Сьогодні 29 березня 2024 р.

Дель Боске: «Поражения в Севилье Украина не заслуживала»

Пресс-служба ФФУ

Головний тренер іспанців Вісенте дель Боске напередодні виїзного кваліфікаційного матчу ЄВРО-2016 зі збірною України поділився думками щодо майбутнього поєдинку та дав загальну оцінку відбірному циклу для своєї команди.

– Пане дель Боске, після вересневих матчів відбору Євро-2016 збірна Іспанії вперше у поточній кваліфікації вийшла на першу позицію в групі «С». Чи очікували Ви, що Вашій команді складуть таку потужну конкуренцію за вихід до фінальної частини континентальної першості?
– Я вважаю, що не можна недооцінювати будь-кого із суперників. Ще перед відбірковим турніром я сказав гравцям, що у нас непрості суперники в групі, тому не варто розраховувати на легку кваліфікацію. Тим паче, чим більше ти тренуєш, тим більше розумієш, наскільки непередбачуваним може бути футбол.
 
– Який з матчів кваліфікаційного циклу став найбільш складним для збірної Іспанії?
– Думаю, це останній матч зі збірною Словаччини. Хоч ми і перемогли суперника з рахунком 2:0, але ця гра стала визначальною для нас.
 
– У чотирьох матчах 2014 року іспанська команда відзначилася у воротах суперників 13 разів, але при цьому тричі пропустила і поступилася лідерством у групі збірній Словаччини. Нинішнього року Ваша команда лише п'ять разів вражала ворота суперників, але в той самий час ще не знала гіркоти пропущених голів. Чи можна сказати, що Ви поставили прагматизм і гру на результат на перше місце?
– Я задоволений тим, як команда працювала і прогресувала протягом останніх сезонів. Ми не з тих, хто робить ставку на захист. Але, аби досягти цілей у сучасному футболі, потрібно вміти захищатися. Ми здобули перемоги в багатьох матчах, оскільки хочемо потрапити на чемпіонат Європи до Франції.
 
– 27 березня 2015 збірна Іспанії вже грала з українською командою у Севільї. Той матч завершився мінімальною перемогою Вашої команди з рахунком 1:0. Які у Вас залишилися враження від гри підопічних Михайла Фоменка?
– Україна – хороша команда, яка дуже організовано діє у захисті. Ваші гравці не дають багато простору і ведуть боротьбу за м'яч на будь-якій ділянці футбольного поля. Виділив би флангових виконавців і центрфорварда. Саме вони можуть вирішити результат гри на користь збірної України.
 
– Якщо порівнювати збірні України та Словаччини, з якими Ваша команда вже зустрічалася у нинішньому відборі, кому було складніше протистояти? Чим відрізняються ігрові стилі цих команд?
– Обидва колективи по-своєму непрості. Це були гідні суперники для збірної Іспанії. Словаччина поступилася лише одного разу у нинішньому відборі, програвши нашій команді в Ов'єдо. Україна ж показала високий рівень гри у Севільї, і, ймовірно, не заслуговувала на поразку.
 
– Кого б Ви могли відзначити у складі збірної України? За рахунок чого можна обіграти «синьо-жовтих» у виїзному матчі?
– Мені подобаються захист і фланги збірної України. Саме ці ігрові ланки є визначальними в грі Вашої команди. Очевидно, що матч у Києві буде вкрай складним для нас, оскільки Україна буде до останнього боротися за шанс потрапити на континентальну першість 2016 року.
 
– Перед березневою зустріччю Іспанія та Україна змагалися один з одним за друге місце. Тепер ситуація змінилася. Ваша команда практично забезпечила собі путівку до Франції, а ось Україні потрібно обов'язково брати очки в Києві, аби стати кращою третьою командою відбору. Як збираєтеся мотивувати своїх гравців перед майбутнім поєдинком? Чи дасте шанс резервістам?
– Нас буде мотивувати той факт, що ми зіграємо з сильним суперником. До того ж, ми намагаємося перемагати у кожному матчі. Поки я не можу визначити список гравців, які зіграють на НСК «Олімпійський». Але хто б не вийшов у майбутній зустрічі, впевнений, що іспанська збірна продемонструє гідну гру.
 
– Як Ви оціните виступи молодих виконавців у складі національної команди? Бернат, Карвахаль, Іско, Алькасер тільки починають писати нову історію збірної Іспанії. Однак той самий Алькасер вже конкурує з Андрієм Ярмоленком за титул кращого бомбардира групи «С»…
– Я ставлюся з великою повагою до гравців, завдяки яким збірна Іспанії пережила найкращий період у своїй історії. І ці футболісти все ще знаходяться у прекрасній формі, тому ми розраховуємо на їхній колосальний досвід. Але також необхідно вливати свіжу кров. Ми зобов'язані думати не тільки про сьогодення, а й про майбутнє іспанської збірної.
 
– 2012 року збірна Іспанії відсвяткувала тріумф на «Олімпійському», вигравши чемпіонат Європи з футболу. Можна сказати, що для іспанців київський стадіон є успішним. Які особисто у Вас залишилися враження від цього стадіону, міста і країни в цілому?
– У мене виключно футбольні спогади, пов'язані з Україною. Ми здобули чудову перемогу у фіналі Євро-2012. Ми небагато часу провели в Києві, але встигли помилуватися центром міста і столичною ареною. А ще мене вразили українці – це неймовірно доброзичливі люди!

9 жовтня 2015 16:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Вспоминаем топ-моменты 2017 года

 

29 грудня 2017 13:53

ЕВРО-2016. Все 108 голов финального турнира

 

15 липня 2016 16:48

Лиссабон встретил победителей ЕВРО-2016

 

11 липня 2016 17:10