Сьогодні 28 квітня 2024 р.

Україна, 8-й тур. Рух – Шахтар. Анонс матчу

Гірники невдало стартували в груповому етапі Ліги чемпіонів. Проте в УПЛ вони поки втримують лідерство, на яке наразі претендують одразу чотири команди. Однак «Рух», який вдало стартував у чемпіонаті, також бореться за це право. Однак для цього потрібно закріпитися в першій трійці.





«Рух» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк)
23 вересня, початок матчу – о 19:00
Львів, стадіон «Арена Львів»

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Арбітр ВАА: Ярослав Козик (Мукачево)
Трансляція – «Спорт 1», «Суспільне Спорт», UPL.tv

Дискваліфікований: Марко Сапуга («Рух»)

«Рух»
Минулого сезону львів’яни ледве врятувалися від вильоту до Першої ліги. Проте зараз «Рух» є одним із лідерів чемпіонату. Футболісти почали новий розіграш УПЛ із трьох перемог над «Зорею», «Ворсклою» та «Поліссям». Однак надалі результати дещо погіршилися – нічийні результати з «Металістом 1925» і «Колосом», а також перша поразка у минулому турі від «ЛНЗ».

Тому матч проти донецького «Шахтаря» стане випробуванням для підопічних Віталія Пономарьова. Воно й не дивно, адже кістяк команди – молоді футболісти. Якщо їм вдасться показати хороший футбол і перемогти, то це однозначно підійме настрій гравцям і тренерському штабу, адже збільшаться шанси на закріплення місця в єврокубковій зоні. Ось що сказав сам коуч:

– Ми проаналізували наші помилки і готові до матчу проти «Шахтаря». Це лідер українського футболу, який представляє країну у Лізі чемпіонів. Серйозний суперник, до якого ми готуємось із максимальною концентрацією і ставимо високі цілі перед собою у цій грі.

Однак приймати гостей на «Арені Львів» доведеться без Марка Сапуги – він відбуває дискваліфікацію через перебір жовтих карток у попередніх матчах.

Орієнтовний склад «Руху»: Ледвій, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Едсон, Руніч, Квасниця, Таллес, Соломон, Климчук

«Шахтар»
Гірники наразі є лідерами УПЛ і прагнуть залишатися на першій позиції якомога довше, адже відрив від найближчих переслідувачів не такий великий. Та матч Ліги чемпіонів у Гамбурзі дещо зіпсував настрій підопічним Патріка ван Леувена – 1:3 проти «Порту». Тому перемога в найближчому матчі матиме й психологічне значення для команди. Попри це, сам тренер «Шахтаря» доволі тепло відгукнувся про зустріч з португальським клубом:

– Я задоволений грою команди, задоволений тими, хто дебютував у Лізі чемпіонів. Потрібно багато проаналізувати, щоб помилки не повторилися у чемпіонаті та Лізі чемпіонів

«Шахтар» гратиме гостьовий поєдинок з «Рухом» на «Арені Львів». Футболісти добре знайомі з цим стадіоном, адже самі часто виступають на ньому в ранзі номінальних господарів (як-от у матчі з «Оболонню»). Але є значна проблема – купа травмованих футболістів. Надовго вибули зі стартового складу Траоре та Бондар, досі відновлюються Петряк і Швед, Матвієнко теж пропустив кілька матчів. Досі невідома доля Става Лемкіна, який отримав пошкодження в матчі проти «Порту».

Однак у Патріка ван Леувена є перевага – велика лава запасних. Тож обирати заміну є з кого. Цілком імовірно, що коуч із Нідерландів зверне увагу на новачків клубу, які прагнуть довести свій клас на полі.

Орієнтовний склад «Шахтаря»: Різник, Конопля, Чигринський, Ракицький, Азаров, Степаненко, Назарина, Криськів, Судаков, Зубков, Келсі

Статистика особистих зустрічей
Ці клуби зустрічалися 6 разів у рамках УПЛ. І статистика доволі промовиста – 5 перемог гірників і одна нічия. Різниця м’ячів – 8:1 на користь донецького клубу.

Всього зіграно 5 матчів: +0=1-4 м’ячі 1-8 – в УПЛ
На полі «Руху» – 2 матчі: +0=1-1 м’ячі 1-2

Останній матч на полі «Руху» – 02.09.2022. 3-й тур чемпіонату України-2022/2023
РУХ – ШАХТАР – 0:1
Голи:
Конопля (79).

Цікаві факти та можливі події
– «Шахтар» може зазнати 120-ї поразки в чемпіонатах.
– 80-й матч «Руху» в УПЛ, в якому жовто-чорні можуть 30-й раз зіграти внічию.
– Програшна серія «Руху» з «Шахтарем» триває 4 гри, а безгольова – 403 хвилини.
– Гольова серія «Шахтаря» триває в УПЛ 36 ігор – 84 голи, а на чужому полі – 24 гри: 59 голів.
– «Рух» утримує клубну рекордну домашню безпрограшну серію в УПЛ, яка триває 10 ігор: 4 перемоги та 6 нічиїх.
– 20-й матч «Руху» при Віталію Пономарьову в УПЛ.
– 25-й гол в УПЛ може забити Юрій Климчук («Рух»), 15-й – Дмитро Чигринський, 10-й – Дмитро Криськів, Єгор Назарина (усі – «Шахтар»).

За матеріалами ua-football.com та upl.ua

23 вересня 2023 07:12







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 26-й тур. Рух – Верес. Огляд матчу

 

27 квітня 2024 21:47

Україна, 26-й тур. Дніпро-1 – Динамо. Огляд матчу

 

27 квітня 2024 19:19

Україна, 26-й тур. ЛНЗ – Шахтар. Огляд матчу

 

27 квітня 2024 19:13