Сьогодні 28 квітня 2024 р.

Що чекати від 1/8 фіналу Ліги конференцій?

«Футбольний клуб»

«Вест Гем» гостює на Кіпрі в кривдника «Дніпра-1» та «Динамо», «Фіорентина» на крейсерському ходу, сподівання на гольову фієсту.

У Лізі конференцій УЄФА настає час 1/8, тобто лише три раунди відокремлюють двох учасників від червневого фіналу в Празі. З цієї стадії за справу знову візьмуться клуби, які посіли перші місця на груповому етапі. Вони поборються з переможцями стикових матчів і для початку зіграють у гостях.

Вивчаємо найцікавіше, що чекає на нас на старті 1/8 фіналу.

1/8 ФІНАЛУ: МАТЧІ 7/9 ТА 15/16 БЕРЕЗНЯ

«Лаціо» – «Алкмаар» (перший матч 1:2)
AEK Ларнака – «Вест Гем»
«Шериф» – «Ніцца»
«Андерлехт» – «Вільяреал»
«Фіорентина» – «Сівасспор»
«Лех» – «Юргорден»
«Базель» – «Слован»
«Гент» – «Істанбул Башакшехір»

«Вест Гем» їде на Кіпр
«Все життя їжджу туди у відпустку, тому дуже добре знаю ті місця», – сказав спортивний директор «Вест Гема» Марк Ноубл, коментуючи підсумки жеребкування. Головний тренер команди Девід Мойєс припустив, що поїздка на Кіпр напевно також порадує вболівальників «Вест Гема», але попросив не розслаблятися та не забувати про головну мету візиту.

Рік тому лондонці вилетіли в 1/2 фіналу, тож добре знайомі з Лігою конференцій. Якщо «Вест Гем» гратиме так, як на груповій стадії, яку пройшов без втрати очок, зупинити його буде вкрай складно. Однак АЕК цього сезону перемагав «Партизан», «Дніпро-1» (тричі) і київське «Динамо», так що ставитися до ігор проти нього абияк буде недалекоглядно.

Італійський фактор страху
На старті групового етапу «Фіорентина» зіграла на своєму полі внічию з латвійським РФШ та програла 0:3 «Істанбул Башакшехір» на виїзді, але з того часу команда значно додала. Вона здобула шість перемог поспіль і забила у тих іграх 20 голів. Чи варто дивуватися, що в її лавах виступає найкращий бомбардир турніру в особі Луки Йовича.

У стикових матчах італійці впевнено пройшли «Брагу» й багато хто вважає, що вони легко впораються з «Сівасспором», який лихоманить протягом усього сезону. Втім, цього календарного року турецький клуб мав проблиски стабільної гри, плюс у нього є забивний 37-річний Мустафа Ятабаре.

Чекаємо на багато голів?
Перші матчі цієї стадії в минулому розіграші завершилися сімома перемогами та результативною нічиєю 4:4 у зустрічі ПСВ та «Копенгагена». Всі сім команд, які перемогли у перших поєдинках, вийшли потім до 1/4 фіналу.

Чи повториться цей сценарій цього сезону? Чи зможуть команди хоча б наблизитися до позначки 60 голів, які були забиті у восьми протистояннях минулого розіграшу? В цьому плані варто чекати подвигів від «Вільяреала», який забив 23 м'ячі у шести турах групового етапу, а зараз зустрінеться з «Андерлехтом».

ДЕ ПРОЙДЕ ФІНАЛ ЛІГИ КОНФЕРЕНЦІЙ-2022/23?

Вирішальний поєдинок Ліги конференцій відбудеться 7 червня 2023 року в Празі на «Еден Арені».

У 2013 році тут відбувся матч за Суперкубок УЄФА, в якому «Баварія» обіграла «Челсі» в серії пенальті 5:4 (основний та додатковий час – 2:2). У 2015-му на «Еден Арені» пройшов фінал молодіжного ЄВРО – чемпіоном за підсумками серії 11-метрових стала збірна Швеції (4:3), яка зустрічалася з Португалією.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

9 березня 2023 09:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід

Película Disfraces
Marvel Costumes
COSTUMI ANIME
Halloween dresses
party suit
axis powers hetalia
goblin slayer gotoubun
cm rhapsody lolita
wear parties daily
COSPLAY WIGS
uccisore di demoni

2023-04-28 10:40




Поділитися

ЛК, 1/4 фіналу. ПАОК – Брюгге. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:17

ЛК, 1/4 фіналу. Лілль – Астон Вілла. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:15

ЛК, 1/4 фіналу. Фіорентина – Вікторія. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:14