Сьогодні 12 травня 2024 р.

Президент ПФЛ відвідав «Скалу»

Pfl.ua

Минулого тижня президент ПФЛ Мілетій Бальчос відвідав футбольний клуб «Скала» зі Стрия. Під час візиту очільник Ліги ознайомився із інфраструктурою самого клубу, а також однойменної футбольної Академії, що наразі є єдиним спеціалізованим навчально-тренувальним закладом західного регіону.

Завдяки швидкій розбудові спортивного господарства, філіали Академії розташовані у багатьох містах Прикарпатського та Галицького регіонів. Слід додати, що тут футбольній майстерності навчаються діти практично з усіх областей України.

Що важливо – вся діяльність  Академії, у тому числі і навчально-тренувальний процес здійснюється за рахунок самого закладу.  В інфраструктурному активі «Скали» -  футбольні поля та стадіони у населених пунктах низки західних областей України. Незважаючи на розгалужену систему спортивної інфраструктури, президент футбольного клубу та Академії «Скала» Микола Кміть не має наміру зупинятися на досягнутому: у планах керівника – будівництво футбольних полів для проведення навчально-тренувального процесу та змагань з футболу серед дітей різних вікових груп. Більше того, на Центральному стадіоні, що його побудував клуб у Моршині, ведеться будівництво навчально-тренувального комплексу, що включатиме готель для проживання вихованців Академії та інші приміщення, необхідні для повноцінного функціонування закладу.

«Переглянувши два матчі за участі вихованців Академії «Скала» (U-17. АФ «Скала» (Моршин) – ФК «Львів» (Львів) – 3:0 (1:0); U-15. АФ «Скала» (Моршин) – ФК «Львів» (Львів) – 2:0 (1:0) – прим. авт.), з упевненістю можу сказати, що футбольний клуб вдало реалізує свою філософію - це оздоровлення та всебічне виховання власних резервів. Результати обох матчів свідчать про вражаючий рівень підготовленості команди випускників (U-17), які продемонстрували високу техніко-тактичну виучку та функціональну готовність», коментує побачене Мілетій Бальчос. «За словами президента клубу Миколи Кмітя, 7-8 вихованців цієї команди наступного сезону залучатимуться до складу основної команди. Звичайно, такі результати свідчать про високий рівень організації навчально-тренувального процесу в Академії, тому висловлюю подяку керівництву та тренерському штабу за хорошу роботу. На мій погляд, якщо взяти за приклад реалізацію системного підходу  до розвитку футбольного клубу «Скала» і Академії, розкриваються широкі перспективи розбудови футболу не тільки західного регіону, а й України в цілому», зазначив президент ПФЛ.

2 червня 2013 16:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18