Сьогодні 29 березня 2024 р.

Скрипник – найкращий тренер 9-го туру УПЛ

Українська Прем’єр-Ліга разом із Всеукраїнським об'єднанням тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру УПЛ 2021/22.

У звітному турі було кілька рівних протистоянь, але навіть серед них варто відзначити перемогу «Зорі» над «Дніпром-1». Чотири голи без відповіді дозволили луганцям здобути вже третю розгромну перемогу в чемпіонаті.

Тож наш сьогоднішній лауреат – головний тренер луганської «Зорі» Віктор Скрипник. Його підопічні завдали поразки СК «Дніпро-1» (4:0 на чужому полі), обійшовши суперника в турнірній таблиці.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

З точки зору історії протистояння, СК «Дніпро-1» є зручним суперником для луганців – ще ні разу не перегравав «Зорю» в офіційних матчах. Але з точки зору турнірної стратегії це був матч великої ваги, тому що серед переслідувачів грандів зберігається щільність і виграти в одного з них означає підтягнутися ближче до трійки найкращих. 

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Найбільшою проблемою «Зорі» наразі лишається лівий фланг оборони, де Жуніньо заміняє вінгер Хомченовський. Натомість, господарі не змогли з різних причин задіяти таких важливих гравців, як воротар Паст, захисник Логінов і півзахисник-новачок Гуцуляк.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Порівняно з матчем проти «Чорноморця» луганський штаб провів дві зміни в стартовому складі – Імерекова в центрі захисту замінив Вернидуб (його довелося замінити через травму ще в першому таймі), а замість Гладкого в нападі з’явився Аллах’яр. Обидві заміни мали свою логіку, хоча й одна рокіровка не спрацювала через травму гравця.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

При своїй традиційній схемі 4-4-2 в реалізації 4-1-3-2 «Зоря» залишилася вірною собі навіть при перебудові суперника на гру в три центрбеки. Навпаки, гості ефективно використовували вільні зони та в своїй манері через швидку роботу з м’ячем тільки посилювали тиск на суперника, який догравав у меншості.

5. Накопичувальний критерій – 4
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Це друга поспіль розгромна перемога «Зорі» (після 3:0 над «Чорноморцем»), а безпрограшна серія команди в чемпіонаті досягла 6 матчів. Однак ми маємо враховувати, що успішна серія не загальна – були поразки на міжнародній арені, а поруч із чотирма перемогами – дві нічиї в матчах з командами з нижньої частини турнірної таблиці.

Лауреат 9-го ігрового дня в номінації «Тренер туру»:
Віктор Скрипник («Зоря» Луганськ)
Середній бал – 4,6

28 вересня 2021 14:31







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46