Сьогодні 27 квітня 2024 р.

Англія, 28-й тур. Ліверпуль – МанСіті 1:1. Нічия на користь «Арсеналу»

Центральний матч 28-го туру АПЛ так і не виявив сильнішого. Таким чином, команди Юргена Клоппа та Хосепа Гвардіоли залишили конкурента першим у таблиці за підсумками туру.

Фора для Манчестер Сіті

Головна ремарка – кадрова ситуація. Гвардіолі недоступний тільки Гріліш, а основа на тижні відпочила. У Клоппа повен лазарет зірок, Кванса з Гомесом в старті, а Салах повернувся тільки на лаву запасних. Мерсисайдці отримали невеличку компенсацію завдяки шаленим трибунам Енфілда.

Перше враження від гри – зустрілися дійсно найсильніші команди найсильнішої ліги світу. Неймовірна інтенсивність, кожен епізод продуманий на три кроки вперед, високий рівень виконання. Футбол найвищого рівня. І якщо від Сіті цього потрібно чекати, то Ліверпуль дивує тим, що резервісти не знижують якість.

Манчестер Сіті краще розпочав і зробив кілька гострих перехоплень – Альварес і де Брейне змусили Келлехера вступити у гру. «Містяни» заробляли стандарти та конвертували їх в моменти. Навіть в голи. Де Брейне хитро прострілив на ближню з кутового, де «червоні» загубили Стоунза. Джон відкрив рахунок.

Шалений і ефективний пресинг Ліверпуля

Обидві команди високо пресингували, але краще це вдавалося Ліверпулю. Оборона гостей під тиском мусила просто вибивати м'яч. Були небезпечні втрати. І це команда Гвардіоли! Пресинг створював стільки проблем, що Манчестер Сіті віддав володіння.

Дуже сподобалася середня лінія Ліверпуля, яка виграла масу важливих епізодів. МакАллістер поєднував роботу без м'яча з побудовою класних комбінацій. Аргентинець побудував атаку, яка завершилася голом, але Дарвін заліз в офсайд. Гостро підключався Бредлі, вчасні ривки робив Собослай.

На початку другого тайму пресинг Ліверпуля призвів до гола. Аке поплив і віддав жахливий пас назад Едерсону. Бразилець не встигав до м'яча, тому збив у власному штрафному Дарвіна. МакАллістер реалізував пенальті та зрівняв рахунок.

Напружений фінал

Не можна сказати, що Манчестер Сіті повністю втратив контроль. Просто господарі діяли занадто класно. А манкуніанці завершували свої атаки якось хаотично: неточні паси де Брейне, непідготовлені удари. Дивно бачити, коли суперник грає краще за Сіті.

Клопп посилив команду з лави запасних. Елліот непогано інтерпретував роль правого вінгера, знаходячи партнерів у штрафному майданчику, але Салах – це Салах. Єгиптянин вийшов і за мить вивів Діаса сам на сам з воротарем. Колумбієць сьогодні погано завершував, зіпсувавши й пас Нуньєса.

Едерсон травмувався, у ворота Сіті став Ортега – і роботи в нього було задосить. Колишній голкіпер Армінії врятував після ударів Діаса, Нуньєса та Кванси. Мерсисайдці найкращі в Європі за голами в останні 20 хвилин і за результативними діями футболістів, які вийшли на заміну. Все свідчило про те, що Ліверпуль дотисне гостей.

Втім, ледь не трапився протилежний сценарій. Манчестер Сіті майже перетворив рідкісні виходи в атаку в переможний гол. М'яч рикошетом від Фодена прилетів у поперечину, а Доку влучив у стійку. У компенсований час арбітр пробачив Сіті, не поставивши пенальті за тхеквондо Доку у своєму штрафному.

Фінальний свисток зафіксував нічию. Манчестер Сіті з 63 очками залишився на третьому місці АПЛ. Ліверпуль набрав 64 бали та зрівнявся з Арсеналом, але посідає друге місце через гіршу різницю голів.

ЛІВЕРПУЛЬ – МАНЧЕСТЕР СІТІ – 1:1
Голи:
 МакАллістер (50, з пенальті) – Стоунз (23).
Ліверпуль: Келлегер, Бредлі (Робертсон, 61), Кванса, ван Дейк, Гомес, Собослаї (Салах, 61), Ендо, МакАллістер, Елліотт, Нуньєс (Гакпо, 76), Луїс Діас.
Манчестер Сіті: Едерсон (Ортега, 55), Вокер, Стоунз, Аканджі, Аке, Родрі, Сілва, де Брюйне (Доку, 69), Альварес (Ковачич, 69), Фоден, Голанн.
Попередження: Родрі (45+2), Едерсон (47), Бернарду Сілва (59).

10 березня 2024 20:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 29-й тур. Евертон – Ліверпуль. Огляд матчу

 

25 квітня 2024 00:49

Англія, 29-й тур. Манчестер Юнайтед – Шеффілд Юнайтед. Огляд матчу

 

25 квітня 2024 00:46

Англія, 29-й тур. Вулвергемптон – Борнмут. Огляд матчу

 

25 квітня 2024 00:24