Сьогодні 29 березня 2024 р.

Парламент Естонії визнав РФ державою – спонсором тероризму

Парламент Естонії засудив військові дії РФ проти України, незаконну анексію територій та оголосив російський режим терористичним. Як повідомляє офіційний сайт естонського законодавчого органу, за прийняття цього рішення було 88 голосів.

«Шляхом порушення ніколи неможливо досягти правди. Путінський режим, що загрожує ядерною зброєю, зробив Росію найбільшою загрозою миру як у Європі, так і в усьому світі.

Підтримуючи заклик парламенту України до держав та міжнародних організацій, наш парламент оголошує російський режим терористичним, а Російську Федерацію – державою-спонсором тероризму, діям якої необхідно дати відсіч.

Ми закликаємо міжнародну спільноту ухвалити аналогічні декларації.

Згідно з заявою, естонський парламент підтримує вимогу позбавити Російську Федерацію статусу постійного члена Ради Безпеки ООН та закликає держави-члени Європейського союзу виявити єдність у застосуванні додаткових економічних санкцій, спрямованих проти РФ та її союзника Білорусі, та санкцій щодо окремих осіб, а також слідкувати за Суворим дотриманням введених раніше санкцій.

Парламент Естонії також закликає Європейський Союз та НАТО значно збільшити обсяг військової допомоги Україні», – йдеться в заяві.


18 жовтня 2022 14:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55