Сьогодні 21 травня 2024 р.

Первая лига, 16-й тур. Анонс воскресных матчей

Втомлений, але задоволений «Іллічівець» прийме натхненний  «Авангард», а в Черкасах буде дуже гаряче – «Черкаський Дніпро» – «Верес».

30 жовтня 2016 рік. 14:00. м.Маріуполь. Стадіон «Іллічівець»
«Іллічівець» – «Авангард»
Арбітр – Денис Шурман (Київська обл.)
Дискваліфіковані: Вакуленко – немає

Маріупольці на тижні відіграли 120 хвилин і серію пенальті, вибивши з кубка прем’єр-лігову «Сталь». А в дербі Донеччини їм ще й не допоможе провідний центрбек Вакуленко, на рівні з Сидоренком – незамінний захисник маріупольців.

У свою чергу, «Авангард» переживає ігровий ренесанс і в останніх чотирьох турах набирає майже стільки ж, як за 11 турів до того (9 із 19-ти очок). Особливо успішно краматорська команда грає в гостях, що зумовлено, напевно, особливостями її ігрового стилю та умінням дуже добре грати від оборони.

«Іллічівець», нагадаємо, вдома не програє ще з осені 2015 року. Величезна безпрограшна серія тягнеться ще з минулого чемпіонату. Та й після невдалого виїзду в Рівне, який завершився першою і єдиною поразкою маріупольців в поточному сезоні, підопічні Севидова набрали вже немало очок і не дають підстав сумніватися в лідерстві.

Побачимо, як вони витримають чергове випробування – «Авангард».
 
30 жовтня 2016 рік. 14:00. м.Суми. Стадіон «Ювілейний».

«Суми» – «Інгулець»
Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)
Дискваліфіковані: Богачов – Кретов

Тільки «Інгулець» та ФК «Тернопіль» все ще не вигравали в гостях – для петрівців цей факт будет лейтмотивом напередодні візиту в Суми. Поступившись в Горішніх Плавнях, команда Лавриненка осіла на передостанньому місці.

Утім, у сумчан нема підстав розраховувати на легкі очки. Бронзовий призер другої ліги – колектив із серйозним кадровим потенціалом. Та й відстає від господарів лише на 4 очки.

І якщо для гостей втрата дискваліфікованого Кретова може бути компенсована, то сумчанам важко буде знайти заміну універсалу та гвардійцю команди Богачову.
 
30 жовтня 2016 рік. 14:00. м.Черкаси. КП Центральний стадіон

«Черкаський Дніпро» – «Верес»
Арбітр – Віталій Романов (Дніпро)
Дискваліфіковані: Тарасенко, Скарлош – немає

«Верес» завершив виступи в Кубку України, поступившись удома «Ворсклі», однак хтозна, чи не піде це на користь команді в чемпіонаті. Тепер рівняни зосереджені на одному турнірі, де вони не знають поразок уже десять турів поспіль.

«Черкаський Дніпро» про такі успіхи може поки лише мріяти. В минулому турі він не зумів обіграти в Чернівцях «Буковину» – іншого новачка другої ліги (0:0). Забиває команда Кирилюка небагато.
До того ж, після невдалого виїзду відразу двоє гравців (основний захисник Тарасенко та півзахисник Скарлош) пропустять найближчий тур. Враховуючи те, що не пустий і клубний лазарет, важко буде черкащанам у матчі з другою командою першості.
 
30 жовтня 2016 рік. 15:00. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»

«Оболонь-Бровар» – «Десна»
Арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький)
Дискваліфіковані: немає – Волков

Останнім часом «Оболонь-Бровар» в смузі невдач. Поступилася в Краматорську в минулому турі, а в кубку, отримавши суперника зі своєї ліги, не змогла його здолати. Після 120 хвилин гри МФК «Миколаїв» виграв у серії пенальті.

Тим злішою і агресивнішою буде команда Мазуренка під час візиту чернігівців. Тим більше, «Десна» зазнала такої ж кубкової долі, поступившись по пенальті «Дніпру».

«Десна» буде фаворитом протистояння – вона третя з 30 очками, а у «пивоварів» на 11 очок менше і вони розміщуються в другій половині таблиці. До того ж, не забуваймо, чернігівці чудово знайомі з полем «Оболонь-Арени», адже проводять тут домашні матчі.
 
30 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Полтава. Стадіон «Локомотив»

«Полтава» – «Скала»
Арбітр – Сергій Скрипак (Київська обл.)
Дискваліфіковані: Лещенко – немає

ФК «Полтава» – один із героїв 1/8 фіналу Кубка України. Команда Ярошенка вибила самі «Карпати», заслуживши неабияку увагу всієї футбольної України. І Стрия в тому числі – нема сумнівів, що «Скала» була серед найпильніших глядачів відео трансляції матчу.

Сама стрийська команда не може виграти вже три тижні. Поразка від «Інгульця» в Петровому й домашня нічия з «Арсеналом-Київ» – це втрати й ті очки, на які «Скала» мала право розраховувати.
Утім, є свої проблеми й у полтавців. Вони виступають не надто стабільно, в останніх турах в матчах за їх участі забивається не більше одного м’яча і, складається таке враження, в гостях їм грати зручніше. А тут ще й дискваліфікація крайнього захисника Лещенка.

Словом, господарям треба сподіватися на той кураж, який вони мають спіймати після сенсаційної, але заслуженої перемоги над «Карпатами».

30 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик».
«Нафтовик-Укрнафта» – «Тернопіль»
Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Дискваліфіковані: Лозовий – немає

Охтирська команда вражає – вона вибила другу поспіль прем’єр-лігову команду (після «Чорноморця» – «Волинь») і є найрезультативнішою командою поточного розіграшу Кубка України.
Однак є певна перевтома, адже «Нафтовик-Укрнафта» останнім часом не лише мав кубкове додаткове навантаження, а й грав ще й перенесений матч, тобто, вже два-три тижні живе за ритмом «два матчі на сім днів».

До того ж, дискваліфікований Лозовий – один із провідних гравців півзахисту та розпасовщиків своєї команди. Його, звісно, є ким замінити, але відсутність гравця, який спіймав кураж, буде важко.
До того ж, «Тернопіль», хоча й все ще знаходиться на останньому місці, саме останнім часом почала набирати очки. Тож маємо очікувати цікавого матчу.

30 жовтня 2016 рік. 18:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон
«Миколаїв» – «Колос»
Арбітр – Олександр Дєдов (Житомир)
Дискваліфіковані: немає – немає

Після пам’ятної перемоги на «Оболонню-Бровар» в серії післяматчевих пенальті та історичного виходу в чвертьфінал Кубка України «корабели» чекають в гості іще одну команду із столичного регіону.

«Колос» досить успішно йде в чемпіонаті, однак останні два матчі програв (0:1 «Іллічівцю» та 1:2 «Оболоні-Бровар»). Звісно, ця прикра серія не зрівняється 6-матчевою безвиграшною смугою миколаївців, але вона також стимулює ковалівців.

Суперники зустрінуться вперше, в таблиці вони далеко одне від одного. Але жага перемог у них дуже серйозна – та й матч багато означатиме для їхнього турнірного положення.

30 жовтня 2016 10:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 8-й тур. ТОП-5 голів

 

14 травня 2024 21:10

Перша ліга, другий етап. 7-й тур. ТОП-5 голів

 

08 травня 2024 09:00

Перша ліга, другий етап. 6-й тур. ТОП-5 голів

 

02 травня 2024 08:00