до операції і це зробило втручання більш доступним для ушиття менісків та пришвидшить час до початку ранньої реабілітації. Так, хірург робив контрольний тест перед цим і повідомив про те, що процес буде простішим, ніж планувалося. Тому вдалося зшити навіть найдрібніші тріщини меніска і відновити природний стан колінного суглоба. 

Нашому капітанові лише 20 років і у нього попереду ще довга і велика кар’єра, тож важливо повністю відновити структуру менісків у коліні. Також хірург забрав трансплантат з сухожилля чотирьохголового м’язу, аби не обмежувати зони росту кістки. 

Алгоритм реабілітації буде ухвалюватись спільно з хірургом Робертом Шмігельським. У нас вже є напрацьований план роботи на ранній післяопераційний період та на всі подальші етапи відновлення гравця. Йдеться про МРТ-контроль на 3, 6 та 9 місяцях після травми, а також УЗД-контроль, який відбуватиметься кожні 6 тижнів.

Вся «жовто-чорна» родина без зупинки на зв’язку з Марком та бажає йому якнайшвидшого одужання: і засновник клубу, і керівництво, і тренерський штаб на чолі з Віталієм Пономарьовим, і партнери по команді. Вони та сім’я Марка завжди поруч з ним та підтримують його й це допоможе гравцю швидше відновитись та повернутись на поле», – сказав керівник медичної служби ФК «Рух» Юрій Полігас.

15 лютого 2024 19:53







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

LIVE! 15.30. Динамо – Верес. Україна, перенесений матч 5-го туру

 

01 травня 2024 00:23

Україна, 26-й тур. Полісся - Ворскла. Огляд матчу

 

29 квітня 2024 20:59

Україна, 26-й тур. Кривбас – Металіст 1925. Огляд матчу

 

28 квітня 2024 21:30