Сьогодні 27 квітня 2024 р.

АЕК – Дніпро 1:0. Ліга конференцій. Звіт про поразку в дебютному плей-офф

Влад БІЛИЙ, «Футбольний клуб»

Пропустивши наприкінці свого дебютного матчу в плей-офф єврокубку, «Дніпро-1» знову повертається з Ларнаки розчарованим.

Перед матчем багато говорилось про попереднє протистояння цих команд у кваліфікації Ліги Європи, яке впевнено виграли кіпріоти. Однак з тих пір колектив Олександра Кучера виріс, змужнів, набрався впевненості – в тому числі завдяки успіхам на внутрішній арені, серед яких виокремлюються перемоги над «Динамо» та «Шахтарем».

Однак на старті «Дніпро-1» виглядав зовсім непереконливо. За перші хвилини АЕК організував кілька небезпечних моментів, у тому числі із стандартних положень. Зокрема Валеф у яскравому стрибку відбив удар Тричковськи з-за меж штрафної зони, а невдовзі Лопеш після невдалого виносу Амаша поцілив у перекладину.

Утім, потихеньку ввійшовши в гру, «Дніпро-1» почав більше працювати з м’ячем, поступово підбираючись до воріт суперників. Кілька разів гостям не вистачало якісного останнього пасу, а на 28-й хвилині новачок команди Пеглоу вивів Довбика сам на сам, однак нападнику трішки не вистачило швидкості, потім він вирішив обіграти на замаху захисника (і зробив це), та зрештою втратив м’яча.

Незважаючи на те, що в цілому господарі виглядали гострішими, перед перервою міг забити саме «Дніпро-1», однак Пеглоу завозився із м’ячем у карному майданчику, куди увірвався на повній швидкості після гарного перехоплення на чужій половині поля.

Другий тайм почався так само, як і перший: Фараж дуже небезпечно пробив з середньої дистанції, але Валеф витягнув м’яча майже з дев’ятки. Дніпряни відповіли цікавим розіграшем кутового, але удар Довбика не став великою проблемою для кіпера. А от Фараж із району 11-метрової позначки мав усі шанси відкрити рахунок, проте не влучив у площину воріт.

Слід зауважити, що після перерви гості частіше атакували правим флангом, однак Гуцуляк кілька разів не надто вдало розпорядився м’ячем у перспективних позиціях. Невдовзі Гарсія отримав чудовий шанс відзначитись, однак пробив головою повз ворота Валефа. Непогано приклався з-за меж 16-метрової зони Николич, але трішки не поцілив у дальній нижній кут.

В який момент гості перевели акцент атак на лівий фланг, де активізувався Бланко. Але найкращу нагоду «Дніпро-1» організував через правий напівфланг: Довбик по-футзальному підошвою викотив м’яча на хід Піхальонку, котрий фактично міг розстрілювати ворота АЕКа, проте з його ударом впорався воротар.

І як покарання за марнотратність – фактично у наступній атаці Гуштаву прекрасно подав зі штрафного, а Гарсія головою переправив м’яча у сітку воріт Валефа. За хвильку Николич бив ледь не з кута воротарського майданчика, але кіпер дніпрян неймовірним чином зреагував на удар з кількох метрів. Гості великими силами атакували наприкінці гри, однак врятуватись від поразки не змогли.

АЕК – ДНІПРО-1 – 1:0
Гол
: 1:0 Гарсія (84)
АЕК: Пирич, Росалес, Миличевич, Томович, Гарсія, Гуштаву (Гонсалес, 90+2), Понс, Фараж (Енглезу, 90+2), Тричковськи (Николич, 65), Яколіш (Касас, 88), Лопеш (Ойєр, 88).
«Дніпро-1»: Валеф, Хайнер, Сваток, Сарапій, Амаш (Горбунов, 46), Бабенко, Рубчинський (Танчик, 58), Гуцуляк, Піхальонок (Когут, 89), Пеглоу (Бланко, 46), Довбик (Довбик, 89).
Попередження: Гарсія (39) – Амаш (19), Танчик (59)

16 лютого 2023 23:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛК, 1/4 фіналу. ПАОК – Брюгге. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:17

ЛК, 1/4 фіналу. Лілль – Астон Вілла. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:15

ЛК, 1/4 фіналу. Фіорентина – Вікторія. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:14