Сьогодні 26 квітня 2024 р.

Первая лига, 32-й тур. Анонс матчей

Не буде двох матчів туру. На матч «Рух» – «Геліос» гості не поїдуть через кадрові проблеми, а поєдинок «Жемчужина» – «Суми» не відбудеться через зняття команди з Одеси зі змагань.

06 травня. 17:00. Горішні Плавні. СК «Юність»
«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Інгулець» (Петрове)
Арбітр – Олександр Афанасьєв (Харків)
У першому колі: 0:2
Дискваліфіковані: немає-Балан
Трансляція XSPORT

Середняк приймає третю команду поточної першості, яка за певних обставин (власна перемога й осічки суперників) може замахнутися навіть на лідерство.

Особливість зустрічі: цьогоріч «Гірник-Спорт», який загалом-то не дуже ефективно виступає вдома, виграв усі три свої матчі в Горішніх Плавнях. Причому, з мінімальною різницею м’ячів, що вимагає від команди концентрації, великої командної дисципліни та колективізму.

Це ж можна сказати й про «Інгулець». Якщо залишити за дужками поразку в Полтаві позаминулого туру, в іншому петрівська команда дуже потужно виступає за останній насичений місяць. У минулому турі їй вдалося обіграти з мінімальним рахунком «Рух», однак через перебір карток цей тур пропустить провідний правий захисник команди Балан.

«Гірник-Спорт» має негативний баланс зустрічей з «Інгульцем» – минулого року двічі програв всуху цьому супернику. В минулому турі команда мінімально програла в Миколаєві. Навіть у разі поразки господарі не опустяться нижче десятого місця, а от перемога може підняти їх відразу на кілька рядків вгору.

06 травня. 17:00. Заря. «Стадіон ім. Б.Тропанця»
«Балкани» (Зоря) – «Оболонь-Бровар» (Київ)
Арбітр – Олександр Кальонов (Львів)
У першому колі: 1:0
Дискваліфіковані: немає

Команда господарів проводить дебютний сезон, і його можна вважати вдалим з точки зору адаптації. Уже в цьому турі у випадку перемоги та осічки суперників «Балкани» можуть гарантувати собі першолігову прописку на наступний сезон.

Зорянці не програють вже чотири тури, правда, три із цих матчів завершають внічию (вони – лідери сезону за нічиїми). А от «Оболонь-Бровар» у надзвичайно складній ситуації – шість поразок поспіль, і чергова невдача може відкинути команду в зону вильоту.

06 травня. 16:00. Краматорськ. «Авангард»
«Авангард» (Краматорськ) – «Кремінь» (Кременчук)
Арбітр – Дмитро Денисюк (Київ)
У першому колі: 3:0
Дискваліфіковані: Полюлях – Квачов

Для краматорської команди цей матч стратегічно важливий – вона перебуває у когорті середняків, для яких кожен тур може означати як підйом на кілька рядків вгору, так і спуск на кілька рядків вниз.

Цього сезону «Авангард» досить впевнено грає на своєму полі. Починаючи із першої половини жовтня, у Краматорську підопічні Косевича не знають поразок упродовж шести матчів. Чотири перемоги та дві нічиї – рідне поле дійсно допомагає цій команді. Особливо важливо це після поразки «Авангарду» в Сумах, коли вони вели в рахунку, але втратили очки.

«Кремінь», у свою чергу, в минулому турі вдома розділив очки з «Балканами». Новини із команд-конкурентів не повинні розслабляти гостей, адже треба виконувати власні завдання. А в гостях цього сезону кременчужани програли всі чотири матчі.

06 травня. 17:00. Полтава. «Локомотив»
«Полтава» – «Волинь» (Луцьк)
Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)
У першому колі: 0:2
Дискваліфіковані: немає

Вперше з минулого року ФК «Полтава» гратиме в ранзі лідера. Й одразу – проти одного з аутсайдерів, які, тим не менш, сподіваються покращити своє положення. «Волинь» у минулому турі поступилася «Колосу» й перебуває прямо над зоною вильоту. Втім, в гостях команда грає напрочуд слабко й тому їде в Полтаву як на важке випробування.

Стосовно господарів, то полтавська команда виграла два поспіль матчі після миколаївської осічки. Очікується серйозне налаштування на волинян, адже екс-учасники УПЛ взимку дуже серйозно укомплектувалися, тому для них незавидне турнірне положення – не вирок, а додаткова мотивація.

06 травня. 17:00. Ковалівка. «Колос»
«Колос» (Ковалівка) – «Черкаський Дніпро» (Черкаси)
Арбітр – Іван Салаш (Калуш)
У першому колі: 1:0
Дискваліфіковані: немає

Після низки втрат та тренерської відставки, яка, на прохання колективу, все ж не відбулася, «Колос» увімкнув максимальні оберти. В останніх чотирьох турах він набрав 10 очок із 12 можливих, єдиний раз не вигравши у матчі з тодішнім лідером – «Арсеналом», що теж можна вважати гідним результатом.

У свою чергу, «Черкаський Дніпро» в минулому турі якраз звергнув лідера. Перемогою над «Арсеналом» аутсайдерам вдалося змінити лідера. Ігор Столовицький був названий найкращим тренером тижня у Першій лізі, а форвард Роман Локтіонов потрапив у символічну збірну туру.

У клубі оголосили, що всі гравці будуть виставлені на трансфер. У заяві клубу наведено багато важливої інформації. Звісно, все це має стимулювати гравців на вирішальні заключні тури. І в тому числі на складний виїзд у Ковалівку, адже раніше «Черкаський Дніпро» ніколи не обігрував «Колос».

06 травня. 18:00. Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна
«Десна» (Чернігів) – МФК «Миколаїв»
Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)
У першому колі: 8:1
Дискваліфіковані: немає

«Десна» – найкраща команда весни у Першій лізі. У дев’яти весняних турах вона набрала 22 очки. На тижні підопічні Рябоконя здолали в Києві «Оболонь-Бровар». Утім, турнірне положення чернігівців таке, що вони залежні від успіхів та невдач трійки лідерів, адже є найголовнішими їхніми переслідувачами.

МФК «Миколаїв» нині також у цілком бойовій формі. Мінімальна перемога над «Гірником-Спорт» стала четвертою в останніх п’яти турах для команди Забранського при єдиній нічиїй за цей час.

Ну що ж, для середняка це – шанс поквитатися з «сіверянами» за ураганну поразку в першому колі. Ті 1:8 вболівальники майже столітнього клубу запам’ятають надовго, тож навіть візит суперника, який вже убезпечився від вильоту й балансує в серединці, буде непростим для господарів.

07 травня. 16:00. Київ. «Арсенал-Арена»
«Арсенал» (Київ) – «Нафтовик» (Охтирка)
Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)
У першому колі: 0:0
Дискваліфіковані: немає – Яременко

«Арсенал» минулого тижня втратив лідерство, однак уже після недільних матчів ставить крапку в 32-му турі. Матч із аутсайдером здається зручним для того, щоб по максимуму поповнити свій доробок, однак є одна обставина.

У першому колі в Охтирці господарі вистояли проти потужнішого суперника. Та й у минулому турі здобули перемогу над одеситами, покинувши останнє місце. Мотивація гостей також зашкалює. А, отже, ми побачимо безкомпромісний футбол.

6 травня 2018 12:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 5-й тур. ТОП-5 голів

 

25 квітня 2024 12:20

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26