Сьогодні 27 квітня 2024 р.

Кубок Англійської ліги, 1/8 фіналу. Вест Гем – Арсенал 3:1

Команди деякий час прицінювались одна до одної, аж поки на 16-й хвилині Бен Вайт не спрямував м'яч головою у власні ворота. Причому це був просто рядовий кутовий удар, який виконував Джаррод Боуен і здавалось, що нічим особливим це не завершиться. Але захисник «канонірів» зрізав м'яча без шансів для Рамсдейла врятувавти ситуацію, все було занадто швидко і близько до воріт. Ось така невдача допомогла «молотобійцям» вийти вперед і потрапити у максимально комфортні для себе умови, коли вони можуть опуститись глибше і ловити опонента на контратаках.

«Арсенал» відповів на це власним кутовим ударом, після якого пробивав Едді Нкетіа, герой хет-трику у ворота «Шеффілд Юнайтед» на минулих вихідних. Втім удару Едді не вистачало точності, тому пошуки варіантів для нічийного голу продовжились. Зінченко активно брав участь у створенні атак. зміщуючись у центр поля при контролі м'яча, але весь час гостям чогось не вистачало: то останнього пасу, то останнього удару, частіше все ж пасу. Хоча були і спроби індивідуальних спалахів від Нелсона та Нкетії, втім вони також не принесли свого результату у першому таймі.

А в дебюті другого тайму Джаррод Боуен після стрімкої атаки від «Вест Гема» відкрився під пас Лукаса Пакета і ледь не подвоїв перевагу своєї команди, проте Аарон Рамсдейл врятував свою команду. А от кількома хвилинами пізніше навіть Рамсдейл розводив руками. Чудовий довгий пас від Емерсона на Мохамеда Кудуса, який завдяки рикошету при прийому м'яча прибрав Олександра Зінченка та ударом в дальній кут все ж забив другий гол своєї команди. Це дуже красиво і дуже в стилі «Вест Гема»: витискати максимум з мінімуму.

На 57-й хвилині Артета пішов на заміни, адже йому точно не могло подобатись те, що він спостерігав на полі. Олександр Зінченко, який вчергове провів не дуже вдалий матч, поступився місцем Такехіро Томіясу, а замість Жоржиньо вийшов колишній улюбленець місцевих трибун Деклан Райс. Це його перший матч проти колишньої команди.

Але це вже був не той «Вест Гем», який забився в обороні, як у першому таймі, а тому довелось витягувати з сітки воріт і третій гол. Це Джаррод Боуен пробив з-за меж штрафного майданчика і рикошет від ноги Ківіора злегка дезорієнтував бідолашного Рамсдейла, який не встиг зреагувати та відбити цю спробу. Розромні 3:0 на табло, на які Артета відповів виходами на поле Букайо Сака та Ґабріела Мартінеллі, важка артилерія, так би мовити. Втім вихід навіть таких важковаговиків не допоміг «канонірам» повернутись після нокауту.

Матч дійшов до свого логічного завершення без особливого опору від «канонірів», адже головні виконавці вийшли занажто пізно, щоб творити якійсь геройства та витягувати такі мертві матчі. Так, свій гол престижу «Арсенал» все ж знайшов за кылька секунд до кінця доданого часу. Забив Мартін Едеґор, але це вже ніяк не змінює того, що сталось. Напевно, Артета після матчу скаже, що нічого страшного не сталось, адже це лише Кубок Англійської Ліги. Так і є, якщо ти вилітаєш з цього турніру, то зазвичай довго не сумуєш. Ну а Мойєс після трьох поразок поспіль може відповісти своїм критикам ось такою стильною перемогою, яка бодай на якийсь час припинить розмови про ймовірне звільнення Девіда з поста головного тренрера «молотобійців».

ВЕСТ ГЕМ – АРСЕНАЛ – 3:1
Голи:
Вайт (16, автогол), Кудус (50), Боуен (60) – Едегор (90+6).
Вест Гем: Фабіанськи, Цоуфал, Мавропанос, Агерд, Емерсон, Соучек, Альварес, Кудус (Керер, 89), Бенрахма (Уорд-Праус, 81), Пакета, Боуен.
Арсенал: Рамсдейл, Вайт, Ківіор, Габріел, Зінченко (Томіясу, 57), Вієйра, Жоржиньо (Райс, 57), Гаверц, Нелсон (Сака, 66), Нкетіа (Едегор, 80), Троссард (Мартінеллі, 66).
Попередження: не було.

1 листопада 2023 23:36







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 29-й тур. Евертон – Ліверпуль. Огляд матчу

 

25 квітня 2024 00:49

Англія, 29-й тур. Манчестер Юнайтед – Шеффілд Юнайтед. Огляд матчу

 

25 квітня 2024 00:46

Англія, 29-й тур. Вулвергемптон – Борнмут. Огляд матчу

 

25 квітня 2024 00:24