Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Stop war! Емполі (Італія) – Збірна України 1:3. Звіт

В італійському Емполі контрольним матчем проти однойменної команди національна збірна України продовжила серію поєдинків у межах підготовки до плей-офф відбору ЧС-2022 та червневих зустрічей у Лізі націй-2022/23.

У попередній підготовчій грі збірна України зустрілася в Менхенгладбаху з місцевою «Боруссією» (2:1). З того часу до лав національної команди приєдналися чотири легіонери. Натомість розташування збірної залишив Трубін, який відправився на збір молодіжки, а Булеца не міг сьогодні зіграти через пошкодження.

Наші футболісти знову вийшли на поле в особливому комплекті форми жовтого кольору, а також із прапорами Євросоюзу. Перед початком зустрічі зі словом виступив екс-тренер збірної України у тренерському штабі Андрія Шевченка – Андреа Мальдера. Гімн України виконала заслужена артистка України Наталка Карпа.

Олександр Петраков у порівнянні з попереднім матчем змінив п’ятьох гравців у стартовому складі. Так, місце у воротах зайняв Пятов, із перших хвилин з’явилися Попов, Піхальонок, Циганков і Яремчук.

Початок зустрічі залишився за «Емполі», а найактивнішим у господарів був Бальданці. Спершу Пятов не дозволив італійцю себе переграти, а пізніше Томаззо пробив повз дальній кут. Українці відповіли непоганим ударом Піхальонка у площину й потужним пострілом Яремчука повз ціль. На 23-й хвилині Какаче ударом з підбору змусив реагувати Пятова.

Перший гол у матчі забили синьо-жовті – на 26-й хвилині Циганков класним пасом розрізав оборону суперників, а Яремчук влучно пробив у ближній кут. Могли українці збільшувати власну перевагу. Невлучних ударів завдали Яремчук і Шапаренко, той же Яремчук в одній із атак влучив у стійку, а Степаненко не зміг добити у ворота. Наприкінці першого тайму Циганков уникнув офсайду і вийшов сам на сам із кіпером, однак пробив поруч зі стійкою. А в наступній атаці «Емполі» вдалося відігратися – після невдалих дій нашої команди в обороні Ла Мантіа з другої спроби відправив м’яч у сітку.

Одразу по перерві українці знову вийшли вперед – удар Яремчука з-за меж штрафного Уйкані парирував, а на добивання першим устиг Караваєв. Далі в синьо-жовтих хороші моменти мали Яремчук і Піхальонок, однак їхнім ударам не вистачило точності. На 52-й Мудрик здорово протягнув м’яч у штрафний, але не переграв кіпера.

Такий тиск з боку українців привів до третього голу – Піхальонок завдав більярдного удару в дальній кут із середньої дистанції, відзначившись у другій грі поспіль. «Емполі» міг відіграти один м’яч, але Бущан, який змінив Пятова в перерві, виручив після удару Штулаца із меж штрафного.

Надалі команди обмінювалися моментами. Обвідний удар від Циганкова парирував Уйкані, на що схожим пострілом у руки Бущану відповів Парізі. Пізніше Верре з хорошої позиції не влучив у дальній кут, Яремчук не забив після виходу сам на сам, а Бандінеллі перевірив Бущана.

Наприкінці зустрічі сталася неприємність – через пошкодження змушений був покинути поле Попов. «Емполі» на останніх хвилинах створив ще кілька моментів, але Бущан був на висоті. У доданий арбітром час хороший шанс втратив Шапаренко, а Дельї Інноченті потужним пострілом поцілив у стійку. Тож у підсумку підопічні Олександра Петракова здобули впевнену перемогу – 3:1.

ЕМПОЛІ (Італія) – ЗБІРНА УКРАЇНИ – 1:3
Голи:
Ла Мантіа (45) – Яремчук (26), Караваєв (46), Піхальонок (53).
Емполі (стартовий склад): Уйкані, Болі, Штулац (к), Хендерсон, Байрамі, Фацціні, Ла Мантіа, Какаче, Ісмайлі, Бальданці, Віті. Запасні: Хвалич, Вікаріо, Еванджелісті, Верре, Кутроне, Бенассі, Содеро, Асллані, Дельї Інноченті, Бандінеллі, Стоянович, Пеццола, Парізі.
Україна: Пятов (к) (Бущан, 46), Забарний, Попов (Бондар, 78), Матвієнко, Караваєв, Степаненко, Шапаренко, Піхальонок (Сидорчук, 84), Мудрик (Буяльський, 84), Циганков (Зубков, 78), Яремчук (Довбик, 78).

Попереду в синьо-жовтих запланований контрольний матч проти хорватської «Рієки», який пройде вже завтра, 18 травня (початок – о 19.00 за київським часом).

17 травня 2022 23:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39